Γιώργος Πάτης Φουντάς: Ένας πιλότος φιλοδοξεί να φτάσει τη Θεσσαλονίκη ψηλά - Karfitsa.gr
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 Συνεντεύξεις

Γιώργος Πάτης Φουντάς: Ένας πιλότος φιλοδοξεί να φτάσει τη Θεσσαλονίκη ψηλά

Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας και μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας Αντιπτέρισης –του γνωστού Μπαντμιντον – διευθυντής Αθλητισμού του Ελληνικού κολλεγίου περιγράφει στην Karfitsa τις σκέψεις του για την επόμενη ημέρα της Θεσσαλονίκης. Ο Γιώργος Πατής Φουντάς ένας πολυτάλαντος νέος με δράση στην ιστιοπλοία και κάτοχος διπλώματος πιλότου επιβατικού αεροσκάφους, δεν σταματά να σχεδιάζει σε ρεαλιστική βάση την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης του μέλλοντος.

Συνέντευξη στη ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Για ποιό λόγο επιλέξατε να ασχοληθείτε με την πολιτική και ειδικότερα με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση έχοντας την πεποίθηση, ότι όποιος έχει τη δυνατότητα και τις ικανότητες οφείλει να ασχοληθεί με τα κοινά. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι μόνο μέσα από πολιτικές αποφάσεις μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και θα πρέπει να βρεθούν άξιοι άνθρωποι –οι κατάλληλοι στις κατάλληλες θέσεις– για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας τους ίδιους αλλά και για τις επόμενες γενιές.

Γιατί επιλέξατε να κατέβετε υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιώργου Ορφανού;

Ο λόγος για τον οποίο συντάχθηκα με τον Γιώργο Ορφανό δεν είναι κομματικός, αν και ο πρώην υπουργός Αθλητισμού και Μακεδονίας – Θράκης προέρχεται από το χώρο της ΝΔ, με πορεία 35 χρόνων. Ένας λόγος που επέλεξα να συστρατευτώ με τον Γιώργο Ορφανό, είναι ότι κατεβαίνει ως ανεξάρτητος. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα πρέπει να επηρεάζεται από κομματικές ταμπέλες. Ο βασικός  λόγος όμως είναι, ότι πιστεύω πως είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος, μέσα από την εμπειρία του, μέσα από το έργο που έχει προσφέρει στην κοινωνία, να βρεθεί στο τιμόνι του δήμου Θεσσαλονίκης, μαζί με άξιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού μας, ώστε να δημιουργήσουμε αυτό το οποίο λείπει.

Πώς ζείτε την ένταση των εκλογών;

Προέρχομαι από τον χώρο του πρωταθλητισμού και κατά συνέπεια έχω μάθει από μικρός να λειτουργώ σε ρυθμούς έντασης, σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης με σκοπό την εκπλήρωση των στόχων, κυνηγώντας πάντοτε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Έχω μάθει να αγωνίζομαι και η εκλογική διαδικασία είναι, άλλωστε, ένας ακόμα αγώνας δρόμου, ένας αγώνας δρόμου μεταξύ υποψηφίων. Έχω λοιπόν τα εφόδια, την αντοχή και τη γνώση, για να ανταπεξέλθω τόσο στον προεκλογικό αγώνα, όσο και στη δύσκολη θητεία που θα έχουμε ακολούθως να αντιμετωπίσουμε. Επίσης, ως πιλότος επιβατικών αεροσκαφών έχω μάθει να διαχειρίζομαι το άγχος και τις έκτακτες καταστάσεις!

Τι φιλοδοξείτε να αλλάξετε στην πόλη;

Επιθυμώ να αλλάξω όλα αυτά που μας κρατάνε δέσμιους στο παρελθόν και ακόμα περισσότερα! Η Θεσσαλονίκη είναι από μόνη της μια υπέροχη πόλη από άποψη τοποθεσίας και έχει υπέροχους ανθρώπους, αλλά μας λείπει το όραμα και η οργάνωση για να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να κινηθούμε τάχιστα προς τη θετική κατεύθυνση, αναζητώντας ορθές λύσεις. Θέλουμε να αναπτύξουμε τον τουρισμό. Πρώτα, όμως, θα πρέπει να υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός, ώστε να μπορέσουμε να λύσουμε τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη, για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η Θεσσαλονίκη έχει το λιμάνι, έχει το αεροδρόμιο και θα πρέπει να γίνουν όλες οι εργασίες που χρειάζονται, οι επεκτάσεις που συζητιούνται εδώ και χρόνια, ώστε να αλλάξει γενικότερα η εικόνα της πόλης. Θέλω μια πόλη καθαρή, σύγχρονη και βιώσιμη. Μια πόλη ζωντανή και ανθρώπινη. Μια πόλη που να μας κάνει όλους υπερήφανους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ