Γιατί του φαίνεται περίεργο; - Karfitsa.gr
Slider Άρθρα

Γιατί του φαίνεται περίεργο;

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεχτεί θανάσιμο πλήγμα από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το 75% των πολιτών τάσσεται κατά της Συμφωνίας, την ώρα που ο μετριοπαθής Ζάεφ έχει αρχίσει να προκαλεί, πυροδοτώντας νέο κύκλο αντιδράσεων.

Του ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΟΥΠΗ*

Ασφαλώς, το 75% που αντιτίθενται δεν είναι ακροδεξιοί ή φασίστες ή εθνικολαϊκιστές. Είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία δημοκράτες, πατριώτες, ανάμεσά τους και οι μισοί ψηφοφόροι του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ ,όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Δεν είναι τυχαίο, ότι τα τρία βασικά, ιστορικά κόμματα της Μεταπολίτευσης διαφωνούν κάθετα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Α. Τσίπρας βρίσκεται απομονωμένος, αφού ακόμα και ο συνεταίρος του διαφωνεί. Το ΠΟΤΑΜΙ και κάποια λιγοστά στελέχη που φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μαζί του, ορισμένοι εμφανιζόμενοι να αναζητούν δήθεν την χαμένη αριστεροσύνη τους.

Ο Α. Τσίπρας υλοποιώντας στο ακέραιο τις εντολές των Η.Π.Α και των συμφερόντων κύκλων της Ε.Ε, νόμιζε ότι θα διασπάσει την Ν.Δ και ότι θα θέσει μπροστά σε διλλήματα το ΚΙΝΑΛ. Έπεσε σ ́όλα έξω, προχωρώντας σε μια Συμφωνία χωρίς απόφαση καν του Υπουργικού Συμβουλίου ή μια κατ ́αρχή έγκριση της Βουλής.

Αποφασισμένος δε να φανεί υπάκουος, δέχτηκε τα πάντα. Δέχτηκε μακεδονική ιθαγένεια και γλώσσα, που κανείς ποτέ δεν δέχτηκε. Επειδή ορισμένοι εμφανίζουν αυτή την θέση σαν αριστερή, μάλλον παριστάνουν ότι ποτέ η Αριστερά με την μορφή του Κ.Κ.Ε ή και του Συνασπισμού δεν είχαν δεχτεί τέτοιες ρυθμίσεις.

Υπήρχε πάντα ένα περίπου 1% που είχε αυτές τις αντιλήψεις. Επίσης ξεχνούν, ότι και οι δυνάμεις που τάσσονταν υπέρ σύνθετης ονομασίας της γείτονος χώρας την εποχή των συλλαλητηρίων που αρνούνταν ακόμα κι αυτό, δεν δέχονταν παραχώρηση ιθαγένειας και γλώσσας. Όπως είναι αδιανόητο να δέχονται κάποιοι να παράγονται ήδη αποτελέσματα και να παραχθούν κι άλλα με την ολοκλήρωση των διαδικασιών στα Σκόπια, πριν καν συζητήσει οτιδήποτε η Ελληνική Βουλή!

Ας μην παρεξηγείται λοιπόν ο Α. Τσίπρας. Ας μην του φαίνεται περίεργο που ούτε με πούλμαν δεν κατάφερε να κάνει μια αξιοπρεπή αντισυγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη. Ας μην φαίνεται περίεργη δε η θέση της Ν.Δ ούτε του ΚΙΝΑΛ σε κάποια κεντρώα ή κεντροαεριστερά στελέχη. Ας μάθουν την ιστορία του θέματος και της εξέλιξης της θέσης της Αριστεράς για το θέμα και αν μη τι άλλο ας μη χρησιμοποιούν την θέση τους για το θέμα σε εσωκομματικά παζάρια.

*Ο Ζαχαρίας Ζούπης είναι πολιτικός αναλυτής

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ