Γιλντιρίμ για επίσκεψη Αλ. Τσίπρα: Καλώς να έρθει - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Γιλντιρίμ για επίσκεψη Αλ. Τσίπρα: Καλώς να έρθει

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σχολίασε την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία στις 5 και 6 Φλεβάρη αντίστοιχα. Απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για άλλη επίσκεψη στη Χάλκη.

«Καλώς να έρθει ο κ. Τσίπρας», δήλωσε ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης σχολιάζοντας την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία. Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αναμενόμενη επίσκεψη Τσίπρα στη Σχολή της Χάλκη.

«Ελλάδα και Τουρκία είναι δύο γειτονικές χώρες. Ακόμη κι αν υπάρχει πότε πότε ασυνεννοησία μεταξύ μας για το Αιγαίο, μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα και τις ίδιες ιστορικές και πολιτισμικές αξίες. Για πολλά χρόνια είμαστε καλοί γείτονες. Εμείς δίνουμε σημασία στην ανάπτυξη να αναπτύξουμε της φιλίας με την Ελλάδα και την μείωση της έντασης με την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Γιλντιρίμ.

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «έχει έρθει στη χώρα μας δύο φορές κατά το παρελθόν. Κι εμείς έπειτα επισκεφτήκαμε την Ελλάδα το 2017. Κατά την επίσκεψη τότε είχαμε την ευκαιρία να πάμε και στην Αθήνα αλλά και στη Δυτική Θράκη και να συναντήσουμε τα αδέλφια μας». «Ο κύριος Τσίπρας καλώς να έρθει. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να του προσφέρουμε μία καλή τουρκική φιλοξενία. Το πρόγραμμα της επίσκεψής του ή τις λεπτομέρειες δεν τις γνωρίζω ακόμη. Θα δείξουμε ιδιαίτερη ευαισθησία ώστε ο φιλοξενούμενός μας να περάσει όσο καλύτερα γίνεται», ανέφερε.

Πηγή: philenews/KYΠΕ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ