Γαλλία:Κινητοποιήσεις "κίτρινων γιλέκων" για κλίμα και συνταξιοδοτικό - Karfitsa.gr
Διεθνή

Γαλλία:Κινητοποιήσεις “κίτρινων γιλέκων” για κλίμα και συνταξιοδοτικό

Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» έχει σίγουρα εξασθενήσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει πεθάνει. Σήμερα, Σάββατο, πραγματοποιήθηκαν το πρωί νέες κινητοποιήσεις στο Παρίσι με τη συμμετοχή εκατοντάδων διαδηλωτών. Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς μέσα στην ημέρα θα πραγματοποιηθούν επίσης πορείες για το κλίμα, αλλά και μία διαδήλωση κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικoύ.

Το πρωί οι αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών,  που κατευθυνόταν προς τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Σύμφωνα με τις αρχές οι διαδηλωτές προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε αρκετά καταστήματα, ενώ έγιναν 30 προσαγωγές.

«Μας αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μπριζίτ, ακτιβίστρια για το κλίμα. Μεταξύ των συνθημάτων που ακούγονταν ήταν: «Ο δρόμος, είναι δικός μας».

Σημειώνεται ότι η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού κινητοποίησε έναν μηχανισμό ασφαλείας 7500 αστυνομικών, με τη συνδρομή εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση και τεθωρακισμένων οχημάτων. Αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε συνοικίες στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας όπου κάνουν περιπολίες, ενώ αστυνομικοί με στολή ή πολιτικά πραγματοποιούν ελέγχους στους διαδηλωτές.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους για επανάληψη των βίαιων επεισοδίων, που αμαύρωναν τις κινητοποιήσεις των κίτρινων γιλέκων τους προηγούμενους μήνες.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ