Βιβλίο: Παρουσιάζονται οι «Πλανόδιοι Έρωτες» του Άγγελου Κολοκοτρώνη - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Βιβλίο: Παρουσιάζονται οι «Πλανόδιοι Έρωτες» του Άγγελου Κολοκοτρώνη

Οι «Πλανόδιοι Έρωτες» του δημοσιογράφου Άγγελου Κολοκοτρώνη παρουσιάζονται σήμερα Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στον πολυχώρο Μαλιάρης – Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα). Το βιβλίο αποτελείται από δύο δραματικές κομεντί γραμμένες σε τρεις πράξεις και τέσσερα μονόπρακτα και ο τίτλος είναι παρμένος από το πρώτο χρονικά έργο του συγγραφέα.

Για το βιβλίο εκδόσεων Μπάμπη Μπαρμπουνάκη θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Νίκος Δημαράς, ο σκηνοθέτης Σταύρος Παρχαρίδης και ο συγγραφέας. Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν ο εκδότης Μπάμπης Μπαρμπουνακης και ο δημοσιογράφος Φώτης Κουτσαμπάρης ως εκπρόσωπος των εκδόσεων Μαλλιάρης – Παιδεία. Αποσπάσματα από το έργο του συγγραφέα θα διαβάσει η ηθοποιός Βάσω Δήμογλου.

Το βιβλίο

Ο γενικός τίτλος “Πλανόδιοι έρωτες”, που δόθηκε στην έκδοση αυτή, αφορά το πρώτο, χρονικά, έργο του συγγραφέα, δηλαδή την ομότιτλη δραματική κομεντί, σε τρείς πράξεις. Είναι μια φανταστική ιστορία ενός ζεύγους και δυο άλλων προσώπων, ενός κηπουρού και μιας οικιακής βοηθού. Αναδεικνύονται κωμικά και τραγικά γεγονότα, με ανατροπές και εκπλήξεις. Ο συγγραφέας, κάτω από την επιφάνεια της χιουμοριστικής του διάθεσης “αφηγείται” ουσιαστικά ένα δράμα, με έντονα συναισθηματικά στοιχεία.

Στο επόμενο έργο, (Δραματική κομεντί, σε τρεις πράξεις), με τίτλο “Όσα ξέρει μια γυναίκα”, καυτηριάζονται καταστάσεις και γεγονότα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, με ανατροπές επίσης, αλλά και μια στυφή γεύση για όλα αυτά, που όχι σπάνια εμφανίζονται στη ζώσα πραγματικότητα. Πίσω από την κωμωδία, κρύβεται μια τραγωδία, στο τέλος της οποίας, όπως πάντα, επέρχεται “η των τοιούτων παθημάτων κάθαρσις” .

Ακολουθεί το μονόπρακτο “Χαιρετίσματα από τον άλλον κόσμο”, με εμφανή βιωματικά στοιχεία, ευσχήμως παραλλαγμένα, με εναγώνιες αναζητήσεις του ανθρώπου, σε θέματα αυτογνωσίας και προβληματισμού περί της αξίας της ζωής και των πράξεών του. Και, με μια έκπληξη στο τέλος.

Στο μονόπρακτο “Οι τελευταίες εξελίξεις της αεροναυτικής και του διαστήματος”, είναι σαφής η επιρροή ενός εφευρήματος του Αντων Τσέχωφ, καθώς το κεντρικό πρόσωπο, δεν έχει ιδέα, για το θέμα που αναπτύσσει. Λέει τον πόνο του, για τις οικογενειακές και άλλες περιπέτειές του!

Στο μονόπρακτο “Ένα σκυλάκι συντροφιάς”, με σαρκαστικο τρόπο ασκείται κριτική για την καθημερινή συμπεριφορά του νεοέλληνα. Τέλος στο μονόπρακτο “Πάνω σε μια πατρίδα τάβλι”, δυο τύποι ανταλλάσσουν απόψεις για τη ζωή, τον θάνατό και την ματαιότητα του κόσμου τούτου.

Ο Άγγελος Κοκολοτρώνης είναι ένας από τους γνωστούς δημοσιογράφους που έχουν διαπρέψει στη Θεσσαλονίκη. Διετέλεσε αρχισυντάκτης των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Ελληνικός Βορράς», διευθυντής ειδήσεων της TV Μακεδονία, ενώ έχει εργαστεί ως αρθρογράφος σε εφημερίδες πανελλήνιας εμβέλειας. Έχει διδάξει δημοσιογραφία μεταξύ άλλων στο Α.Π.Θ. και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το 2009 εκλέχτηκε βουλευτής στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ