Γερμανία κορωνοϊός: Ρεκόρ θανάτων τη στιγμή που ανοίγει συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων τα Χριστούγεννα - Karfitsa.gr
Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: Ρεκόρ θανάτων τη στιγμή που ανοίγει συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων τα Χριστούγεννα

Η Γερμανία ανέφερε ένα ρεκόρ 410 θανάτων από κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, πριν οι 16 ηγέτες της ομοσπονδιακής πολιτείας και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ να συναντηθούν την Τετάρτη για να συζητήσουν περιορισμούς για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κορωναϊού αυξήθηκε κατά 18.633 σε 961.320, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) για μολυσματικές ασθένειες.

Ο αριθμός αυτός αντικατοπτρίζεται 1.072 περιπτώσεις περισσότερο από την προηγούμενη ημέρα, αλλά 5.015 λιγότερες από την αύξηση ρεκόρ που αναφέρθηκε την Παρασκευή.Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 410 σε 14.771.

Κλειστή εστίαση, ανοιχτά σχολεία

Τα ομόσπονδα κρατίδια αναμένεται να επεκτείνουν το απαγορευτικό έως τις 20 Δεκεμβρίου, καθώς τα μέτρα έσπασαν την ανοδική τάση, αλλά δεν έφεραν μειωμένα νούμερα. Αυτό θα κρατήσει κλειστά τα μπαρ, τα εστιατόρια και τους χώρους ψυχαγωγίας, ενώ τα σχολεία και τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά.

Σχεδιάζεται επίσης να μειωθεί  αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να συναντηθούν σε πέντε από την 1η Δεκεμβρίου, αλλά να επιτραπούν συγκεντρώσεις έως 10 ατόμων κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για να επιτρέψουν σε οικογένειες και φίλους να γιορτάσουν μαζί

«Τα Χριστούγεννα είναι μια οικογενειακή γιορτή, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς περισσότερο ένα πάρτι με φίλους», δήλωσε ο κρατικός πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ την Τετάρτη. Δεν ήταν σίγουρος αν είχε νόημα να εφαρμόσουμε και τον κανόνα των 10 ατόμων σε αυτό το πάρτι. «Θα πρέπει να το συζητήσουμε ξανά σήμερα».

Ο Σέντερ είπε ότι κατάλαβε ότι τα κρατίδια με σημαντικά χαμηλότερες λοιμώξεις μπορεί να είναι σε θέση να χαλαρώσουν τους περιορισμούς, αλλά δεν υπήρχε σχέδιο για αυστηρότερα μέτρα εάν οι λοιμώξεις αρχίσουν να αυξάνονται ξανά.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ