Φ. Γεννηματά από Θεσσαλονίκη: "Ισχυρό ΚΙΝΑΛ σημαίνει αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές" - Karfitsa.gr
Εκλογές 2019 Επικαιρότητα Πολιτική

Φ. Γεννηματά από Θεσσαλονίκη: «Ισχυρό ΚΙΝΑΛ σημαίνει αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές»

Το δίλλημα είναι ένα ισχυρό ΚΙΝΑΛ ή νέες περιπέτεια για τον τόπο, είπε σήμερα η Φώφη Γεννηματά ανοίγοντας την ομιλία της καταχειροκροτούμενη από τους παραβρισκόμενους. Με κύριο σύνθημα «Η λογική επιστρέφει στη χώρα, στις 7 Ιουλίου με την ψήφο των πολιτών, η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος», τόνισε η Φώφη Γεννηματά, μίλησε σήμερα το απόγευμα σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

Της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι εγγύηση «σε μια ανεξέλεγκτη κυριαρχία της ΝΔ και απέναντι σε έναν ανεύθυνο και αχαλίνωτο ΣΥΡΙΖΑ» και σημαίνει «ομαλότητα και πολιτική σταθερότητα στη χώρα». Επεσήμανε επίσης ότι το δίλημμα των εκλογών «δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος. Είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σύνθημα της νεολαίας του κινήματος κατά του φασισμού, η Φώφη Γεννηματά  είπε ότι «κλείσαμε οριστικά το δρόμο στο φασισμό περνώντας την τρίτη θέση στις Ευρωεκλογές», ενώ υπογράμμισε ότι οι πολίτες «πρέπει να καταλάβουν ότι είτε ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ είτε νέα δημοκρατία βγαίνει Καραμανλής».

Εξηγώντας τι σημαίνει ισχυρό Κίνημα Αλλαγής  δήλωσε «σημαίνει  δυνατό αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές και τον ανεύθυνο λαϊκισμό. Σημαίνει  ΕΓΓΥΗΣΗ απέναντι σε μια ανεξέλεγκτη κυριαρχία της ΝΔ και απέναντι σε έναν ανεύθυνο και αχαλίνωτο ΣΥΡΙΖΑ. Σημαίνει   ομαλότητα και πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Πίστη στην ανάγκη για ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ , στα Εθνικά Θέματα και σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της χώρας».

Ασκώντας έντονη κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Γεννηματά σχολίασε πως «ο  κ. Τσίπρας αποδοκιμάστηκε και φεύγει. Αφήνει όμως πίσω μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά. Δεσμεύσεις που καθήλωσαν την οικονομία, εξοντωτικούς φόρους, φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, εγκατάλειψη της νέας γενιάς. Όλα αυτά τα χρόνια 10 έπαιρνε από τους πολίτες, ένα επέστρεφε. Καλλιέργησε τον διχασμό.  Έκανε παραχωρήσεις σε εθνικά θέματα».

Για Συμφωνία των Πρεσπών και Ελληνοτουρκικά

« Τα έδωσε όλα με την συμφωνία των Πρεσπών στα Σκόπια» δήλωσε και πρόσθεσε για τον χειρισμό σε θέματα εξωτερικής πολιτικής «χειρίστηκε χωρίς σοβαρή προετοιμασία  και από θέση αδυναμίας τη σχέση  με την Τουρκία. Η οποία αποθρασύνθηκε. Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Κλιμακώνει τις προκλήσεις , τις απειλές, την επιθετικότητα».

Κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Τσίπρας ευτέλισε τις προοδευτικές αρχές και αξίες. Ακόμη και την τελευταία ημέρα μέσα στην Βουλή, προσπάθησε να βολέψει φίλους και συγγενείς. Φεύγει έχοντας τραυματίσει βαριά την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος, με τα φαινόμενα παρακμής και εκφυλισμού, με τις συνεργασίες με την δεξιά, την ακροδεξιά, τα παζάρια και τις συναλλαγές με γυρολόγους. Την δεξιά και ακροδεξιά που εκφράζεται ακόμα και τώρα μέσα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.Με τις σκευωρίες που μεθόδευσε ο ίδιος μαζί με τους κάθε είδους Ρασπούτιν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σταθεί ούτε ως υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση».

Σε ποιον αλήθεια , τομέα μπορεί να είναι ανάχωμα ο κ. Τσίπρας; Στα εργασιακά δικαιώματα; Να μιλήσουμε για την μερική απασχόληση; Καυχιέται ότι μείωσε την ανεργία μοιράζοντας μία θέση εργασίας στα δύο με μισθούς των 300 ευρώ.

Να μιλήσουμε για τις συντάξεις; Ο ΣΥΡΙΖΑ αφαιρεί από τους συνταξιούχους 3 δις ευρώ κάθε χρόνο και με τον Νόμο Κατρούγακλου μειώνει τις νέες συντάξεις ως και 40.
Να μιλήσουμε για τον κατώτερο μισθό που με ευθύνη του κ. Τσίπρα καθυστέρησε η αύξηση του για δύο χρόνια και δεν επέστρεψε η απόφαση στους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και πάλι καθορίζεται από τον Υπουργό; Τα ίδια λέει η ΝΔ.

Να μιλήσουμε για τα δημόσια νοσοκομεία, που από τα 700 εκατ. ευρώ η χρηματοδότησή τους έφτασε τα 100 εκατ. ευρώ και είναι στο κόκκινο σήμερα; Με αποτέλεσμα ο κ. Μητσοτάκης να παραδώσει στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα τα δημόσια νοσοκομεία.

Να μιλήσουμε για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας; Ο κ. Τσίπρας δεν κατήργησε το νόμο του ΠΑΣΟΚ; Μαζί με τη ΝΔ δεν άνοιξαν το δρόμο για τους πλειστηριασμούς;

Το κοινό μυστικό που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τους ενώνει και το κοινό μυστικό.  Βρήκαν την κρίση ως ευκαιρία να αποτελειώσουν αυτό που είχαν ξεκινήσει το 1989 σε βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ.  Να λεηλατήσουν τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Τα στοιχεία της οικονομίας, δεν παραποιήθηκαν από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Τα στοιχεία παραποιήθηκαν επί σειρά ετών από την Κυβέρνηση της ΝΔ το 2004-09. Το ομολόγησε ο κ. Γιούνκερ και είπε ότι αν είχαν παρακολουθήσει στενότερα την Κυβέρνηση ,  δεν θα είχαμε ζήσει σε αυτό το μέγεθος την κρίση.

 

Οι 12 προτάσεις του ΚΙΝΑΛ

Έχουμε 12 προτάσεις για τη  σταδιακή αποκατάσταση και βελτίωση των χαμηλών και μικρομεσαίων εισοδημάτων και του κοινωνικού κράτους.

 • Ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων μειώνεται από το 29% στο 20%. Μείωση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες. Ο υψηλός συντελεστής από το 24% στο 22% και ο χαμηλός από το 13% στο 11%.
 • Πλήρης απαλλαγή για 3 χρόνια από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές (συνταξιοδότησης) για τους νέους που ξεκινούν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα.
 • Πραγματική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων προς τις εφορίες, σε 120 δόσεις.
 • Πλήρης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
 • Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
 • Για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει ιδιωτική επιχείρηση για την πρόσληψη ανέργων, σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, απαλλάσσεται από την φορολογία για 150.
 • Ο κατώτερος μισθός αυξάνεται και καθορίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
 • Νέο ΕΚΑΣ, με κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και κατώτερο εισόδημα 700 ευρώ για το ζευγάρι των ηλικιωμένων. Σταδιακή ενίσχυση παλαιών και νέων συντάξεων ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες και την πορεία ανάπτυξης της οικονομίας.
 • Ο συντελεστής φορολογίας για άτομα με αναπηρία άνω του 67% μειώνεται κατά 5 μονάδες σε σχέση με τον ισχύοντα.
 • Μείωση της φορολογίας των αγροτών στο 13%. Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα.
 • 200 ευρώ το μήνα επί 3 χρόνια στις οικογένειες για κάθε νέο παιδί που γεννιέται (Ανεξάρτητα από οικογενειακά επιδόματα).
 • Κανένα παιδί έξω από βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

 Για τους νέους

Μας ενδιαφέρουν οι νέοι και οι νέες που είναι άνεργοι ή που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό

Μας ενδιαφέρουν οι νέοι και οι νέες, που ψήφισαν με 13% την Χρυσή Αυγή. Δεν μπορεί να φταίνε τα παιδιά. Φταίμε όλοι εμείς, που μιλάμε αλλά δεν ακούμε. Φταίει η άθλια πόλωση , το μίσος και ο διχασμός, που κάνει τα νέα παιδιά να αποστρέφονται την πολιτική και τους πολιτικούς και να στρέφονται σε σκοτεινά μονοπάτια.

Μας ενδιαφέρουν οι νέοι και οι νέες που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό. Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει ένα μέρος μίας ολόκληρης γενιάς, όπως στα τέλη του ΄50 και στις αρχές του ’60. Κανένα κίνητρο για την επιστροφή, καμία φροντίδα, καμία επαφή. Η κυβέρνηση Τσίπρα ασχολήθηκε μόνο πως θα τους στερήσει την  ψήφο.

Μας ενδιαφέρουν οι νέοι και οι νέες που είναι άνεργοι – και βλέπουν τον πρωθυπουργό να ηγείται της εκστρατείας βολέματος των ημετέρων.

Η κυρία Γεννηματά κατέληξε «η μοίρα της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού δεν είναι η μιζέρια που μας οδήγησε ο κ. Τσίπρας και μας επιφυλάσσει ο κ. Μητσοτάκης. Ζητάμε ισχυρή στήριξη στο Κίνημα Αλλαγής, ώστε να μην επιτρέψουμε οπισθοδρόμηση και ρεβανσισμό. Να πάμε μόνο μπροστά. Και για μας «μπροστά» σημαίνει μόνο ένα πράγμα».

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ