Γιάννης Βρούτσης: Αυτές θα είναι οι ημερομηνίες καταβολής των 800 ευρώ - Karfitsa.gr
Οικονομία

Γιάννης Βρούτσης: Αυτές θα είναι οι ημερομηνίες καταβολής των 800 ευρώ

Σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε στις ημερομηνίες που θα καταβληθεί το έκτακτο επίδομα της κυβέρνησης σε όλους τους εργαζόμενους που έχουν πληγεί καθώς επίσης και το δώρο του Πάσχα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι το επίδομα των 800 ευρώ για τους εργαζομένους, που έχουν υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση, θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς στις 15, 16 και 17 Απριλίου. «Υπολογίζουμε ότι οι δικαιούχοι θα ξεπεράσουν τους 500.000», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί κανονικά το δώρο Πάσχα από όλες τις επιχειρήσεις που δεν έχουν αναστείλει την λειτουργία τους. Οι επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν έχουν δικαίωμα να το καταβάλλουν μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ο Γιάννης Βρούτσης εξήγησε ότι εξετάζεται ποια θα είναι η συνεισφορά του Δημοσίου στο δώρο Πάσχα που θα καταβάλλουν αυτές οι επιχειρήσεις.

Για την εικόνα στην αγορά εργασίας ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν συγκράτηση της ανεργίας και σημείωσε ότι με νομοθετική πρωτοβουλία επεκτείνεται η χρονική διάρκεια του επιδόματος ανεργίας για ακόμη δύο μήνες. «Αυτό δεν σημαίνει ότι κατεβάζουμε τα χέρια. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα παρέμβουμε αν χρειαστεί ξανά. Δεν είναι μόνο τα επιδόματα ανεργίας αλλά όλο το πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής, τα αναπηρικά επιδόματα, τα επιδόματα ενοικίου κλπ. Όλα τα επιδόματα θα καταβληθούν κανονικά δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ που θα μειωθεί για κανέναν»ανέφερε ο υπουργός.

Την ίδια στιγμή συμπλήρωσε ότι «Με νοικοκυρεμένο, υπεύθυνο και συγκροτημένο τρόπο μελετάμε όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου να μην υπάρξει κανείς απροστάτευτος. Αν υπάρξει ένα δεύτερο κύμα πανδημίας το φθινόπωρο πρέπει να κατευθύνουμε πόρους για να προστατεύσουμε τους πολίτες».

Σε ότι έχει να κάνει με επιτήδειους που θα προσπαθήσουν να ωφεληθούν χωρίς να το δικαιούνται ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι σήμερα δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση για πρόστιμο 1.200 ευρώ σε όσους εργοδότες υποχρεώνουν εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης εργασίας να δουλεύουν.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ