Για πρώτη φορά στα έδρανα της Βουλής… – Οι νεοεκλεγέντες στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης μιλούν στην Karfitsa - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Για πρώτη φορά στα έδρανα της Βουλής… – Οι νεοεκλεγέντες στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης μιλούν στην Karfitsa

Την πύλη του ελληνικού κοινοβουλίου θα περάσουν για πρώτη φορά αρκετά νέα πρόσωπα που έχουν εκλεγεί βουλευτές στις δυο εκλογικές περιφέρεις της Θεσσαλονίκης, την Α’ και τη Β’, στις πρόσφατες εκλογές της 7ης Ιουλίου.  Η Karfitsa φιλοξενεί τις πρώτες αντιδράσεις των νεοεκλεγέντων βουλευτών για τη σημασία του εκλογικού αποτελέσματος. Οι ίδιοι απαντούν και σε ερωτήσεις σχετικά με το τι να περιμένουμε από τα κόμματά τους την «επόμενη μέρα», αλλά και για το πώς ιεραρχούν τις προτεραιότητές τους από τα έδρανα της Βουλής.

Συνεντεύξεις στον ΓΙΩΡΓΟ ΝΕΟΧΩΡΙΤΗ

Σημείωση: Η Karfitsa απευθύνθηκε σε όλους τους νεοεκλεγέντες βουλευτές της Α’ και της Β’ Θεσσαλονίκης. Φιλοξενούνται οι απόψεις όσων απάντησαν.

Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ

Σχολιάστε το εκλογικό αποτέλεσμα. Τι σημαίνει η επίτευξη της αυτοδυναμίας της ΝΔ πρακτικά για τους πολίτες;

Πιστεύω ότι οι πολίτες απέδειξαν μέσα από την κάλπη ότι οι αλήθειες που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γεννούν την ελπίδα για την επόμενη ημέρα. Η αυτοδυναμία της ΝΔ ήταν απαραίτητη, διότι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι ισχυρή και πολύ πιο σταθερή. Η νέα κυβέρνηση, ξεκινά με θετικούς οιωνούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη καταρτίσει κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο άμεσα θέτει σε εφαρμογή από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής του, ώστε να μην υπάρξουν χρονικές καθυστερήσεις και χάσματα. Αυτό φανερώνει την αποτελεσματικότητα ενός ανθρώπου, ο οποίος γνωρίζει πώς θα κυβερνήσει. Πρακτικά, λοιπόν, η αυτοδυναμία δίνει τη δυνατότητα της ισχυρής κυβέρνησης που προχωρά με γοργά βήματα σε όλους τους βασικούς τομείς που χρειάζονται βελτιώσεις και αλλαγές.  Η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δουλέψει σκληρά, ομαδικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες και με σεβασμό στην ισχυρή λαϊκή εντολή που έλαβε.

Ποιά θέματα επιθυμείτε να προτάξετε ως βουλευτής;

Η Θεσσαλονίκη έχει μια μακρά ατζέντα ζητημάτων, τα οποία απαιτούν την πολιτική βούληση προκειμένου να προχωρήσουν. Κατ’ επανάληψη έχω τονίζει ότι πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις στα γνωστά προβλήματα του Μετρό ή του ΟΑΣΘ που ταλανίζουν τους Θεσσαλονικείς. Παράλληλα, όπως γνωρίζετε, είμαι μάχιμη δικηγόρος με ειδίκευση στο Εργατικό Δίκαιο. Θεωρώ ότι ο τομέας των εργασιακών ζητημάτων και του ασφαλιστικού είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Πιστεύω ότι εντός κοινοβουλίου υπάρχουν πάντα περισσότερες δυνατότητες, για να προχωρήσουν τα ζητήματα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι θα τιμήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου που με εξέλεξαν και φυσικά θα είμαι δίπλα τους και μετά τις εκλογές.

Δημήτρης Κούβελας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ

Σχολιάστε το εκλογικό αποτέλεσμα. Τι σημαίνει η επίτευξη της αυτοδυναμίας της ΝΔ πρακτικά για τους πολίτες;

Η ΝΔ ζήτησε κι έλαβε από τον ελληνικό λαό ισχυρή εντολή με αυτοδυναμία 158 βουλευτών, ώστε να μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Το πρόγραμμα αυτό παρουσίασε ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα τα στελέχη μας προς τον ελληνικό λαό τους τελευταίους μήνες. Η μεγάλη αυτή πλειοψηφία που δόθηκε στο κόμμα μας, είναι και ξεκάθαρη εντολή εφαρμογής αυτού του συγκεκριμένου προγράμματος που περιλαμβάνει τη δημιουργία πρωτίστως κλίματος εμπιστοσύνης και σταθερότητας οικονομικής και κοινωνικής:

 • Συναίνεση και κινητοποίηση για την υπεράσπιση των εθνικών στόχων.
 • Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα ασφαλής.
 • Ενεργοποίηση της οικονομικής και παραγωγικής διαδικασίας με μείωση της φορολογίας και αύξηση των επενδύσεων.
 • Δημιουργία πολλών νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Ποιά θέματα επιθυμείτε να προτάξετε ως βουλευτής;

Δίνω προτεραιότητα σε θέματα που δε μπορούν να περιμένουν άλλο. Πρέπει να κυβερνάνε οι κανόνες της Δημοκρατίας και όχι της αναρχίας:

 • Να φέρουμε στη χώρα μας και στην πόλη μας επενδύσεις και ανάπτυξη.
 • Να υπερασπιστούμε τη Μακεδονία μας από την καταστροφική Συμφωνία των Πρεσπών, ειδικότερα να μην παραδώσουμε την εθνικότητα, τη γλώσσα και τα προϊόντα μας.
 • Να κάνουμε τη δημόσια διοίκηση πιο φιλική, πιο εξυπηρετική, πιο αποτελεσματική,
 • Να κάνουμε τις αστικές συγκοινωνίες ανθρώπινες.
 • Να έχουμε δημόσια παιδεία ελληνική, απαλλαγμένη από τους δογματισμούς και τις απειλές μειοψηφιών με στόχους και μεθόδους προσανατολισμένες στις ανάγκες της κοινωνίας.
 • Να εξασφαλίσουμε δράσεις που θα αναδείξουν τη Θεσσαλονίκη σε ευρωπαϊκή μεγαλούπολη με πολλές ευκαιρίες για τους πολίτες της.

Στράτος Σιμόπουλος, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ

Σχολιάστε το εκλογικό αποτέλεσμα. Τι σημαίνει η επίτευξη της αυτοδυναμίας της ΝΔ πρακτικά για τους πολίτες;

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ είναι η «οξυγόνωση» της οικονομίας, της αγοράς και των επιχειρήσεων. Δεν μπορεί να είναι στρατηγικός στόχος της χώρας η επιδοματική πολιτική, την οποία άσκησε με συνέπεια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ενισχύονται στοχευμένα οι αδύναμοι και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η χώρα χρειάζεται να προχωρήσει στην παραγωγή «νέου πλούτου» που θα διαχυθεί ισόρροπα στο σύνολο της κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, χωρίς να υποτιμώ καθόλου την ανάγκη η χώρα να έχει δημοσιονομική σταθερότητα, να τονίσω την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στο κράτος, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας και παράλληλη σημαντική μείωση της ανεργίας.

Ποιά θέματα επιθυμείτε να προτάξετε ως βουλευτής;

Έχω σταθερά την άποψη ότι τα αποτελέσματα έρχονται με σκληρή δουλειά, μέθοδο, υπομονή και επιμονή. Παλεύω εδώ και χρόνια με απτά αποτελέσματα για μια Θεσσαλονίκη με σύγχρονες υποδομές, κόμβο συνδυασμένων μεταφορών, τουριστικό προορισμό, διεθνές εκπαιδευτικό και ιατρικό κέντρο. Με την βουλευτική μου ιδιότητα θέλω να προωθήσω όλες τις μεγάλες παρεμβάσεις που απαιτούνται να υλοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου η πόλη να καταλάβει τη θέση που της αξίζει. Στο πλαίσιο αυτό, βαρύτητα δίνω στην ολοκλήρωση του Μετρό και κυρίως στην ταχύτερη δυνατή προώθηση των έργων στο σταθμό Βενιζέλου. Στον ΟΑΣΘ επείγει η αλλαγή της διοίκησης και η εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης, για να εξυπηρετούνται οι Θεσσαλονικείς με επάρκεια το επόμενο χρονικό διάστημα. Ένας ΟΑΣΘ, χωρίς κομματικές παρεμβάσεις, με σύγχρονο management. Βαρύτητα θα δώσω ως βουλευτής και στην προώθηση μιας σειράς άλλων παρεμβάσεων, που θα περιλαμβάνουν:

 • Την αξιοποίηση στρατοπέδων της Θεσσαλονίκης με συμμετοχή και ιδιωτών.
 • Ανάπτυξη του δυτικού παραλιακού μετώπου με συμμετοχή και επενδυτών και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου Καλαμαριάς με ΣΔΙΤ, όπως και δημιουργία τουριστικών υποδομών στο παραλιακό μέτωπο του δήμου Θεσσαλονίκης.
 • Σειρά αναπλάσεων που θα δώσουν μια διαφορετική πιο αναβαθμισμένη εικόνα, αλλά θα βοηθήσουν και στην τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Δημήτρης Βαρτζόπουλος, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ

Σχολιάστε το εκλογικό αποτέλεσμα. Τι σημαίνει η επίτευξη της αυτοδυναμίας της ΝΔ πρακτικά για τους πολίτες;

Ο ελληνικός λαός έδωσε ισχυρή εντολή στη ΝΔ. Αυτός δεν ήταν απλά στόχος για τη ΝΔ, αλλά μονόδρομος για το καλό της πατρίδας. Μια σταθερή και με σοβαρές προτάσεις κυβέρνηση, φιλική στο επιχειρείν, που εμπνέει ασφάλεια τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό είναι περισσότερο συμφέρουσα για τη χώρα από μια κυβέρνηση μειοψηφίας. Έχοντας αυτοδυναμία, θα μπορούμε ευκολότερα να υπερκεράσουμε τα εμπόδια και να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις εκείνες, οι οποίες θα βάλουν ξανά την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Με σκληρή δουλειά και ειλικρίνεια θα ανταποκριθούμε και θα δικαιώσουμε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα που μας εμπιστεύτηκε.

Ποιά θέματα επιθυμείτε να προτάξετε ως βουλευτής;

Ως βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης θα εκπροσωπώ με πάθος τον τόπο μας. Πάγιο αίτημα της τοπικής  κοινωνίας είναι η πάταξη των φαινομένων ανομίας και εγκληματικότητας. Τόσο στα αστικά κέντρα, όσο και στην ύπαιθρο τα φαινόμενα αυτά είναι ανεξέλεγκτα. Αυτό πρέπει να τελειώσει άμεσα. Πρέπει το αίσθημα ασφάλειας να επιστρέψει στους συμπολίτες μας. Αυτό θα επιτευχθεί με την αύξηση της αστυνόμευσης, όπου κρίνεται αναγκαίο και την επαναφορά των αστυνομικών τμημάτων στην επαρχία. Άλλο ένα θέμα που θα προτάξω, είναι η διαμόρφωση ενός κράτους πρόνοιας στα ευρωπαϊκά πρότυπα, που θα είναι δίπλα στον συνάνθρωπό μας και όχι απέναντί του. Δεν είναι δυνατόν σήμερα οι οικογένειες να δαπανούν κατά μέσο όρο το 30% του διαθέσιμου εισοδήματος για την Υγεία, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι κάτω του κάτω του 10%. Αυτό οφείλουμε να το αλλάξουμε! Πρέπει, επίσης, να εκσυγχρονίσουμε τις υπάρχουσες υποδομές Υγείας και να θεσπίσουμε την κάρτα Υγείας Ασθενούς. Μόνο έτσι θα βελτιώσουμε και θα κάνουμε πιο αξιοπρεπείς και ανθρώπινες τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας. Θα δώσω μάχη στη Βουλή για το καλό της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας μας και όλων των συμπολιτών μας.

Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε το εκλογικό αποτέλεσμα. Τι να περιμένουν οι πολίτες από τον ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και στο εξής;

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι σαφές και δεν χωρά πολλές ερμηνείες ως προς την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά 8 περίπου ποσοστιαίων μονάδων και την δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης. Η διατήρηση των υψηλών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ είναι το δεύτερο προφανές δεδομένο που καταρρίπτει το αφήγημα της στρατηγικής ήττας και της συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ ή και ακόμη πιο σκληρά για τους σκληρότερους, την εξαφάνιση της Αριστεράς από το πολίτικο προσκήνιο. Θα ήθελα να θυμίσω ότι η έφεση των εκλογέων να καταψηφίζουν αντί να υπερψηφίζουν, θα φέρει την νέα κυβέρνηση πολύ κοντά στη φθορά αν επιβεβαιωθεί η δική μας βεβαιότητα ότι σκόπιμα παραπλανά τους πολίτες σκεπτόμενη άλλα εκφράζοντας άλλα και πράττοντας άλλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε ήδη την προσπάθεια μετασχηματισμού του σε ένα οργανωμένο προοδευτικό κίνημα που θα αποτελεί την νέα συμμαχία της δημοκρατικής παράταξης για πολλά χρόνια.

Πώς θα αξιοποιήσετε την εμπιστοσύνη που σας έδειξαν οι ψηφοφόροι; Πού θα επικεντρώσετε το βουλευτικό σας έργο;

Εκτός των νομοθετικών και κοινοβουλευτικών μου υποχρεώσεων, αυτό για το οποίο μπορούμε να δεσμευτούμε όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα στελέχη του κόμματος, είναι μία παράφραση αυτού που είχε ειπωθεί για την Θεσσαλονίκη τον 14ο αιώνα: «Όσο υπάρχει η Θεσσαλονίκη, κάθε άνθρωπος δεν θα νοιώσει ότι δεν υπάρχει μία πόλη για τον ίδιο». Παραφράζοντας το, θα έλεγα ότι κανείς δεν θα νοιώσει μόνος και αβοήθητος σε μικρά ή μεγάλα προβλήματα που θα ανακύψουν ή προέρχονται από το παρελθόν για τους πολίτες αυτού του τόπου.

Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε το εκλογικό αποτέλεσμα. Τι να περιμένουν οι πολίτες από τον ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και στο εξής;

Νομίζω ότι δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς τη νίκη της ΝΔ. Είναι μια καθαρή νίκη, ακριβώς όπως του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και σε απόλυτους αριθμούς. Η Ελλάδα προχωρά σε μια πολιτική αλλαγή, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας αποδεχόμενος το γεγονός με την μέγιστη δημοκρατική ευθύνη και τον πολιτικό πολιτισμό που είναι ίδιον της Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν υπέστη συντριπτική ήττα όπως εύχονταν κάποιοι, αλλά με ποσοστό 31,53% αποτελεί τον κύριο και αδιαμφισβήτητο εκφραστή των Αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων. Θα χτίσουμε πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ ισχυρός, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να αποτρέψει προσπάθειες της ΝΔ να ισοπεδώσει όσα καταφέραμε τα 4 προηγούμενα χρόνια, κυρίως για τους πιο αδύναμους. Θα δουλέψουμε σκληρά για να διαφυλάξουμε όσα κατακτήσαμε. Είμαστε υπερήφανοι, γιατί παραδώσαμε μια χώρα με υγιή δημοσιονομικά, με ρυθμισμένο το χρέος, με 34 δισ. αποθεματικό, με 9 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, με περισσότερες από 400.000 νέες θέσεις εργασίας, με βιώσιμο ασφαλιστικό και ανασυγκροτημένο κοινωνικό κράτος.

Πώς θα αξιοποιήσετε την εμπιστοσύνη που σας έδειξαν οι ψηφοφόροι; Πού θα επικεντρώσετε το βουλευτικό σας έργο;

Με σκληρή δουλειά, αξιοποιώντας την εμπειρία που απέκτησα από τη θητεία μου στο γραφείο του πρωθυπουργού και ως υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητες τον τομέα Μακεδονίας και Θράκης. Θα συνεχίσω από τα έδρανα του κοινοβουλίου να αγωνίζομαι και να υπερασπίζομαι τα συλλογικά αγαθά και τις κοινωνικές κατακτήσεις. Βασικό μου μέλημα, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να διαφυλάξουμε όσα καταφέραμε και να αποτρέψουμε τα σκληρά νεοφιλελεύθερα σχέδια της ΝΔ. Να προστατεύσουμε τα δημόσια αγαθά, το κοινωνικό κράτος, τους ευάλωτους και να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κοινωνικές κατακτήσεις. Καταφέραμε να βγει η χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και να μπει σε ρυθμούς δίκαιης ανάπτυξης προστατεύοντας τον κόσμο της εργασίας. Τα τελευταία 3 χρόνια εργαστήκαμε και εγώ προσωπικά σκληρά, ώστε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει χαρακτηριστικά ευρωπαϊκής μητρόπολης και κέντρου της νοτιοανατολικής Ευρώπης, τα καταφέραμε σε ένα μεγάλο βαθμό και θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να συνεχίσει να πηγαίνει η Θεσσαλονίκη μπροστά.

Δώρα Αυγέρη, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε το εκλογικό αποτέλεσμα. Τι να περιμένουν οι πολίτες από τον ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και στο εξής;

Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν το αποκορύφωμα μιας σκληρής μάχης, που μπορεί να περιγραφεί «όλοι εναντίον ΣΥΡΙΖΑ». Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατήλθε στις εκλογές με τον προγραμματικό της λόγο και τα πεπραγμένα μιας τετραετίας. Αγωνίστηκε, με σκληρές διαπραγματεύσεις, εν μέσω διεθνούς αστάθειας και με το σύνολο του εγχώριου κατεστημένου εναντίον της για να βγάλει τη χώρα απ’ τα μνημόνια. Και το κατέφερε. Οι πολίτες έκριναν. Η πλειοψηφία επέλεξε τις υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη. Το αποτέλεσμα έβγαλε μια ισχυρή κυβέρνηση, αλλά και μια εξίσου ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Το 31,5% και οι 1.800.000 ψήφοι καθιστούν τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίαρχη δύναμη στο προοδευτικό τμήμα του πολιτικού φάσματος. Το κόμμα κατάφερε να διατηρήσει το σύνολο σχεδόν των ψηφοφόρων του από τον Σεπτέμβριο του ’15, πράγμα σπάνιο για κυβερνών κόμμα που ηττάται, πόσο μάλλον για ένα κόμμα που ήρθε αντιμέτωπο με τρία μνημόνια. Πείσαμε τους προοδευτικούς Έλληνες ότι οι προσπάθειες για έξοδο απ’ τα μνημόνια άξιζαν. Και τους πείσαμε ότι η συντεταγμένη προοδευτική πολιτική, έχει μπροστάρισα την Αριστερά. Σε πρώτο πλάνο είναι οι νέοι, στους οποίους υπερισχύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα υπερασπιστούμε τον δρόμο που ανοίξαμε υπέρ των εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της χρηστής δημοσιονομικής πολιτικής που θέτει ως προτεραιότητα τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πιο δημιουργικών και παραγωγικών ομάδων.

Πώς θα αξιοποιήσετε την εμπιστοσύνη που σας έδειξαν οι ψηφοφόροι; Πού θα επικεντρώσετε το βουλευτικό σας έργο;

Παραμένω ένας άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά και δεν ιδιωτεύει, μια γυναίκα με οικογένεια και επαγγελματική διαδρομή που είναι μέσα στην κοινωνία, όπου γεννιούνται τα ερωτήματα και δίνονται οι απαντήσεις της καθημερινότητας. Αυτά τα ερωτήματα και αυτές τις απαντήσεις θα φέρω στο ελληνικό κοινοβούλιο, εκπροσωπώντας όλους και όχι μόνο τους 10.600 συμπολίτες μου που με τίμησαν με τη ψήφο τους, στο πλαίσιο της προγραμματικής ανασύνταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Η Β’ Θεσσαλονίκης είναι δεκάδες δήμοι και κοινότητες, όπου τα παιδιά των λαϊκών τάξεων βγαίνουν με αξιώσεις στον στίβο της ζωής. Στον συλλογικό αγώνα της προοδευτικής συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουμε να στηρίξουμε τους νέους και τα όνειρά τους, να μιλήσουμε μια άλλη γλώσσα, άμεση και ξεκάθαρη, συγχρονισμένη με τους νέους τεχνολογικούς κώδικες, να φτιάξουμε δίκτυα κοινοτήτων που να επικοινωνούν και να διεκδικούν τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Θα είμαι και θα δρω από κοντά, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή κι ένα καλύτερο μερίδιο ευτυχίας στον 21ο αιώνα, με τις καλύτερες παραδόσεις μας και τις πιο ανθρώπινες στιγμές μας.

Απόστολος Αβδελάς, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με την Ελληνική Λύση

Ποιός είναι ο ρόλος που θα παίξει η Ελληνική Λύση στη Βουλή; Ποια θέματα θα αναδείξετε ως κόμμα και ως βουλευτής;

Τόσο εγώ προσωπικά όσο και το κόμμα μας, η Ελληνική Λύση, θα κάνουμε τα πάντα για τη χώρα μας και για τους Έλληνες. Θα είμαστε η δυνατή φωνή του Έλληνα, αναδεικνύοντας βάσει του προγράμματός μας τις προτεραιότητες του τις βασικές, όπως ακριβώς έχει πει κι ο πρόεδρος μας, ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Υπάρχει το περιθώριο να είναι τα μικρά κόμματα παραγωγικά με την παρουσία τους στο κοινοβούλιο;

Τα μεγάλα κόμματα μέχρι τώρα μας έχουν δείξει ότι κοιτάζουν μόνο τα συμφέροντά τους. Από την επόμενη, κιόλας, ημέρα των εκλογών δουλεύουν για να γίνουν ξανά κυβέρνηση. Να μην επαναλάβουμε τι έχει συμβεί, ο λαός πλέον το γνωρίζει καλά. Είμαι βέβαιος ότι στις επόμενες εκλογές και ειδικά με τα καινούργια που θα συμβούν, ο κόσμος θα στραφεί στα μικρά κόμματα.

Κώστας Χήτας, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με την Ελληνική Λύση

Ποιός είναι ο ρόλος που θα παίξει η Ελληνική Λύση στη Βουλή; Ποια θέματα θα αναδείξετε ως κόμμα και ως βουλευτής;

Η Ελληνική Λύση δεν είναι κόμμα μιας χρήσης. Έχουμε καταθέσει το πρόγραμμά μας και προτρέπουμε τους Έλληνες να το διαβάσουν. Είναι ένα πρόγραμμα άμεσα εφαρμόσιμο. Αυτές τις προτάσεις θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε από τα έδρανα της Βουλής. Θέλουμε  να είμαστε  δίπλα στον  Έλληνα. Δε θα μας χαρακτηρίσει η άρνηση, ο μηδενισμός και η στείρα αντιπαράθεση. Είμαστε ένα κόμμα λογικής. Με ό,τι έχει λογική θα είμαστε μαζί, με ό,τι δεν συνάδει με τη λογική θα είμαστε αντίθετοι. Σίγουρα ψηλά στην ατζέντα μου, όπως και στου κόμματος, βρίσκεται η ανεργία και η εγκληματικότητα. Ως προς το πρώτο, πρέπει, πάση θυσία να αξιοποιήσουμε τον κοιμώμενο γίγαντα της πρωτογενούς παραγωγής. Οφείλουμε να στηρίξουμε τη γεωργία με σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους. Τέλος, έχει τεράστια σημασία να προσελκύσουμε νέους και να κάνουμε τον χώρο ελκυστικό για επενδύσεις και για να το πετύχουμε πρέπει να κάνουμε ορθή χρήση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ως προς την εγκληματικότητα, νομίζω ότι η εξήγηση είναι μία και δυστυχώς οι Έλληνες πολιτικοί δεν μιλούν ανοιχτά για αυτήν, ίσως γιατί δεν έχουν το θάρρος να πουν στον κόσμο την μεγάλη αλήθεια. Ότι δηλαδή υπάρχει ευθεία διασύνδεση της αύξησης της εγκληματικότητας, με την παράνομη μετανάστευση. Είναι σαφές: δεν χωράμε άλλους! Μείζονος σημασίας είναι η ουσιαστική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της αστυνομίας και ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού της.

Υπάρχει το περιθώριο να είναι τα μικρά κόμματα παραγωγικά με την παρουσία τους στο κοινοβούλιο;

Σαφώς και υπάρχει, αρκεί να λειτουργούν με γνώμονα το κοινό συμφέρον και όχι τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες των εκάστοτε στελεχών τους. Προσωπικά πιστεύω πως ένα τόπος δεν μπορεί να αλλάξει από αυτούς που εξέθρεψαν όλα τα κακά του και κατά συνέπεια είναι αναγκαίο να συγκροτηθούν νέοι πολιτικοί σχηματισμοί που μπορούν να αναλάβουν δράση. Κάπως έτσι γεννήθηκε η Ελληνική Λύση πριν από περίπου 3 χρόνια. Είμαστε ένα νεοσύστατο κόμμα, φτιαγμένο από φρέσκα υλικά, φρέσκες ιδέες και νέους ανθρώπους, έτοιμους για δουλειά. Δεν είμαστε μηδενιστές, δεν θέλουμε να γκρεμίσουμε το παλιό πολιτικό σύστημα, θέλουμε να το αλλάξουμε όμως ριζικά. Δεν είναι εύκολο, μα υπάρχουν λύσεις. Μιας και δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά, απαιτείται χρόνος, αλλά έχω την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ