Βουλή: Συνεχίζεται η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων με υπουργούς και βουλευτές - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Βουλή: Συνεχίζεται η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων με υπουργούς και βουλευτές

Συνεχίζεται σήμερα Κυριακή η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, με τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία θα κορυφωθεί το βράδυ της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Στη χτεσινή πρώτη ημέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος άνοιξε τη συζήτηση, ανακοίνωσε δύο πακέτα φορολοελαφρύνσεις που ορισμένα θα έχουν άμεση εφαρμογή. Συγκεκριμένα, προανήγγειλε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22% (30% για μικρές ιδιοκτησίες, 20% για μεσαίες και 10% για μεγάλες) με ταυτόχρονη βελτίωση του καθεστώτος των 120 δόσεων για οφειλές στο δημόσιο. Όπως είπε, οι αλλαγές θα αφορούν την μείωση της ελάχιστης καταβολής της δόσης στο ποσό των 20 ευρώ με διεύρυνση της υπαγωγής και σε επιχειρήσεις με χρέη ως 1 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε πως δεν θα ασκήσει αντιπολίτευση χωρίς όρια ωστόσο προειδοποίησε πως η λαϊκή ψήφος δεν είναι λευκή επιταγή. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στις “έξι ένοχες σιωπές” του Κ. Μητσοτάκη.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν έναν ακόμα γύρο τοποθετήσεων τη Δευτέρα, λίγο πριν την ψηφοφορία για τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ