Γιώργος Μασλαρινός: Οι καλύτεροι προπονητές είναι στην … κερκίδα! - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη Συνεντεύξεις

Γιώργος Μασλαρινός: Οι καλύτεροι προπονητές είναι στην … κερκίδα!

Κατέκτησε τίτλους, γεύτηκε διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, τίμησε τη φανέλα κορυφαίων ομάδων. Ο Γιώργος Μασλαρινός με την πορεία του στα παρκέ κέρδισε την αγάπη των φιλάθλων. Τώρα, υπηρετεί το άθλημα από τη θέση του προπονητή μέσω της ακαδημίας Hoop όπου συμβουλεύει τα παιδιά: να είναι ερωτευμένα με το μπάσκετ!

Σε συνθήκες καραντίνας παίζεις μπασκετάκι στο σπίτι;

Το μπάσκετ χρειάζεται χώρο και ύψος οπότε… δύσκολα στο σπίτι. Αλλά πάντα βρίσκω τρόπο να πετάξω κάτι από μακριά στον κάδο σκουπιδιών!

Πώς νιώθεις που Αρης και ΠΑΟΚ έχουν τόσα προβλήματα;

Δεν μου αρέσει καθόλου γιατί είναι οι ομάδες που μας έφεραν κοντά στο μπάσκετ. Με στεναχωρεί περισσότερο ότι δεν βλέπω κάποιο πλάνο για να βγουν από αυτή τη δύσκολη θέση.

Στιγμή της καριέρας σου που δεν θα ξεχάσεις…

Είμαι πολύ τυχερός και από τους λίγους αθλητές που κατέκτησαν τρεις διαφορετικούς τίτλους με τρεις διαφορετικές ομάδες. 1999 κύπελλο με ΠΑΟΚ, 2001 κύπελλο Σαπόρτα με Μαρούσι και 2004 πρωτάθλημα με Παναθηναϊκό. Τρεις τίτλοι αξέχαστες στιγμές…

Σου κόλλησαν ποτέ …παρατσούκλι;

Λόγω ονόματος ήταν εύκολο το παρατσούκλι. Το Μασλαρινός ήταν μεγάλο και δύσκολο για την επικοινωνία σ’ ένα άθλημα που χρειάζεται ταχύτητα. Οπότε το έκοψαν και με φώναζαν… «ΜΑΣ» .

Καλύτερος συμπαίκτης και προπονητής που συνεργάστηκες;

Από την πρώτη στιγμή που μπήκα σε γήπεδο μέχρι και την τελευταία είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ με αθλητές και προπονητές που θεωρούνται θρύλοι. Νιώθω ευλογημένος που οι σχέσεις άντεξαν στο χρόνο κάτι που σημαίνει ότι είναι αληθινές .

Τι χρειάζεται ένα παιδί για να γίνει μεγάλος αθλητής;

Κυριότερο συστατικό να είναι ερωτευμένο με το άθλημα. Σε δεύτερο πλάνο, ταλέντο που επιβάλλεται να καλλιεργηθεί σε καθημερινή βάση. Κι  επειδή ο αθλητισμός έχει περισσότερες πίκρες απ’ ότι χαρές σε κάθε δυσκολία να βρίσκει τη δύναμη να προχωράει.

Συχνά συμμετέχεις σε φιλανθρωπικούς αγώνες…

Το κάνω με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση, είτε ατομικά, είτε με αθλητές και τις οικογένειες της ΗΟΟΡ. Οποιοσδήποτε ένιωσε το χειροκρότημα του κόσμου οφείλει να δίνει κάτι πίσω όποτε μπορεί. Συμμετέχουμε ή διοργανώνουμε φιλανθρωπικούς αγώνες και αιμοδοσίες. Από την πρώτη μέρα δημιουργίας της ΗΟΟΡ ενισχύουμε το Παιδικό χωριό στο Φίλυρο και του «Φίλους του Πέτρου», συλλόγου που δημιουργήθηκε από τον παλιό μου συμπαίκτη στον ΠΑΟΚ, Γιώργο Μπαλογιάννη.

Όταν είσαι στο γήπεδο λες «εγώ θα το έβαζα το καλάθι»;

Ζούμε σε μία χώρα που οι καλύτεροι προπονητές και αθλητές είναι στην κερκίδα!!! Έτσι, έχει τύχει να το πω κι εγώ. Αλλά τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα εντός των γραμμών του γηπέδου και όσοι βρίσκονται στην κερκίδα πρέπει να ενισχύουν με κόσμιο τρόπο τις προσπάθειες των αθλητών.

Τι σ’ εκνευρίζει και τι λατρεύεις στη Θεσσαλονίκη;

Μ’ εκνευρίζει ότι δεν έχει αναπτυχθεί, όπως της αξίζει, βάση και της γεωγραφικής της θέσης. Θα έπρεπε να είναι πραγματικά η πρωτεύουσα των Βαλκανίων και φυσικά να έχει Μετρό τουλάχιστον την τελευταία 5ετία. Από την άλλη, η αύρα της είναι μοναδική κι αξεπέραστη.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια; 

Εύχομαι κι ελπίζω να είμαι υγιής εγώ και η οικογένειά μου με μεγάλη όρεξη για δημιουργία. Τους μισούς μήνες να τους περνάω σε μία ήσυχη, πανέμορφη, παραλία σε δικό μου beach bar που θα υποδεχόμαστε φίλους για να περνάμε μοναδικά!!

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ