Βενιζέλος: Προβληματική η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου - Karfitsa.gr
Πολιτική

Βενιζέλος: Προβληματική η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Προβληματικό νομικά και ιστορικά, χαρακτηρίζει το κομμάτι της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου που αφορά την εκκλησιαστική περιουσία, μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και τον Γιάννη Πρετεντέρη, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Συμφωνία δεν υπάρχει, είναι μια δήλωση προθέσεων και από ανθρώπους που δεν έχουν αρμοδιότητα. Πρέπει να αποφασίσει η σύνοδος της ιεραρχίας και η Βουλή», αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η συμφωνία αυτή όπως αναφέρει «πρακτικά, δημοσιονομικά δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Γιατί το κόστος μένει το ίδιο. Αυτό που δημιουργείται είναι αναταραχή και αβεβαιότητα για τους κληρικούς».

«Είναι εύλογη η αναταραχή και η ανασφάλεια που υπάρχει στις τάξεις του κλήρου», σημειώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Έχει όπως αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «στοιχεία προφανώς επικοινωνιακά και έχει στοιχεία που αποτελούν μια νίκη της εκκλησίας σε σχέση με την περιουσία της. Σίγουρα αυτό που δεν έγινε είναι ένα βήμα για τον διαχωρισμό».

Αναφερόμενος στην συνταγματική αναθεώρηση, τόνισε ότι «δεν συντρέχουν οι λόγοι για να γίνει».

«Η αναθεώρηση έχει χρησιμοποιηθεί από τον κύριο Τσίπρα ως ένα μικρό καρότο, όταν το χρειάζεται. Τώρα ρίχνεται αυτό ως κάρβουνο καθ οδόν προς τις εκλογές. Δεν υπάρχει ένα κλίμα πολιτικού πολιτισμού που χρειάζεται για να προχωρήσει», ανέφερε.

Μιλώντας για το κομμάτι που αφορά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέφερε: «Η αποσύνδεση με την διάλυση της Βουλής για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια τώρα. Είμαι υπέρ της λύσης, της έμμεσης εκλογής, είτε με απλή πλειοψηφία, είτε με την συμμετοχή για παράδειγμα δημάρχων στην διαδικασία».

Σχολιάστε

Polls

Ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο στον δήμο Δέλτα;

Loading ... Loading ...

 

 


 

 

 

 

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ