Βασιλικά: Ολοκληρώνεται ο Β’ Αναδασμός για τα νέα αγροτεμάχια - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Βασιλικά: Ολοκληρώνεται ο Β’ Αναδασμός για τα νέα αγροτεμάχια

Προς την ολοκλήρωσή του οδεύει το μεγάλο έργο του Β’ Αναδασμού του Αγροκτήματος Βασιλικών, αφού από τις 31 Αυγούστου έχουν αναρτηθεί διαγράμματα και παραδόθηκαν οι νέοι κτηματικοί πίνακες στο κοινοτικό κατάστημα Βασιλικών, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται για τα νέα ακίνητά τους. Από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, τοπογραφικά συνεργεία θα βρίσκονται καθημερινά στο Αγρόκτημα Βασιλικών για τα όρια των νέων αγροτεμαχίων.

“Με τη διαδικασία αυτή, δίνεται η δυνατότητα στους καλλιεργητές να καλλιεργήσουν τα νέα αγροτεμάχια. Η Διοίκηση του Δήμου και η Τεχνική Υπηρεσία καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να συντομεύσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να δημοπρατηθεί το έργο διανοίξεων του νέου οδικού δικτύου και να ομαλοποιηθεί η πρόσβαση των καλλιεργητών στα αγροτεμάχιά τους” τονίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και υπηρεσιών Δόμησης Απόστολος Τσολάκης. “Με σταθερά βήματα προχωράμε όλοι μαζί στην ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου έργου για τα Βασιλικά, του νέου κτηματικού καθεστώτος στο Κτηματολόγιο, την έκδοση των τίτλων κυριότητας και την υλοποίηση όλων των απαραίτητων τεχνικών έργων υποδομής” συμπληρώνει ο αντιδήμαρχος.

Πιο αναλυτικά, τον περασμένο Δεκέμβριο, σε μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση, με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των ιδιοκτητών, πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Κατάστημα Βασιλικών η κορυφαία διαδικασία κλήρωσης για τη διανομή των νέων αγροτεμαχίων.

Στη συνέχεια, έγιναν οι τοποθετήσεις των κληρούχων στα νέα αγροτεμάχια, σύμφωνα με τον αριθμό της κλήρωσης. Συντάχθηκαν νέοι κτηματολογικοί πίνακες και τα διαγράμματα του νέου κτηματικού καθεστώτος.

Το Φεβρουάριο του 2018 αναρτήθηκαν τα ανωτέρω διαγράμματα και παραδόθηκαν οι πίνακες και δόθηκε η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων. Συγκεντρώθηκαν 187 ενστάσεις, οι οποίες εξετάστηκαν και σύμφωνα με τα πρακτικά εκδίκασής τους στις περισσότερες των περιπτώσεων διορθώθηκαν οι πίνακες και τα διαγράμματα. Υπήρξε νέα ανάρτηση των στοιχείων και δόθηκε εκ νέου η δυνατότητα για υποβολή τυχόν αντιρρήσεων επί των νέων δεδομένων.

Μετά τη δημοσιοποίηση και του πρακτικού της ανωτέρω διαδικασίας, στις 31 Αυγούστου 2018, αναρτήθηκαν, επισήμως, τα τελικά διαγράμματα του νέου κτηματικού καθεστώτος και παραδόθηκαν οι νέοι κτηματολογικοί πίνακες. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το Κοινοτικό Κατάστημα Βασιλικών και να ενημερώνονται για τα νέα ακίνητά τους. Με βάση τα τελικά αυτά στοιχεία οργανώσαμε τις εργασίες υπόδειξης των ορίων των νέων αγροτεμαχίων επί της γης.

Από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και καθημερινά, τοπογραφικά συνεργεία θα βρίσκονται στο αγρόκτημα Βασιλικών και θα υποδεικνύουν τα όρια των νέων αγροτεμαχίων. Η υπόδειξη θα γίνεται με την τοποθέτηση μικρών μεταλλικών πασσάλων στις κορυφές του κάθε ακινήτου. “Σκόπιμο είναι οι ιδιοκτήτες να παραβρίσκονται εκεί, ώστε  να παραλαμβάνουν τη νομή των ακινήτων τους. Για το καλύτερο αποτέλεσμα και για μονιμότερη σήμανση προτείνεται η άμεση οριοθέτηση των χωραφιών με μεγάλους πασσάλους” συμβουλεύει ο Απόστολος Τσολάκης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών δόμησης.

Τα συνεργεία θα ξεκινήσουν από την Περιοχή ΙΙ (Αποθήκες ΚΥΔΕΠ, δρόμος προς Σουρωτή). Ο χρόνος και ο τόπος επίσκεψης των συνεργείων, όπως και τα ονόματα των ιδιοκτητών της προς υπόδειξη ορίων περιοχής, θα αναρτώνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και για όλο το διάστημα των εργασιών, στον πίνακα ανακοινώσεων του Κοινοτικού Καταστήματος Βασιλικών.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ