Β.Πατουλίδου: Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες μας έτοιμες να αντιμετωπίσουν τον χιονιά - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Β.Πατουλίδου: Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες μας έτοιμες να αντιμετωπίσουν τον χιονιά

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (ΜΕΘ), σήμερα τα ξημερώματα 3 Ιανουαρίου 2018, υπό την ευθύνη της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κας. Βούλας Πατουλίδου και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, καθορίστηκαν οι προτεραιότητες του μηχανισμού της Αντιπεριφέρειας για τα επόμενα εικοσιτετράωρα των χιονοπτώσεων και του αναμενόμενου παγετού.

 

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:

1.να γίνει διασπορά σε κομβικά σημεία επιφυλακής τόσο των μηχανημάτων έργων της ΜΕΘ όσο και των μισθωμένων ιδιωτικών μηχανημάτων (αλατιέρες και προωθητικά μηχανήματα, 27 στο σύνολο) και

2.όλο το προσωπικό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της (ΜΕΘ) να είναι σε επιφυλακή, με οχτάωρες βάρδιες, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες αποχιονισμού σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου μετά το τέλος της σύσκεψης έκανε την εξής δήλωση:

«27 μηχανήματα αποχιονισμού αυτή τη στιγμή επιχειρούν είτε παραμένουν σε ετοιμότητα στο οδικό δίκτυο, αρμοδιότητας Μ.Ε.Θ,

Συγκεκριμένα, τα μηχανήματα επιχειρούν:

.Στο Ωραιόκαστρο και το Μελισσοχώρι,

.Στην Περιφερειακή οδό, Προς το Νοσοκομείο Παπανικολάου που εφημερεύει σήμερα και προς Χορτιάτη,

.Στην Καρδία, Αεροδρόμιο και στον κόμβο της Θέρμης,

.Προς Βασιλικά, στην Περιστερά και το Λιβάδι,

.Στην Νέα Απολλωνία, προς Καβάλα,

.Καρτερές, στο δρόμο προς Σέρρες.

Ταυτόχρονα πάνω από 1000 τόνοι αλατιού χρησιμοποιούνται σε δρόμους του ορεινού όγκου.

Όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες μας βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία επί 24ωρου βάσεως. Ο στόχος μας είναι να παραμείνει ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο αρμοδιότητάς μας, η περιφερειακή οδός, οι δρόμοι που οδηγούν σε νοσοκομεία και στο αεροδρόμιο.

Οι υπηρεσίες μας έχουν τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό, ώστε να αντιμετωπίσουμε τόσο τις χιονοπτώσεις, όσο και τον παγετό. Παρακαλούμε τους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ σε περίπτωση πολύ αναγκαίων και επιβεβλημένων μετακινήσεων, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, να έχουν πάντα αλυσίδες μαζί τους και σε περίπτωση που κινηθούν σε ορεινά τμήματα να έχουν φορτισμένα τα κινητά τους και γεμάτο το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, διότι η κακοκαιρία είναι σε εξέλιξη και πιθανώς τα φαινόμενα, λόγω και της περαιτέρω πτώσης της θερμοκρασίας σήμερα και αύριο, να ενταθούν.»

Επιπλέον, η κα. Πατουλίδου, με αφορμή το δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες 2 Ιανουαρίου 2018 ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών σχολίασε τα εξής:

«Βρισκόμαστε στην τελευταία, μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, χειμερινή περίοδο της διοίκησής μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όλα αυτά τα χρόνια, η ετοιμότητα και η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας αποδείχτηκε αρκετά ικανοποιητική. Μάλιστα, η περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης, οι δρόμοι που οδηγούν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, οι προσβάσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, δεν έκλεισαν ούτε λεπτό. Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες του Δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, παρόλο που δεν μας έκανε ποτέ την τιμή να παρευρεθεί ο ίδιος στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνιο υπό την προεδρία μου, ενόψει χειμώνα. Πιστεύουμε πως με την αγαστή συνεργασία Α΄ και Β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, όλα τα προβλήματα λύνονται και θα λύνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ