Γιάννης Χατζόπουλος: Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να περιμένει ούτε μέρα - Karfitsa.gr
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 Συνεντεύξεις

Γιάννης Χατζόπουλος: Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να περιμένει ούτε μέρα

Την εκτίμησή του ότι η Θεσσαλονίκη δεν έχει τη δυνατότητα να περιμένει ούτε μια μέρα προκειμένου να μεταβεί επιτέλους στη «σύγχρονη εποχή της Ευρώπης», εκφράζει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Χατζόπουλος. Σε συνέντευξή του στην Karfitsa, ο κ. Χατζόπουλος μιλάει για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, τον τρόπο αντιμετώπισής τους και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους κατεβαίνει υποψήφιος στο πλευρό του Νίκου Ταχιάου με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα».

Συνέντευξη στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ. ΓΟΥΣΙΔΗ

Για ποιον λόγο αποφασίσατε να πολιτευτείτε και να κατέβετε υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές;

Είμαι χαρούμενος όταν προσφέρω και εισπράττω τις ευχαριστίες των συμπολιτών μου. Αυτό το κατάλαβα εδώ και δέκα και πλέον χρόνια, που οι απόφοιτοι του Ε’ Γυμνασίου-Λυκείου μου έκαναν την τιμή να είμαι πρόεδρος στον σύλλογο αποφοίτων ενός από τα πιο ιστορικά σχολεία της πόλης. Τώρα επιθυμώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου προς όλους τους πολίτες της αγαπημένης μας πόλης. Ξέρω ότι μπορώ να το κάνω, όχι μόνο λόγω της μεγάλης μου επιθυμίας, αλλά και λόγω των ικανοτήτων μου, που έχουν διαμορφωθεί και μέσα από τις πανεπιστημιακές σπουδές μου, αλλά και μέσα από τον δύσκολο και τραχύ επιχειρηματικό μου βίο, εδώ και είκοσι έξι χρόνια. Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να περιμένει ούτε μια μέρα. Είναι απαραίτητη μια νέα διοίκηση να απεμπλακεί από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, που αποτελούν τροχοπέδη στην μετάβαση της πόλης στη σύγχρονη εποχή της Ευρώπης.

Είναι η πρώτη φορά που βάζετε υποψηφιότητα;

Όχι, έβαλα με τον συνδυασμό του Κώστα Γκιουλέκα, σαν διαμερισματικός σύμβουλος στις εκλογές του 2010 και οι συμπολίτες μου του Ε’ Διαμερίσματος με τίμησαν με 535 σταυρούς.

Ποια είναι τα τέσσερα μεγαλύτερα προβλήματα της Θεσσαλονίκης;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη είναι η καθαριότητα και μετά ακολουθεί η ασφάλεια των πολιτών. Η συγκοινωνία και τη στάθμευση των αυτοκινήτων ακολουθούν.

Τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστούν;

Το μοντέλο αποκομιδής των απορριμμάτων είναι λάθος. Απόδειξη είναι ότι καμιά διοίκηση δεν κατάφερε να καθαρίσει την πόλη. Άρα πρέπει το μοντέλο να αλλάξει. Ο Νίκος Ταχιάος πρότεινε την πιλοτική ένταξη των ιδιωτών στην καθαριότητα, με επίβλεψη των συμβατικών υποχρεώσεων από την έμπειρη υπηρεσία καθαριότητας, σε ένα πρόγραμμα όπου θα συνυπάρχουν Δήμος και ιδιώτες. Την ασφάλεια των πολιτών θα εγγυηθεί η αύξηση των περιπολιών της Δημοτικής Αστυνομίας και η διαμόρφωση ενός νέου καθεστώτος που θα διέπει το πανεπιστημιακό άσυλο. Είναι προφανές ότι η ανεξέλεγκτη διαμονή μεταναστών, που δεν έχουν τις προϋποθέσεις να διαμείνουν στη χώρα μας, μέσα στον αστικό ιστό, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις υγιεινής διαβίωσης πρέπει να εξαλειφθεί. Το συγκοινωνιακό είναι ένα πρόβλημα, που στο ποσοστό που αφορά τον ΟΑΣΘ ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, καθώς είναι θέμα αποφάσεων της εκάστοτε κυβέρνησης. O συνδυασμός μας προτείνει τη διαμόρφωση ενός πλαισίου μιας αποτελεσματικής θαλάσσιας συγκοινωνίας, χωρίς υψηλούς προϋπολογισμούς κατασκευής προβλητών. Τουλάχιστον για το αρχικό στάδιο. Προτείνει τη θέσπιση μικρών και ευέλικτων μέσων, που θα συνεργάζονται με το μετρό και θα κυκλοφορούν σε ένα ιστορικό κέντρο, με πεζόδρομους και ποδηλατοδρόμους, που θα αποθαρρύνουν την είσοδο των αυτοκινήτων. Όμως η ιδιαιτερότητα του κέντρου με την συνύπαρξη καταστημάτων και κατοικιών, απαιτεί να βρεθεί λύση για τη στάθμευση. Το πρόγραμμα Thesi θα επανεξεταστεί και θα συνδυαστεί με την χρησιμοποίηση του πάρκινγκ της Κουντουριώτου και τη δημιουργία περιφερειακών πάρκινγκ.

Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι μπορείτε εσείς να προσφέρετε περισσότερο και γιατί;

Η εμπειρία μου στην κατασκευή οχημάτων-μηχανημάτων έργου και απορριμματοφόρων, αλλά και στην ανακύκλωση βιομάζας μέσα από τις ατομικές μου επιχειρήσεις, αλλά και μέσα από την επιστημονική μου κατάρτιση είναι τέτοια, που μπορεί να βοηθήσει τους συμπολίτες μου στη λύση του προβλήματος της καθαριότητας και ανακύκλωσης.

Γιατί επιλέξατε να κατεβείτε στο πλευρό του Ν. Ταχιάου;

Αν παρακολουθήσει κάποιος προσεκτικά τον λόγο των υποψηφίων δημάρχων σε αυτές τις εκλογές, θα παρατηρήσει κάποια κοινά χαρακτηριστικά, που παρατηρούνται σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες. Οι υποψήφιοι φοβούνται να μπουν στην ουσία των προβλημάτων, για να μην συγκρουστούν με κοινωνικές ομάδες. Συνεχίζουν να χρησιμοποιούν γενικές λέξεις και φράσεις, που θυμίζουν παλιές εποχές. Οι δημότες οφείλουν να εντοπίσουν αυτούς που δεν παίρνουν θέση και να τους απομονώσουν. Το θέμα της καθαριότητας μπορεί να επιβεβαιώσει τα παραπάνω. Πριν την έναρξη της εκλογικής περιόδου ο Ν. Ταχιάος πρότεινε την είσοδο των ιδιωτών στην αποκομιδή των απορριμμάτων, σε πιλοτικό επίπεδο, με χρήση της εμπειρίας του μηχανισμού του Δήμου, σε συνεργασία με αυτόν, πάντα με διαβούλευση με το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό και χωρίς καμία απόλυση εργαζομένων. Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι, μηδενός εξαιρουμένου, πρότειναν την διατήρηση του υπάρχοντος μοντέλου. Ένα μοντέλο όμως που είναι βαριά άρρωστο, όπως αποδείχθηκε. Η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να είναι βρώμικη, γιατί και τα σκουπίδια αυξάνονται και το μοντέλο πάσχει. Αν ο Ν. Ταχιάος συμβουλευόταν τους επικοινωνιολόγους της ΝΔ είναι παραπάνω από σίγουρο ότι θα τον συμβούλευαν να πάρει αποστάσεις από ακραία και συγκρουσιακή φιλολογία. Άρα, λοιπόν, καταρρίπτεται επιπρόσθετα και το επιχείρημα του μειονεκτήματος της κομματικής υποψηφιότητας. Αποδεικτικό είναι η δήλωση του Ν. Ταχιάου, ότι είναι διατεθειμένος να διαφωνήσει με τον ίδιο τον αρχηγό της ΝΔ, από τον οποίο πήρε το χρίσμα της υποψηφιότητας, αν πιστεύει ότι κάτι είναι για το καλό της πόλης. Αποφάσισα λοιπόν να συμπορευτώ με το Ν. Ταχιάο γιατί βρήκα στο πρόσωπό του έναν αποφασισμένο τεχνοκράτη, που έχει όραμα για την πόλη μας και δεν διστάζει να συγκρουστεί. Είναι ο προοδευτικός, ο έμπειρος, ο διαλλακτικός, ο διαλεκτικός, ο αιρετικός, που έχει το θάρρος της γνώμης του, καθώς επίσης ο ενημερωμένος και διαβασμένος επόμενος και απόλυτα επιτυχημένος δήμαρχος της πόλης μας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ