Βραζιλία: Ορκίστηκε πρόεδρος ο ακροδεξιός Μπολσονάρο - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Βραζιλία: Ορκίστηκε πρόεδρος ο ακροδεξιός Μπολσονάρο

Την Πρωτοχρονιά ορκίστηκε νέος πρόεδρος της Βραζιλίας ο Ζαΐρ Μπολσονάρο, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις είπε ότι η εκλογή του στην προεδρία, τον περασμένο Οκτώβριο, «απελευθέρωσε τη Βραζιλία από τον σοσιαλισμό και την πολιτική ορθότητα».

Δεσμεύτηκε ότι θα σεβαστεί τη δημοκρατία, θα «αποκαταστήσει την τάξη» και θα κυβερνήσει «για την ειρήνη και την ευημερία του λαού της χώρας», στο διάγγελμά του προς το βραζιλιάνικο έθνος, αμέσως μετά την ορκωμοσία του.

Ο 63χρονος πρώην στρατιωτικός τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει στις «καταστροφικές ιδεολογίες» να διχάσουν τους Βραζιλιάνους. Πρόσθεσε ότι υπό τη διακυβέρνησή του οι Βραζιλιάνοι μπορούν να κερδίσουν μια καλύτερη ζωή, μέσω της αξιοκρατίας.

Επισήμανε ότι οι άμεσες προτεραιότητές του θα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και τα θέματα της οικονομίας. Για την εγκληματικότητα είπε ότι θα τερματίσει «τις πολιτικές που προστατεύουν τους εγκληματίες και αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες τους αστυνομικούς», δεσμευόμενος ότι «θα αποκαταστήσει την τάξη στη χώρα».

«Έχουμε να ανοικοδομήσουμε ένα μεγάλο έθνος», τόνισε, υποσχόμενος ότι θα ζητά συνεχώς από τον Θεό να τον καθοδηγεί στη διακυβέρνηση της Βραζιλίας.

Νωρίτερα, στην ομιλία του προς βουλευτές και γερουσιαστές, ο Μπολσονάρο τους ζήτησε να τον βοηθήσουν «για να απελευθερώσει οριστικά το έθνος από τον ζυγό της διαφθοράς, του εγκλήματος, της οικονομικής ανευθυνότητας και της ιδεολογικής υποταγής», ενώ υποσχέθηκε ότι, στον οικονομικό τομέα, θα προωθήσει μεταρρυθμίσεις και θα ανοίξει τις ξένες αγορές για τη Βραζιλία.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ