Γερμανία: Με τη συγχώνευση Deutsche Bank-Commerzbank κινδυνεύουν 30.000 θέσεις εργασίας - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Γερμανία: Με τη συγχώνευση Deutsche Bank-Commerzbank κινδυνεύουν 30.000 θέσεις εργασίας

Η συγχώνευση της Deutsche Bank και της ανταγωνίστριάς της Commerzbank θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια έως και 30.000 θέσεων εργασίας μακροπρόθεσμα, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού συνδικάτου Verdi  ως μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Deutsche.

Ο βασικός επενδυτής στη Deutsche Bank εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για μια πιθανή συγχώνευση, σύμφωνα με πρόσωπο του περιβάλλοντός του. Και οι δύο τράπεζες επιβεβαίωσαν την Κυριακή ότι βρίσκονται σε συνομιλίες για τη συγχώνευσή τους και υπογραμμίζουν τα εμπόδια στις προσπάθειες να συνενώσουν τις δυνάμεις τους οι δύο μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες.

Οι περισσότερες από τις 30.000 θέσεις εργασίας που είναι σε κίνδυνο βρίσκονται στη Γερμανία, δήλωσε ο Γιαν Ντούσεκ από το συνδικάτο Verdi, ενώ βραχυπρόθεσμα κινδυνεύουν 10.000 θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, η αρχική αντίδραση της αγοράς ήταν θετική. Στις 10:29 ώρα Ελλάδας, η μετοχή της Deutsche Bank σημείωσε άνοδο 3,3%, ενώ της Commerzbank ενισχύθηκε κατά 4%. Τα εποπτικά συμβούλια και των δύο τραπεζών θα συνεδριάσουν την Πέμπτη οπότε είναι και πιθανόν να συζητηθεί η συγχώνευση.

Η γερμανική κυβέρνηση πίεζε για τη συγχώνευσή τους δεδομένων των ανησυχιών για την πορεία της Deutsche, η οποία παλεύει να καταγράψει βιώσιμη κερδοφορία από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Η κυβέρνηση, που έχει ποσοστό άνω του 15% της Commerzbank, επιθυμεί έναν εθνικό τραπεζικό «πρωταθλητή» για την στήριξη του εξαγωγικού προσανατολισμού της οικονομία της.

Μια συγχωνευθείσα τράπεζα θα καταλαμβάνει το ένα πέμπτο της γερμανικής αγοράς λιανικής τραπεζικής. Και οι δύο τράπεζες μαζί απασχολούν αυτή τη στιγμή 140.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο – 91.700 η Deutsche και 49.000 η Commerzbank.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ