Γ.Γεωργόπουλος: Οι ταινίες πρέπει να ανοίγουν συζητήσεις, όχι να στέλνουν μηνύματα - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Γ.Γεωργόπουλος: Οι ταινίες πρέπει να ανοίγουν συζητήσεις, όχι να στέλνουν μηνύματα

«Δε θέλω να γίνω δυσάρεστος, αλλά πρέπει να µιλήσουµε για κάτι πολύ σοβαρό», είναι ο τίτλος της ταινίας του Γιώργου Γεωργόπουλου, που συμμετείχε στο Agora Works in Progress 2017 του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Austin Film Festival. H dramedy αυτή ταινία είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους του, μετά το «Tungsten» (2011) και παρακολουθούμε τον Άρη (Όμηρο Πουλάκη) ένα επιτυχημένο στέλεχος εμπορικής, ο οποίος είναι φορέας ενός σεξουαλικά μεταδιδόμενου ιού, θανατηφόρου μόνο για τις γυναίκες. Τότε θα ξεκινήσει ένα υπαρξιακό ταξίδι συναντήσεων με τις πρώην του και θα έρθει αντιμέτωπος με τις συνέπειες των επιλογών του. To σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Γ.Γεωργόπουλος με την Μαρία Φακίνου και λίγο πριν παρουσιαστεί στο κοινό του 60ου ΦΚΘ, ο σκηνοθέτης απαντάει σε ερωτήσεις της Karfitsa.

της Φιλίππα Βλαστού

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για την ταινία;

Δεν μπορώ να πω ακριβώς γιατί περνάνε πολλά στάδια γραψίματος μέχρι να πω πως έχω μία κεντρική ιδέα που θα εξελιχθεί σε ιστορία. Ήξερα πάντως εξαρχής πως θέλω να κάνω μία μαύρη κωμωδία πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις που να αποπνέει τη μελαγχολία του να συναντάς ανθρώπους που κάποτε ήταν σημαντικοί για εσένα.

Υπάρχουν υπόγεια μηνύματα σε αυτήν;

Η άποψή μου για τις ταινίες είναι πως πρέπει να ανοίγουν συζητήσεις όχι να στέλνουν μηνύματα. Χαίρομαι όταν μία παρέα φεύγει από το σινεμά και ξεκινάει μία κουβέντα, με συμφωνίες, διαφωνίες και ότι άλλο μπορεί να συμπεριλαμβάνει ένας διάλογος.

Ποια κοινωνικά ζητήματα αγγίζει το έργο;

Η ταινία είναι μία σκοτεινή αλλά και χιουμοριστική ματιά πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις σε έναν κόσμο ανταγωνισμού, διαμεσολαβημένης επικοινωνίας και αδυναμίας έκφρασης συναισθήματος.

Πείτε μας ένα θετικό και ένα αρνητικό που έγινε την τελευταία δεκαετία στον χώρο του σύγχρονου ελληνικού σινεμά.

Θετικό είναι σίγουρα ότι το ελληνικό σινεμά ακούστηκε παραέξω. Εκτός συνόρων δηλαδή. Τα αρνητικά παραμένουν τα ίδια εδώ και πολλά χρόνια. Κυριότερο είναι η παγίωση της αδιαφορίας του κοινού για την ελληνική ταινία.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ