Γ. Λαζαρίδης: Είναι για γέλια τα σενάρια συνωμοσίας που βλέπουν στο Μαξίμου - Karfitsa.gr
Slider Συνεντεύξεις

Γ. Λαζαρίδης: Είναι για γέλια τα σενάρια συνωμοσίας που βλέπουν στο Μαξίμου

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης μιλώντας στην karfitsa ανοίγει τα χαρτιά του και εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν την παραίτησή του από την ΚΟ των ΑΝΕΛ. Ο κ. Λαζαρίδης  τονίζει ότι τον προκαλούν γέλια οι διαπιστώσεις των κυβερνητικών διαρροών που μιλούν για σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης που προωθείτε από επιχειρηματικά συμφέροντα του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Ενώ, τέλος, ξεκαθαρίζει ποιες είναι οι σχέσεις του με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Στον Θοδωρή Δαφέρμο

Πως καταλήξατε στην απόφαση να ανεξαρτητοποιηθείτε από την ΚΟ των ΑΝΕΛ ενώ υπήρξατε εισηγητής του κόμματος στη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, την  οποία και καταψηφίσατε;

Όταν κατατεθεί η πρόταση μομφής , είχαμε μετά από μερικές μέρες το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης. Η επιτυχής ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης άνοιγε την πόρτα εξόδου από τα μνημόνια.  Όταν ιδρύσαμε το κίνημα των ΑΝΕΛ συμφωνήσαμε ότι κύριος στόχος μας ήταν η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια. Όταν το 2015 δώσαμε τα χέρια με το ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό κυβέρνησης, χωρίς να έχουμε καμία ιδεολογική σχέση, κάναμε μια έντιμη συμφωνία για να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Επομένως ο πρώτος και κύριος στόχος ήταν η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης για να βγει η χώρα μας από τα μνημόνια. Στη συνέχεια κρίνοντας ως Γιώργος Λαζαρίδης βουλευτής, θα αντιμετώπιζα το θέμα του σχεδίου συμφωνίας με τα Σκόπια. Είχαμε την Κυριακή την υπογραφή από τους δυο υπουργούς Εξωτερικών του σχεδίου της συμφωνίας. Αυτό το σχέδιο συμφωνίας δεν έχει κανένα απολύτως νομικό αποτέλεσμα και δεν αφήνει καμία νομική… ουρά. Η υπογραφή στις Πρέσπες σημαίνει ότι ξεκινούσε η διαδικασία για την κύρωση της Συμφωνίας. Με βάση όλα αυτά εγώ ζήτησα να γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων με διευρυμένη πλειοψηφία δηλαδή να κυρωθεί από 180 βουλευτές. Έτσι όλοι οι βουλευτές όλων των κομμάτων τιθέμεθα ενώπιον των ευθυνών μας.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ζήτησε δημόσια με δήλωσή του να έρθει η συμφωνία στη Βουλή και να κυρωθεί με διευρυμένη πλειοψηφία με 180 βουλευτές. Τι ήταν εκείνο τελικά που σας έκανε να αποχωρήσετε από τους ΑΝΕΛ;

Βγήκε δημόσια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και δήλωσε αρκούν οι 151 ψήφοι. Αυτό το θεώρησα ως προσβολή. Καθώς είναι κάτι το οποίο δεν εξασφαλίζει αυτό το οποίο υποστήριξα εγώ. Από τη στιγμή που πρόκειται για ένα θέμα μείζονος εθνικής σημασίας όλοι οι βουλευτές θα πρέπει να τεθούμε ενώπιον των ευθυνών μας. Όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει αυτά σημαίνει ότι αποκλείει από κάθε συζήτηση την ψηφοφορία με διευρυμένη πλειοψηφία και εγώ αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ. Αξιολόγησα αυτά τα δυο που προείπα και αποχώρησα από την ΚΟ των ΑΝΕΛ διαχωρίζοντας τη θέση μου

Νιώσατε πίεση από τον κόσμο της Β’ Θεσσαλονίκης που εκπροσωπείται και καταλήξατε σε αυτή την απόφαση;

Η απόφαση μου πάρθηκε μετά από ώριμη και σκέψη και έχω τη συνείδηση μου καθαρή. Είναι μια απόφαση που παίρνω με καθαρή συνείδηση ενώπιον του Θεού και της Πατρίδας. Είναι μείζον εθνικό ζήτημα και εμάς τους Μακεδόνες μας ευαισθητοποιούν ιδιαίτερα αυτά τα ζητήματα. Ήμουν και στα συλλαλητήρια του ’92 αλλά και αυτά που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγους μήνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το Μέγαρο Μαξίμου με διαρροή του μετά την ανεξαρτητοποίησή σας κατήγγειλε  σχέδιο αποστεθεροποίησης που προωθούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη. Τι απαντάτε;

Αυτοί οι οποίοι απεργάζονται τέτοια σενάρια και καταθέτουν τέτοιες απόψεις εκτίθενται οι ίδιοι. Γιατί η κοινωνία της Θεσσαλονίκης ξέρει και τη διαδρομή της οικογένειας μου και τη διαδρομή τη δική μου. Μόνο γέλια προκαλούν αυτού του είδους οι διαπιστώσεις.

Ποιες οι σχέσεις με τον Ιβαν Σαββίδη;

Είναι γνωστό ότι είμαι ΠΑΟΚτζης. Έχω συγκρουστεί σφοδρά στη Βουλή με τον υπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλείαδη τόσο για τον υποβιβασμό του Ηρακλή όσο και για τα παιχνίδια με ΑΕΚ και ΟΣΦΠ που αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ. Δεν είναι κρυφή η αγάπη μου για τον ΠΑΟΚ όπως και η προσπάθεια μου να προστατεύσω το ποδόσφαιρο της Μακεδονίας.

Νιώθετε προδομένος από τη στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ;

Με τον Πάνο Καμμένο συνδεθήκαμε φιλικά αρχικά συνδεόμενη από την κοινή προσπάθεια για τη δημιουργία των ΑΝΕΛ και αργότερα μέσα από την ΚΟ του κόμματος. Δεν θέλω να πω καμία κουβέντα αρνητική για το πρόσωπό του. Θα ήθελα, όμως, μεγαλύτερη πίεση στο ζήτημα της ψηφοφορία για τη συμφωνία με τα Σκόπια με διευρυμένη πλειοψηφία.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ