Β. Κανέλλου – Πραματευτάκη: Η εκπαίδευση είναι το κλειδί για την ανάπτυξη του τόπου - Karfitsa.gr
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 Συνεντεύξεις

Β. Κανέλλου – Πραματευτάκη: Η εκπαίδευση είναι το κλειδί για την ανάπτυξη του τόπου

Στην περαιτέρω αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που επικεντρώνονται στην εκπαίδευση, στοχεύει η Βασιλική (Βίκυ) Κανέλλου – Πραματευτάκη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη με την παράταξη «Δύναμη Ενότητας» του Ιγνάτιου Καϊτετζίδη. Σε συνέντευξή της στην Karfitsa τονίζει πως το κλειδί για την ανάπτυξη είναι η εκπαίδευση, τομέας στον οποίο η ίδια έχει εμπειρία, λόγω της θητείας της σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς σε Ελλάδα και Αγγλία.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΟΤΟ ΖΑΧΑΡΗ

Γιατί κατεβαίνετε υποψήφια στις δημοτικές εκλογές;

Αγωνίζομαι για να είναι η καθημερινότητα όλων μας όσο το δυνατόν πιο λειτουργική και ευχάριστη και επιζητώ το «Δημόσιο Βήμα» για να θέσω επίσημα τον εαυτό μου στην υπηρεσία του πολίτη. Γνωρίζω πολύ καλά ότι η καθημερινότητα δεν είναι ο πιο θελκτικός τομέας από την άποψη της δημοσιότητας. Είναι όμως ο πιο σημαντικός τομέας για όλους μας και η επιτυχία της εκάστοτε πολιτικής αρχής αρχίζει και τελειώνει εκεί. Άλλωστε, τι είναι η πολιτική; Ο τρόπος με τον οποίο εξασφαλίζεται η ευημερία των πολιτών σε ένα τόπο. Σε αυτό το σημείο θα μου επιτρέψετε να πω πως ότι συμβαίνει ακριβώς έξω από το σπίτι μας, παραδείγματος χάρη, στο δρόμο μας, στο πεζοδρόμιο μας και στη γειτονιά μας, πολλές φορές μας επηρεάζει τόσο άμεσα όσο και η κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας. Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη (όπως και κάθε δήμος) έχει ανάγκη από ανθρώπους οι οποίοι, σε λογικό πλαίσιο πάντα, θα εκπληρώνουν τα αιτήματα των συνδημοτών τους με ήθος και συνέπεια και θα συμβάλλουν στην περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας. Η στάση ζωής που έχω υιοθετήσει ως προς την εθελοντική μου δράση (και πλέον, ως προς την πολιτική στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης) είναι η εξής: πρώτα ακούω και μετά μιλώ, κάνω περισσότερα και λέω λιγότερα, ενδιαφέρομαι ειλικρινά για το συνάνθρωπο και βοηθώ όσους έχουν ανάγκη.

Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε περισσότερο;

Θα προωθήσω και θα ενισχύσω δράσεις στον τομέα της Εκπαίδευσης, της Επιχειρηματικότητας, του Πολιτισμού και της Κοινωνικής Προσφοράς. Επιλέγω τομείς πάνω στους οποίους έχω εστιάσει τόσο επαγγελματικά όσο και σε εθελοντικό επίπεδο. Παραδείγματος χάρη, έχω εργαστεί ως Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου και σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς στη Θεσσαλονίκη.  Επίσης, έχω διδάξει «Αγγλική Γλώσσα» εθελοντικά σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για διευρυμένη πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Και εδώ και κάποια χρόνια προσφέρω τις υπηρεσίες μου εθελοντικά σε δύο φορείς με στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας: τον Όμιλο Νεανικής Επιχειρηματικότητας και το Greek Energy Forum.

Έχετε σπουδάσει, ζήσει και εργαστεί στο εξωτερικό. Πόσο σημαντικές είναι οι εμπειρίες που αποκομίσατε και τι από όσα είδατε και συναντήσατε θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην πράξη στο δήμο σας;

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία στο Λονδίνο επειδή η Αγγλική Γλώσσα είναι το Νο1 διεθνές μέσο επικοινωνίας. Έτσι, έμαθα να τη χρησιμοποιώ σωστά και αποτελεσματικά και αυτό, με τη σειρά του, μου άνοιξε πολλές πόρτες όπου εργάστηκα σε θέσεις – «κλειδιά». Παραδείγματος χάρη, παράλληλα με τη διδασκαλία στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστήμιο Kingston στο Λονδίνο, ανέλαβα την οργάνωση, προβολή και διεξαγωγή του προγράμματος εκδηλώσεων (συνέδρια, ημερίδες, ομιλίες, διαλέξεις, και προβολές ταινιών)  της Σχολής των Ανθρωπιστικών Σπουδών. Οι γνώσεις και η εμπειρία που αποκόμισα θα είναι σίγουρα χρήσιμες στο δήμο μας, ένα δήμο με πολλές και αξιόλογες δράσεις και εκδηλώσεις στους τομείς της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού. Επίσης, το τμήμα «Αγγλικής Γλώσσας και Επικοινωνίας» του Πανεπιστήμιο Cardiff όπου εκπόνησα τη Διδακτορική μου Διατριβή είναι παγκοσμίου φήμης και έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από πολλές διαφορετικές πηγές για όλα τα ερευνητικά προγράμματα του τμήματος. Ως μέλος της επιτροπής των υποψήφιων διδακτόρων του τμήματος συμμετείχα στα προγράμματα αυτά και τώρα θα εστιάσω στην εξεύρεση και καλύτερη δυνατή αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με στόχο την ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού, την Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση για το δήμο μας. Μετά από πολλά χρόνια στο εξωτερικό για σπουδές και εργασία, ζω και εργάζομαι και πάλι στον τόπο όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα και θέλω να συμβάλλω στην ανάπτυξη του τόπου μου. Όπως λέει και ο αγαπημένος μας ποιητής του Αιγαίου, ο Οδυσσέας Ελύτης, «σε όλους τους τόπους και αν γυρνώ, μόνο ετούτον αγαπώ».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ