Β.Κυριακίδης στην Karfitsa: «Θα ήθελα να επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη μόνιμα» - Karfitsa.gr
Karfitsomata Life Style Συνεντεύξεις

Β.Κυριακίδης στην Karfitsa: «Θα ήθελα να επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη μόνιμα»

«Ύμνο προς την φιλία» χαρακτήρισε σε συνέντευξη του στην Karfitsa ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, το έργο «Παράξενο ζευγάρι». Ο Θεσσαλονικιός ηθοποιός σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο συγκεκριμένο έργο, το οποίο θα ανέβει στο θέατρο Δάσους, στις 31 Ιουλίου. «Πιστεύω πολύ στη φιλία», είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος, ενώ ανέφερε τον λόγο που δεν μπορεί να γυρίσει μόνιμα στην πόλη.

Συνέντευξη στη Φιλίππα Βλαστού

Γιατί επιλέξατε το «Παράξενο ζευγάρι»; Τι έχει να μας πει σήμερα αυτή η ιστορία;

Το έργο, το οποίο είναι του εξαιρετικού συγγραφέα Νιλ Σάιμον, ήθελα πολλά χρόνια να το κάνω. Ο λόγος που το επέλεξα, εκτός από την χαρά που θα δώσει στο κοινό κάνοντας το να γελάσει με την ψυχή του,  είναι το γεγονός πως είναι ένας ύμνος προς την φιλία. Το έργο είναι βαθιά ανθρώπινο και μέσα από αυτό ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ίδια μας την συνείδηση και βλέπουμε ότι παρ’ όλες τις αντιθέσεις που μπορεί να έχουμε με έναν άνθρωπο σίγουρα μπορούμε να συνυπάρξουμε. Ακόμα και αν δεν γίνεται να συνυπάρξουμε η αγάπη δεν σβήνει, δεν τελειώνει.

Πιστεύετε στη φιλία; Τι ρόλο έχει στη ζωή σας;

Βέβαια, πιστεύω πολύ στη φιλία. Αρχικά, η φιλία είναι δημιουργική, ως προς εκείνες τις γερές βάσεις που μπορείς να ξεδιπλώσεις τον ίδιο σου τον χαρακτήρα, να επενδύσεις πάνω στον άλλον. Ο φίλος δεν εμπλέκεται και πολύ συναισθηματικά μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην καθημερινότητα μας και για αυτό είναι ο πιο χρήσιμος σύμβουλος στη ζωή μας. Είναι αυτός που θα μας προστατέψει και θα μας αγαπήσει ανιδιοτελώς, γιατί δεν έχει να κερδίσει κάτι από εμάς.

Με το έργο γυρίζετε όλη την Ελλάδα. Τι αποκομίζετε από τους ανθρώπους της επαρχίας; Διψούν ίσως περισσότερο για θέατρο από ότι η Αθήνα;

Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό, γιατί κάθε καλοκαίρι πηγαίνουν θεατρικά έργα στον τόπο τους. Από την άλλη, υπάρχει μια παρόρμηση από το κοινό και μια ενέργεια διαφορετική από αυτή της πρωτεύουσας. Οι άνθρωποι στην επαρχία δέχονται πιο εύκολα τα πράγματα, αλλά είναι και πολύ πιο έξυπνοι, δηλαδή ταξιδεύουν κατά την διάρκεια της παράστασης μαζί μας, αλλά δεν μπορείς να τους ξεγελάσεις με τίποτα. Αν κάτι είναι καλό ή όχι, το καταλαβαίνουν αμέσως.

Κατάγεστε από τη Θεσσαλονίκη. Θα θέλατε κάποια στιγμή να γυρίσετε εδώ;

Η Θεσσαλονίκη είναι η γενέτειρα μου και εκεί έκανα τα πρώτα μου βήματα στο θέατρο. Για εμένα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου και θα ήθελα να γυρίσω κάποια στιγμή μόνιμα. Βέβαια, η δυσκολία με τη Θεσσαλονίκη είναι ότι δεν μπορεί να αντέξει μια εξαμηνιαία παραγωγή, άλλωστε αυτό είναι κάτι που το έχω συζητήσει πολλές φορές με τους υπευθύνους των θεάτρων εκεί. Το κοινό, δηλαδή, ναι μεν μπορεί να υποστηρίξει μια παραγωγή για ενάμιση με δυο μήνες, αλλά όχι για πολύ περισσότερο. Προσωπικά θα ήθελα να γυρίσω και ως Θεσσαλονικιός, αλλά αν στήσω μια παράσταση στην πόλη δεν θα μπορώ να την κάνω απόσβεση. Κατά τα άλλα, στο θεατρικό κομμάτι της πόλης λειτουργούν όλα άψογα και υπάρχουν αρκετοί και καλοί επαγγελματίες για να στελεχώσεις μια παράσταση.

Τηλεοπτικά θα συνεχίσετε στη «Μουρμούρα»;

Θα είμαι για 6η χρονιά στη «Μουρμούρα», με πολλές εκπλήξεις. Με την Δάφνη Λαμπρογιάννη στο τελευταίο επεισόδιο χωρίσαμε και έτσι από την νέα σεζόν θα έχω τηλεοπτική παρτενέρ. Θεατρικά θα είμαι στο μιούζικαλ «Ματίλντα» και επωμίζομαι τον ρόλο της σκληρής διευθυντρίας, καθώς οι Άγγλοι απαιτούν τον ρόλο να τον ενσαρκώνει άνδρας, διότι έχει πολλά ανδρικά χαρακτηριστικά, παρότι είναι γυναίκα.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ