, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γ. Λιάγκας: Τα πρόσωπα στο πλευρό του, ο τίτλος & η σύγκριση με το «Πρωινό»

Ο Γιώργος Λιάγκας επιστρέφει στην τηλεόραση και είναι έτοιμος να κάνει αίσθηση για ακόμα μία φορά!
Ο παρουσιαστής παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό People, όπου μίλησε για την νέα του εκπομπή, αλλά και για τους συνεργάτες του.
 
Οι άνθρωποι που θα βρίσκονται στην εκπομπή ήταν όλοι δική σου επιλογή;
«Τους επιλέξαμε μαζί με τον Χρήστο Κόμπο, που είναι υπεύθυνος για το ψυχαγωγικό κομμάτι του ΣΚΑΪ. Ωστόσο, ήταν άνθρωποι που είχα ζητήσει. Πιστεύω πως έχουμε δημιουργήσει μια πολύ δυνατή και ισοβαρή ομάδα με ισότιμες προσωπικότητες. Με τον Δημήτρη Παπανώτα, που ξεκινήσαμε μαζί στο New Channel, μας συνδέει αμοιβαία εκτίμηση και φιλία. Η Ελένη Τσολάκη είναι μια καταξιωμένη παρουσιάστρια με δικές της εκπομπές και με τιμά που θα είναι στην ομάδα μας. Η Κατερίνα Γκαγκάκη είναι ένα εξαιρετικά δυνατό στέλεχος στο κομμάτι της επικοινωνίας με σημαντικές τηλεοπτικές θέσεις. Πραγματικά, ήταν υπέρβαση για εκείνη να μπει σε μια καθημερινή διαδικασία σχολιαστικής εκπομπής. Το νέο πρόσωπο που έχει, ας πούμε, τη μικρότερη τηλεοπτική εμπειρία στην Ελλάδα –διότι στην Κύπρο έχει κάνει πράγματα– είναι η Κάλλια Ελευθερίου, ένα φρέσκο πρόσωπο στο οποίο πιστεύω πολύ».
 
Ο τίτλος «Μεσημέρι» σου αρέσει;
«Ναι, τον πρότεινα εγώ και τον υιοθέτησαν κατευθείαν οι άνθρωποι του ΣΚΑΪ. Είναι λιτός και ξεκάθαρος, αν και, όπως σου είπα και πριν, πιστεύω πως ούτε οι τίτλοι αλλά ούτε και οι σκαλέτες διαμορφώνουν τις εκπομπές, είναι οι προσωπικότητες των ανθρώπων μιας ομάδας και όχι μόνο του παρουσιαστή. Και λέω ομάδα, διότι ακόμη και ο τρόπος που θα καθόμαστε στο στούντιο συμβολίζει τη λογική της ομάδας και όχι τη λογική του ενός που κυριαρχεί και των άλλων που ακολουθούν. Θεωρώ πως το πλατό μας θα είναι μοντέρνο, λαμπερό, φωτεινό και θα αρέσει πολύ στον κόσμο».
 
Μολονότι έχεις εργαστεί σε διάφορες ζώνες, το 12.00-14.00 είναι κάτι που αναλαμβάνεις για πρώτη φορά. Τι ακριβώς θα δούμε στο Μεσημέρι;
«Καταρχάς, δεν πιστεύω πως οι ζώνες διαμορφώνουν τις δομές των εκπομπών, αλλά οι προσωπικότητες των ανθρώπων. Είμαι ένας δημοσιογράφος που ασχολούμαι με τα πάντα. Εννοείται πως δεν θα κάνω «βαριά» πολιτική εκπομπή. Ταυτόχρονα, όμως, είναι δεδομένο ότι θα ασχολούμαι με δημοσιογραφικά θέματα, ελεύθερο ρεπορτάζ αλλά και lifestyle. Ουσιαστικά, η εκπομπή θα είναι infotainment, μια μείξη όλων αυτών των πραγμάτων που σου προανέφερα. Αν το σκεφτείς, ακόμα και στο πρωινό πρόγραμμα που έκανα με τη Φαίη για έξι χρόνια είχα άποψη για πολλά, διαφορετικά και κοινωνικοπολιτικά θέματα. Οι κύριοι πυλώνες της νέας μας εκπομπής θα είναι το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός. Τσαλακώνοντας την εικόνα μου στο τρέιλερ, θέλησα να δείξω πως για όλα όσα θα μιλάμε στην εκπομπή θα τα αντιμετωπίσουμε καλοπροαίρετα και με χιούμορ. Δεν πρόκειται να κουνήσουμε το δάχτυλο σε κανέναν».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.