Γ. Μπουτάρης για 192 συμβασιούχους: Να αποφασίσει η επόμενη διοίκηση - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Γ. Μπουτάρης για 192 συμβασιούχους: Να αποφασίσει η επόμενη διοίκηση

Το θέμα των 192 συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας επανήλθε στο δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, σε συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης.

Για παράνομη νομιμοποίηση που περιέχει ποινικές ευθύνες μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη διοίκηση. «Παρακαλώ να αναλογιστείτε όλοι τις ευθύνες σας και ως προς την επόμενη διοίκηση, αλλά και προς τους εργαζόμενους. Έχουμε προεκλογική περίοδο, και ο καθένας κοιτά ν’ αρπάξει ψήφους αυτή τη στιγμή. Αυτή η απόφαση φέρει ποινικές ευθύνες, εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να πάρω μία τέτοια απόφαση, παράνομης νομιμοποίησης. Έχουμε δύο αποφάσεις του ΣτΕ». Με τον τρόπο αυτόν ο δήμαρχος δηλώνει την πρόθεσή του να μην αποσύρει την έφεση κατά της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τους 192 συμβασιούχους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουτάρης είπε πως δεν είναι ικανοποιημένος από την Έκθεση που κατέθεσαν οι υπηρεσίες του δήμου (διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών) ως προς τις υπάρχουσες ανάγκες υπαλλήλων στον τομέα της καθαριότητας. «Δεν τεκμηριώνει επαρκώς τις ανάγκες. Η καθαριότητα έχει 192 άτομα οι οποίοι αυτή τη στιγμή δουλεύουν και πληρώνονται έως το Πάσχα του 2020, όπου καλύπτουν ανάγκες της καθαριότητας. Η εκδίκαση της έφεσης που έχει ασκηθεί, θα εκδικαστεί στις 25 Νοεμβρίου», εξήγησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 1/4, είχε αποφασιστεί να μην ασκηθεί έφεση καθότι οι 192 εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με την απαίτηση όμως οι τεχνικές υπηρεσίες να καταθέσουν τις τεχνικές εκθέσεις που θα «εξασφαλίζουν του ότι είμαστε καλυμμένοι. Το αργότερο πρέπει να έχουμε την απόφαση αυτή το πολύ μέχρι το τέλος του μήνα», είχε δηλώσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ