Γιώργος Κρεμλής: Θέλουμε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Γιώργος Κρεμλής: Θέλουμε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη

Έχοντας διανύσει μία πορεία με πλούσια δραστηριότητα και καταξίωση σε ανώτατο επίπεδο, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος – Σταύρος Κρεμλής, με καταγωγή από τη Ρόδο, είναι κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στέλεχος μεγάλων διεθνών οργανισμών, που εκπροσωπεί επί σειρά ετών επάξια την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων.

Κύριε Κρεμλή, με συμπληρωμένο το «παζλ» του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. είστε ξεκάθαρα ένας από τους υποψηφίους με τα περισσότερα… ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά. Ωστόσο στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν αρκετά πιο αναγνωρίσιμα στους ψηφοφόρους πρόσωπα. Σας προβληματίζει αυτό;

Η Ν.Δ. έχει το πιο πλήρες και δυνατό ευρωψηφοδέλτιο, μια ομάδα νίκης, η οποία στις 26 Μαΐου θα κάνει την αρχή για όσα θα ακολουθήσουν σε δημοτικές, περιφερειακές και, τελικά, εθνικές εκλογές, που θα φέρουν τη μεγάλη αλλαγή στη Χώρα μας. Σε αυτό το ψηφοδέλτιο υπάρχει ένα εξαιρετικό μείγμα εμπειρίας και ενθουσιασμού, γνώσης και όρεξης για δουλειά. Προφανώς, ανάμεσα στους υποψήφιους υπάρχουν κάποια πρόσωπα πιο αναγνωρίσιμα. Ωστόσο είμαι πεπεισμένος ότι είναι άλλα αυτά που «μετράνε» πλέον για τους ψηφοφόρους, ιδιαίτερα στις Ευρωεκλογές: η γνώση των υποψηφίων για το «ευρωπαϊκό γίγνεσθαι», οι διεθνείς διασυνδέσεις τους, η άριστη γνώση των ξένων γλωσσών που είναι απαραίτητες στις διαβουλεύσεις κ.λπ. Αυτά τα εφόδια μου, τα οποία απέκτησα κατά τη μακρά διαδρομή μου στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, θέτω εγώ στη διάθεση της πατρίδας μας και των Ελλήνων πολιτών, για να βοηθήσω την Ελλάδα να βγει νικήτρια στη μάχη για την οικονομική ανάκαμψη και την ανάκτηση της αξιοπιστίας της.

Τι θα κριθεί στις κάλπες της 26ης Μαΐου;

Με μια κουβέντα, θα κριθεί ποια Ευρώπη θέλουμε και πώς οραματιζόμαστε τη θέση της Χώρας μας μέσα σε αυτήν. Σήμερα, με νωπά τα διδάγματα από την κρίση, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, αλλά και με έντονη την πίεση από τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση –κυρίως το Brexit και την ενίσχυση του ευρωσκεπτικισμού και του λαϊκισμού– οι Έλληνες και όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να απαντήσουμε αν θέλουμε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη ή ένα κλάσμα της, με ευρω-απαισιοδοξία, φυγόκεντρες δυνάμεις και εθνικιστικές και λαϊκιστικές αντιλήψεις.

Και ποια απάντηση δίνετε εσείς σε αυτό το ερώτημα;

«Περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη»! Χρειαζόμαστε μία ολοκληρωμένη και πιο λειτουργική Ένωση, η οποία θα εγγυάται τα εξωτερικά σύνορα, θα είναι αλληλέγγυα προς τα κράτη-μέλη, θα δημιουργήσει κοινή πολιτική άμυνας, ενέργειας και μετανάστευσης, πολιτική νησιωτικότητας για την πραγματική ανάπτυξη των νησιών μας, προϋποθέσεις οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής, και βέβαια προϋποθέσεις ανάπτυξης για όλους. Αυτό πιστεύουμε ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ως Ν.Δ., και αυτή την πολιτική μάχη θα δώσουμε στις 26 Μαΐου, με καθαρούς όρους, λέγοντας την αλήθεια στους πολίτες και αναδεικνύοντας τα πολύ σημαντικά οφέλη για όλους από τη συμμετοχή μας στη μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ