Γ. Δραγασάκης για «κόκκινα» δάνεια: Οι τράπεζες μπορεί να χρειαστούν νέα κεφάλαια, αν δεν προσέξουμε - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Οικονομία

Γ. Δραγασάκης για «κόκκινα» δάνεια: Οι τράπεζες μπορεί να χρειαστούν νέα κεφάλαια, αν δεν προσέξουμε

«Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τα περισσότερα “κόκκινα” δάνεια», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, προειδοποιώντας πως «αν δεν το προσέξουμε, μπορεί να κάνουμε ρυθμίσεις που να οδηγήσουν τις τράπεζες σε σημείο που να απαιτηθούν νέα κεφάλαια. Και δυστυχώς αυτά ενδεχομένως να κληθεί να τα βάλει πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος».

«Δεν έχουμε λύσεις manual, δεν υπάρχει κάποιος οδηγός να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι το νέο πλαίσιο για την πρώτη κατοικία, το οποίο ετοιμάζεται, θα νομοθετηθεί εντός Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στο επιτόκιο δανεισμού, σχολιάζοντας την κριτική της αντιπολίτευσης. «Δεν είναι το επιτόκιο με το οποίο δανείζεται η Γερμανία. Εμείς όμως ξεχνάμε ότι χρεοκοπήσαμε; Το επιτόκιο είναι καλύτερο από το επιτόκιο που είχε η χώρα το 2007 και το 2008, δηλαδή από το επιτόκιο πριν την κρίση», τόνισε μεταξύ άλλων.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ