ΒΕΘ: Βγαίνουμε από το μνημόνιο, όχι από τη λιτότητα - Karfitsa.gr
Επιχειρήσεις Οικονομία

ΒΕΘ: Βγαίνουμε από το μνημόνιο, όχι από τη λιτότητα

Ημέρα απολογισμού και όχι πανηγυρισμού χαρακτηρίζει τη σημερινή, που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια για τη χώρα μας, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης

«Δυστυχώς η 21η Αυγούστου δεν αλλάζει το παραμικρό στην πραγματική οικονομία. Τα στοιχεία είναι αδυσώπητα και καταδεικνύουν τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Η μεταμνημονιακή εποχή βρίσκει τη χώρα με το ΑΕΠ συρρικνωμένο κατά 25%, το χρέος σε ιστορικό υψηλό αγγίζοντας τα 345 δις ευρώ, το εσωτερικό χρέος στα 227 δις ευρώ, ενώ περί τις 250.000 επιχειρήσεις έβαλαν πανελλαδικά λουκέτο. Στο διάστημα των μνημονίων και δη του τελευταίου, αχρείαστου προγράμματος στήριξης έγιναν πολλά λάθη, χειρισμοί που μας οδηγούν σε σκληρή λιτότητα μέχρι το 2060. Κατά συνέπεια είναι αδιανόητο να εφησυχάζουμε και να ατενίζουμε χαμογελαστοί το μέλλον» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας πως ακόμη και αν το μνημόνιο φεύγει τυπικά έρχονται νέα μέτρα λιτότητας, μεταμνημονιακοί φόροι και σκληρή επιτήρηση.

«Το επόμενο διάστημα είναι το κρισιμότερο, για το λόγο αυτό θα πρέπει να φανούμε όλοι και προπάντων οι κυβερνώντες αντάξιοι των περιστάσεων. Αυτό που προέχει είναι να μην χάσουμε άλλο πολύτιμο χρόνο, να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, και προπάντων να εκπονήσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης, με αιχμή του δόρατος τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» υπογραμμίζει ο κ. Καπνοπώλης επισημαίνοντας πως είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να μην απολέσουμε το τρένο της ανάπτυξης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ