“Βρήκαμε ότι δύο σκοπιανές επιχειρήσεις έχουν κατοχυρώσει τον τίτλο τους σε διεθνές επίπεδο κάτι που δείχνει ολιγωρία των ελληνικών” - Karfitsa.gr
Κοινωνία

“Βρήκαμε ότι δύο σκοπιανές επιχειρήσεις έχουν κατοχυρώσει τον τίτλο τους σε διεθνές επίπεδο κάτι που δείχνει ολιγωρία των ελληνικών”

“Είναι μια απλή αλλά σχετικά κοστοβόρα διαδικασία διότι απαιτείται να κατοχυρώσεις κάθε κωδικό προϊόντος που έχεις στην γκάμα σου” σχολίασε στον Alpha 96.5 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος  Αθανάσιος Σαββάκης, αναφορικά με τις συνολικά 4.000 επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία» στην επωνυμία της εταιρείας ή των προϊόντων τους και οι οποίες θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να κατοχυρώσουν τον τίτλο ή την επωνυμία τους σε ευρωπαϊκό ή διεθνές επίπεδο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στον Alpha ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ “αρκετοί(σ.σ. επιχειρηματίες) το έχουν κάνει διμερώς λίγοι το έχουν κάνει σε επίπεδο ευρωπαϊκό , μόνο 24 εταιρείες αλλά κανένας δεν το έχει κάνει σε διεθνές επίπεδο. Αντίθετα, από τα στοιχεία μας, βρήκαμε ότι δύο σκοπιανές επιχειρήσεις έχουν κατοχυρώσει τον τίτλο τους σε επίπεδο διεθνές κάτι που δείχνει ολιγωρία”.  Όπως πρόσθεσε ο κος Σαββάκης “πέραν όλων των άλλων , μία τέτοια κίνηση είναι καθαρά επιχειρηματική και δείχνει πρόνοια και δεν πρέπει οι Έλληνες επιχειρηματίες να περιμένουν να καταλήξει η συμφωνία (των Πρεσπών) για να αποφασίσουν ποια στρατηγική πρέπει να ακολουθήσουν”

Αναφορικά τέλος με τη συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό των Σκοπίων ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ επανέλαβε πως πέρα από το αν είναι καλή ή κακή η συμφωνία, αυτό το χρονίζον θέμα έπρεπε να τελειώσει. Στο επιχειρηματικό επίπεδο ανοίγονται νέοι ορίζοντες για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι ένα κράτος όπου υπήρχε τεράστια ελληνική επιχειρηματική  παρουσία και υπάρχουν όλα εκείνα τα εχέγγυα που θα μας βοηθήσουν πραγματικά να κυριαρχήσουμε σε εκείνη την αγορά. “Θα υπάρξουν περισσότερα οφέλη” κατέληξε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ , Αθανάσιος Σαββάκης.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ