Βρέθηκε στη φυλακή επειδή έδινε «παρών» σε άλλο τμήμα - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Βρέθηκε στη φυλακή επειδή έδινε «παρών» σε άλλο τμήμα

Νεαρός φοιτητής βρέθηκε προφυλακισμένος από τη μια στιγμή στην άλλη, καθώς δεν υπάρχει διασύνδεση στοιχείων μεταξύ αστυνομικών υπηρεσιών στη χώρα. Παρ’ ότι όπως είχε υποχρέωση μετά τη σύλληψή του για υπόθεση ναρκωτικών, έδινε παρών κάθε μήνα στα αστυνομικά τμήματα, ένα μπέρδεμα τον οδήγησε πάλι στη φυλακή. Σήμερα Τετάρτη το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έλυσε το πρόβλημα και τον άφησε ελεύθερο, με την υποχρέωση να τηρεί τους ίδιους όρους μέχρι τη δίκη του.

Ο 24χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2018 μαζί με έναν φίλο του, καθώς βρέθηκε στην κατοχή τους δέμα με ένα κιλό χασίς που είχαν παραλάβει μέσω κούριερ. Ο ίδιος αμέσως παραδέχτηκε ότι παρήγγειλε τα ναρκωτικά, όμως σε πολύ μικρότερη ποσότητα και συγκεκριμένα 100 γραμμάρια. Ύστερα από έρευνα της αστυνομίας επιβεβαιώθηκε ότι το πακέτο του ενός κιλού δεν αφορούσε τον ίδιο και έτσι αφέθηκε ελεύθερος. Οι ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης του επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα.

Επειδή χρειάστηκε να μετακινηθεί προκειμένου να κάνει την πρακτική του ως φοιτητής τουριστικών επαγγελμάτων στην Ηλεία ζήτησε να εμφανίζεται στον Πύργο, όπου θα απασχολούταν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες στα έγγραφα, που δεν είχε ο ίδιος η υποχρέωση ήταν να εμφανίζεται στην Κυλλήνη. Ωστόσο ο ίδιος εμφανιζόταν κανονικά στην ασφάλεια Πύργου και η εμφάνιση καταγραφόταν για έξι μήνες, μέχρι τον Οκτώβριο του 2019. Όταν μάλιστα επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη παρουσιαζόταν κανονικά στο τμήμα Χαριλάου από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο. Πριν λίγες ημέρες όμως όταν εμφανίστηκε στο τμήμα ασφαλείας Χαριλάου όπως υποχρεούταν για τον Απρίλιο, τον ενημέρωσαν ότι πρέπει να κρατηθεί επειδή… παραβίασε τους όρους.

Συγκεκριμένα το τμήμα Κυλλήνης ανέφερε στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης ότι ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε ποτέ όπως ανέφεραν τα έγγραφα, αγνοώντας ότι εμφανιζόταν στον Πύργο. Και έτσι διατάχθηκε η προφυλάκισή του. Από την περασμένη Παρασκευή άρχισε ένας μαραθώνιος του ίδιου και του συνηγόρου του, εν μέσω κορονοϊού και όταν αστυνομικά τμήματα δεν έβρισκαν τους φακέλους των εμφανίσεων του νεαρού. Τελικά αφού δόθηκαν όλα τα στοιχεία αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος και να διορθωθεί το λάθος.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ