Βελτιώστε τον ύπνο σας σε τέσσερα απλά βήματα - Karfitsa.gr
Health

Βελτιώστε τον ύπνο σας σε τέσσερα απλά βήματα

Τα προβλήματα ύπνου αποτελούν ένα συχνό φαινόμενο στη σημερινή εποχή, και μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής. Βέβαια, μέσα από τέσσερις απλές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στη ζωή σας μπορείτε βελτιώσετε σημαντικά τον ύπνο σας.

Βήμα 1: Κρατήστε το κινητό μακριά από την κρεβατοκάμαρα. Ακόμα και αν δεν κάνετε τίποτα άλλο, η πιο εντυπωσιακή αλλαγή που μπορείτε να δοκιμάσετε για να βελτιώσετε τον ύπνο σας είναι να κρατήσετε το κινητό σας μακριά από το υπνοδωμάτιο. Και αυτό διότι, το έντονο φως της οθόνης, επηρεάζει τον κιρκαδικό μας ρυθμό και μας δυσκολεύει να κοιμηθούμε και να ξεκουραστούμε.

Βήμα 2: Αποφύγετε την καφεΐνη. Μπορεί να αγαπάτε το άρωμα και τη γεύση του καφέ, όμως αν έχετε προβλήματα με τον ύπνο μην ξεχνάτε ότι η καφεΐνη που περιέχει το ρόφημά σας μπορεί να είναι η αιτία για αυτά. Πρόκειται για μία εθιστική ουσία, η οποία μπορεί να προκαλέσει άγχος, συχνοουρία, νευρικότητα και φυσικά αυπνίες!

Βήμα 3: Πέστε νωρίτερα για ύπνο… Πολλές φορές, δεν δίνουμε προσοχή στην ώρα που πέφτουμε για ύπνο. Προκειμένου να έχουμε μία καλή ποιότητα ύπνου είναι σημαντικό να κοιμόμαστε, όχι μόνο πολλές αλλά και «σωστές» ώρες. Τι σημαίνει αυτό; Το σώμα μας λειτουργεί καλύτερα όταν ο κιρκαδικός ρυθμός, συγχρονίζεται με την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα. Για αυτό και πρέπει να ξαπλώνουμε στο κρεβάτι νωρίτερα από ότι πιστεύουμε.

Βήμα 4: Περιορίστε τη ζάχαρη! Μην καταναλώνετε ζάχαρη πριν κοιμηθείτε, καθώς θα σας χαρίσει επιπλέον ενέργεια που θα σας δυσκολέψει να χαλαρώστε. Για αυτό προτιμήστε πιο θρεπτικά τρόφιμα, που περιέχουν «καλά» λιπαρά και είναι πλούσια σε φυτικές είναι και ακολουθήστε ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα. Επιλέξτε ένα ελαφρύ γεύμα και φυσικά αποφύγετε τα αλκοολούχα ποτά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.

Πηγή: Onmed.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ