Γ. Κουμουτσάκος:139 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν για Γερμανία - Karfitsa.gr
Πολιτική

Γ. Κουμουτσάκος:139 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν για Γερμανία

Αναχώρησε σήμερα ομάδα 139 αιτούντων άσυλο από τα νησιά με προορισμό τη Γερμανία. Πρόκειται αφενός για παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, μαζί με τα μέλη της πυρηνικής τους οικογένειας, συνολικά 86 άτομα, αφετέρου για 53 ασυνόδευτους ανήλικους.

Σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε:

«Σήμερα, φεύγει για τη Γερμανία η πρώτη μεικτή πτήση μετεγκατάστασης μετά τον εμπρησμό του Κέντρου της Μόριας. Αποτελείται συνολικά από 139 άτομα. Η πρώτη ομάδα είναι ασυνόδευτα παιδιά και η δεύτερη ομάδα είναι παιδιά με προβλήματα υγείας, που συνοδεύονται από τις οικογένειές τους. Δηλαδή έχουμε αφενός ασυνόδευτα παιδιά του ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγκατάστασης 1600 ασυνόδευτων, αφετέρου άρρωστα παιδιά, με σοβαρά προβλήματα υγείας, και μέλη των οικογενειών τους στο πλαίσιο διμερούς ελληνογερμανικής συνεργασίας.

Θέλω να τονίσω ότι, τόσο η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και η συνεργασία με τη Γερμανία, είναι παραδειγματικές. Κάθε τέτοια πτήση έχει πίσω της πάρα πολλή δουλειά. Είναι μια πολύ σύνθετη διαδικασία. Περιττό να πω ότι όλοι όσοι έφυγαν σήμερα έχουν περάσει τεστ για τον κορονοϊό και, βεβαίως, είναι αρνητικοί.

Η Ελλάδα διαμορφώνει πλέον ένα πρότυπο στον τρόπο που γίνονται οι μετεγκαταστάσεις. Η επίμονη δουλειά που γίνεται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και την Ειδική Γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, παράγει αποτελέσματα. Είμαστε ικανοποιημένοι για αυτό. Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε μέχρι να επιτύχουμε τους στόχους μας», τόνισε ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα μετεγκατάστασης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου υλοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ