Γιατί όλοι μιλούν για την τεχνολογία EMS; - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Γιατί όλοι μιλούν για την τεχνολογία EMS;

Η ομάδα E-Fit έχει αναπτύξει μια σειρά από μοναδικές λύσεις που καθιστούν την προπόνηση EMS και θεραπευτικές εφαρμογές ασφαλείς, ακόμα και με τη χρήση της συσκευής E-fit Infinity 10-καναλιών.

Η ουσία των τεχνολογικών καινοτομιών είναι να ελαχιστοποιήσει το ηλεκτρικό φορτίο που δέχεται το ανθρώπινο σώμα κάθε στιγμή ενώ ταυτόχρονα να διατηρεί την επιθυμητή ένταση ηλεκτρικής μυϊκής διέγερσης. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα ήταν η ανάπτυξη της τεχνολογίας IST-Impulse Shift Technology που αναπτύχθηκε από τους μηχανικούς του E-Fit μετά από μακροχρόνια έρευνα. Μια σειρά από κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι αυτή η νέα τεχνολογία επιτυγχάνει τα ίδια αποτελέσματα με τις κλασσικές συσκευές που εφαρμόζουν την αρχή της γαλβανικής απομόνωσης και ακόμα και να τα ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις.

Η θεωρία της τεχνολογίας IST στηρίζεται στη χρονική μετάθεση των ηλεκτρικών παλμών διέγερσης μεταξύ των διαφορετικών καναλιών, έτσι ώστε η ηλεκτρική μυϊκή διέγερση να λαμβάνει χώρα σε ένα κανάλι κάθε φορά δηλαδή σε μια μυϊκή ομάδα, χωρίς να αντιλαμβάνεται το σώμα αυτή τη χρονική μετάθεση.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η αποφυγή δημιουργίας ανεπιθύμητων ρευμάτων διέγερσης μεταξύ των διαφορετικών καναλιών κατά την προπόνηση που θα μπορούσαν να διεγείρουν και να επηρεάσουν ανεπιθύμητες δομές του σώματος. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι το συνολικό ηλεκτρικό φορτίο που δέχεται το σώμα, όπου ενώ λειτουργούν 10 κανάλια ταυτόχρονα, δέχεται κάθε στιγμή την ισχύ ενός μόνο καναλιού.

Με βάση τους αριθμούς ενώ η συνολική ισχύς της συσκευής για τα μέγιστα επίπεδα έντασης είναι μέγιστο 3,5Watt, με τον υπολογισμό των παλμών κορυφής και των διαρκειών παύσης, παράγεται στην πραγματικότητα έξοδος ρεύματος ισχύος 0,06Watt RMS, που καθιστά τις συσκευές E-Fit μακράν τις ασφαλέστερες συσκευές παγκοσμίως. Impulse – Shift Technology Από τα βασικά εμπόδια για την ευρύτατη διάδοση της ολόσωμης ηλεκτρικής μυϊκής διέγερσης στηρίζονταν στην τεχνολογία των ηλεκτροδίων, καθώς τα προγενέστερα ηλεκτρόδια σιλικόνης ή μεταλλικά ηλεκτρόδια απαιτούσαν τη χρήση ηλεκτροαγώγιμης γέλης για την επίτευξη αγωγιμότητας και αποφυγή ερεθισμού του δέρματος.

Παρόλα αυτά, το E-Fit βρήκε τη λύση σε αυτό το πρόβλημα με την ανακάλυψη των FCPE ηλεκτροδίων που δεν απαιτούν τη χρήση ηλεκτροαγώγιμης γέλης σαν μέσο διάδοσης του ρεύματος. Το μόνο που χρειάζεται είναι το βρέξιμο των ηλεκτροδίων με νερό της βρύσης. Τα ηλεκτρόδια είναι εύκαμπτα ώστε να παίρνουν το σχήμα του σώματος και των μυών και έτσι να διατηρούν τη μέγιστη επιφάνεια επαφής με τις περιοχές του σώματος που τοποθετούνται. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι μπορούν να πλυθούν ακόμα και σε πλυντήριο, αφού δεν περιέχουν τμήματα που φθείρονται, οξειδώνονται ή σκουριάζουν, με αποτέλεσμα και τη μακρά διάρκεια χρήσης τους.

Η ομοιόμορφη κατανομή του ρεύματος σε όλη την επιφάνεια επαφής αποτρέπει τους ερεθισμούς του δέρματος. Ο τεχνικός ρουχισμός E-FIt σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί την εύκολη και σταθερή τοποθέτηση των ηλεκτροδίων στα επιθυμητά σημεία και ακόμα και την μετατόπισή τους όταν σε άλλα σημεία όταν απαιτείται.

Τέλος τα καλώδια που τροφοδοτούν τα ηλεκτρόδια είναι τοποθετημένα και κρυμμένα μέσα σε ειδικά διαμορφωμένα εσωτερικά κανάλια στον τεχνικό ρουχισμό, ώστε να μην ενοχλούν τον ασκούμενο και να μην περιορίζουν τις κινήσεις του κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Οι μηχανικοί του E-FIt έχουν κατασκευάσει τις συσκευές με τμηματική δομή ώστε να είναι πολύ εύκολη πιθανή επισκευή τους με άμεση αντικατάσταση του προβληματικού τμήματος.

 

Σε ποιους απευθύνεται

Ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλλο σε όποιον: θέλει να γνωρίσει έναν νέο, καινοτόμο και αποτελεσματικό τρόπο άσκησης είναι επαγγελματίας αθλητής και θέλει να αυξήσει την απόδοσή του θέλει να γυμναστεί αλλά έχει περιορισμένο χρόνο θέλει να βελτιώσει την εξωτερική του εμφάνιση και να αισθάνεται καλύτερα πάσχει από παχυσαρκία είναι μια νέα μητέρα, που θέλει να συσφίξει το σώμα της ξανά έχει πρόβλημα κυτταρίτιδας υποφέρει από προβλήματα μέσης λόγω κακής στάσης σώματος θέλει να ενδυναμώσει τους ασθενείς μύες του υποφέρει από προβλήματα αρθρώσεων

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ