Βερολίνο: Στα «σκαριά» η Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Βερολίνο: Στα «σκαριά» η Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση

Η οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης έχει ξεκινήσει, δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τοποθετώντας χρονικά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σχεδίου κατά την επερχόμενη γερμανική προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, η οποία επισκέπτεται σήμερα Τρίτη την Αθήνα, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση θα γίνει μαζί με το ΝΑΤΟ ο πυλώνας ασφάλειας της Ε.Ε.

Εξήγησε ότι με την PESCO (μόνιμη διαρθρωμένη συνεργασία) στον πυρήνα της, αυτό το πλαίσιο θα οδηγήσει σε εναρμόνιση σχεδιασμού, προμηθειών και χρήσης ευρωπαϊκών στρατιωτικών ικανοτήτων.

Όπως πρόσθεσε, η επονομαζόμενη Ε2Ι (ευρωπαϊκή επεμβατική πρωτοβουλία) κουμπώνει καλά στο πλαίσιο της PESCO και στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης.  «Είναι θα μπορούσαμε να πούμε η “στρατηγική γαρνιτούρα” της», συμπλήρωσε.

Τόνισε επιπλέον πως οραματίζεται σχετικά μια ειδική τελετή για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση κατά την επερχόμενη γερμανική προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ