Γκρίνια στην Κουμουνδούρου: Θα βγουν «μαχαίρια» στην Πολιτική Γραμματεία; - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Γκρίνια στην Κουμουνδούρου: Θα βγουν «μαχαίρια» στην Πολιτική Γραμματεία;

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στην αυριανή κρίσιμη, όπως όλα δείχνουν, συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Πάνος Σκουρλέτης θα βάλει το θέμα της παραμονής του στην θέση του Γραμματέα και θα ζητήσει από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να τοποθετηθούν σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται από μερίδα του Τύπου.

Σε συνέντευξη του πάντως στην ΑΥΓΗ ερωτηθείς για το εάν υπάρχει κόντρα Τσίπρα –Σκουρλέτη όπως γράφεται είπε «Το θέμα δεν είναι μόνο προσωπικό, αλλά νομίζω πως απέναντι σε τέτοιες πρακτικές πρέπει να αντιτάξουμε τον ανοιχτό συντροφικό διάλογο», ενώ αναφέρθηκε σε «αυτόκλητους σωτήρες».

Ο Πάνος Σκουρλέτης επανήλθε στο ζήτημα της μαζικοποίησης του κόμματος κάνοντας λόγο για κόμμα που «θα δίνει χώρο στα μέλη του, που δεν θα καλούνται απλώς να επικυρώσουν προειλημμένες αποφάσεις αλλά, αντίθετα, θα συμβάλουν αποφασιστικά στη διαμόρφωσή τους, ιδιαίτερα για τον χώρο ευθύνης τους».

Βέβαια, όπως σημειώνει το iefimerida.gr, απέναντι στο ίδιο τραπέζι θα βρίσκονται τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και στελέχη που εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άργησε 5 χρόνια να ανοίξει τις οργανώσεις του σε κόσμο που αν και βρέθηκε εκτός εν τούτοις επέλεξε να τον ψηφίσει ξανά και ξανά και αυτών η τοποθέτηση έχει επίσης ενδιαφέρον.

Παράλληλα υπάρχει και μια σειρά από τεχνικά θέματα τα οποία όμως είναι σημαντικά για την πορεία προς το συνέδριο.

Το πρώτο αφορά στο πότε θα γίνει το συνέδριο. Τα περισσότερα στελέχη της Κουμουνδούρου επιθυμούν να γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου, το αργότερο στις αρχές του 2020.

Το άλλο θέμα αφορά στον τρόπο της εκλογής του προέδρου. Με βάση το καταστατικό θα πρέπει να εκλεγεί μέσα από κομματικές διαδικασίες. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο υπήρξε η πρόταση η εκλογή του προέδρου να γίνει μέσα από ανοικτές διαδικασίες, όπως έγινε με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου αρκετοί πολίτες έκαναν εγγραφεί στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ προκειμένου να μπορούν να ψηφίσουν.

Στην Π.Γ . η συνεδρίαση της οποίας προετοιμάζεται από σήμερα θα τεθούν και θέματα που «ταλάνισαν» την Κ.Ο. καθώς αναμένεται να συζητηθούν τόσο η απόδοση μέρους της βουλευτικής αποζημίωσης στο κόμμα (ένα επιπλέον 20% από το 20% που παρακρατείται άμεσα από την αποζημίωση) όσο και η διάθεση (από μέρους των βουλευτών) επίσης στο κόμμα, δύο επιστημονικών συνεργατών τους για να στελεχώσουν ένα «think tank» στην Κουμουνδούρου που θα ασχολείται με το κυβερνητικό έργο.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ