Γ. Ορφανός: Αθλητισμός για όλους στη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος (ΒΙΝΤΕΟ) - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Γ. Ορφανός: Αθλητισμός για όλους στη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πρόγραμμα της παράταξης του «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» για τον αθλητισμό ανέπτυξε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός στην ειδική θεματική εκδήωση που διοργάνωσε σε παραλιακό κέντρο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι «η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη που έχει δείξει τεράστιες δυνάμεις για τον αθλητισμό, έχει πρωταθλητές, ολυμπιονίκες, παραολυμπιονίκες που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη αλλά και στον συνδυασμό μας. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να δώσουμε μία καινούρια ώθηση με τα μέτρα τα οποία θα επεκτείνουμε στον μαζικό αθλητισμό, σε δράσεις οι οποίες θα κάνουν τη Θεσσαλονίκη επίκεντρο»

Μιλώντας στο κατάμεστο παραλαικαό κέντρο, ο  κ Ορφανός ανέπτυξε τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει οταν αναλάβει δήμαρχος Θεσσαλονίκης την οποία θα συνδυάσει με την τουριστική ανάπτυξη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αθλητές όλων των ομάδων ανάμεσα τους ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλέβιτς, ο διεθνής ποδοσφαιριστής και υποψήφιος  με την παράταξη «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα. Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος και όλοι οι υποψήφιοι της παρατάξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον».

Στα σχέδια του Γιώργου Ορφανού μεταξύ άλλων είναι η ενίσχυση του μαζικού Αθλητισμού με την ενδυνάμωση Μαραθωνίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή, το ΣΕΓΑΣ για τη συντονισμένη προσπάθεια με σκοπό την προσέλκυση συμμετοχής μεγάλων αθλητών.

Ολυμπιακές μέρες, το 2020 που είναι χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων. Μεγάλοι Έλληνες αθλητές και από τα 33 Ολυμπιακά αθλήματα θα διδάξουν το άθλημα τους σε παιδιά πριν την έναρξη των  Ολυμπιακών Αγώνων. Ο στόχος είναι η καλλιέργεια της αθλητικής παιδείας, αλλά και του Ολυμπιακού πνεύματος.

Ποδηλατικός γύρος Θεσσαλονίκης. Θέσπιση ποδηλατικού γύρου της πόλης μας. Στόχος η καλλιέργεια της ποδηλατικής κουλτούρας και η ώθηση που θα δοθεί στην όλο και περισσότερη χρήση του ποδηλάτου. Γίνονται εκατοντάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα και θα συμμετάσχει και η Θεσσαλονίκη.

City Games

 • Σφαιροβολία στο Λευκό Πύργο,
 • Άλμα επί κοντώ και ύψος στην πλατεία Αριστοτέλους
 • και στη Λεωφόρο Νίκης 100/110μ. εμπόδια, 150μ. και 500μ.

Είναι διοργανώσεις που συμμετέχουν πολύ οι μεγάλοι και διάσημοι αθλητές του στίβου και αποτελούν πολύ καλή διαφήμιση για την πόλη.

 Σχεδιασμός για Παρκούρ

Το Παρκούρ έχει μεγάλη απήχηση στη νεολαία, το πήρε υπό τη σκέπη της η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.) και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως είναι Έλληνας. Για παράδειγμα, οι αγώνες που γίνονται στη Σαντορίνη έχει τρομερή απήχηση σε όλο τον κόσμο και καλύπτεται τηλεοπτικά από τον αμερικάνικο κολοσσό FOX. Μπορεί να διοργανωθεί στα Κάστρα ή το Γεντί Κουλέ. Είναι ιδιαίτερα τηλεοπτικό γεγονός με πολύ μεγάλο engagement στα social media.

Τουρνουά 3x3 μπάσκετ

Κομμάτι του Ολυμπιακού προγράμματος είναι το 3×3 μπάσκετ και θα παραμείνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για αρκετά χρόνια. Μπορεί να διοργανωθεί στην πλατεία Αριστοτέλους διεθνές τουρνουά υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Παράλληλα με το αγωνιστικό τουρνουά και τη συμμετοχή κορυφαίων ομάδων θα μπορεί να διεξάγεται και παιδικό τουρνουά με τη συμμετοχή μικρών αθλητών από ομάδες και ακαδημίες της πόλης.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου

Με το ανακαινισμένο Καυτανζόγλειο είναι ιδανική περίπτωση να φέρουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Θεσσαλονίκη . Η παρουσία 2.500 αθλητών – αθλητριών, καθώς και των συνοδών τους στην πόλη μας, θα αποτελεί μεγάλο γεγονός για 4 μέρες.

Διεθνές μίτινγκ στίβου

Προσέλκυση μεγάλων και πιστοποιημένων μίτινγκ παγκόσμιας εμβέλειας στο Καυταντζόγλειο με τη συμμετοχή μεγάλων αθλητών.

Κολύμβηση

Σε συνδυασμό με την ανακαίνιση του Εθνικού κολυμβητηρίου μπορούμε να φέρουμε αγώνα της International Swimming League (αγώνας ομάδων) με όλα τα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης.

Μπιτς βόλεϊ

Έχει γίνει με επιτυχία στην πλατεία Αριστοτέλους και με την υπεύθυνη του αγώνα στο ψηφοδέλτιό μας, είναι λογικό να το επαναφέρουμε, αλλά αναβαθμισμένο και με μεγάλα ονόματα παγκοσμίως.

Κέντρο Υψηλού Αθλητισμού

Το καλοκαίρι η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελεί τη βάση των Αμερικανών, Κουβανών, Τζαμαϊκανών, Ασιατών, Ωκεάνιων αλλά και των βορειο-Ευρωπαίων αθλητών που ψάχνουν βάση στη νότια Ευρώπη. Σήμερα επιλέγουν να μένουν στη βόρεια Ιταλία (Φόρμια) ή Τενερίφη και να κάνουν εκεί την προετοιμασία τους. Θα μπορούν πλέον να έρθουν στη Θεσσαλονίκη και να αξιοποιήσουν το Καυταντζόγλειο αλλά και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις του για την προετοιμασία τους

Αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και της παραλίας σε αθλητικές δραστηριότητες, όπως:

 Αγώνες ταχυπλόων

 • Αγώνες Beach Volley και Beach Soccer

Τα οφέλη είναι πολλά, όπως για παράδειγμα

 • Προσέλκυση από όλο τον κόσμο τεραστίου αριθμού τουριστών για να παρακολουθήσουν αυτό το υπερθέαμα και ανθρώπων που ασχολούνται με το είδος αυτού του αθλητισμού.
 • Παγκόσμια προβολή της πόλης
 • Τεράστιο οικονομικό όφελος
 • Διατήρηση του τουριστικού ενδιαφέροντος σε υψηλό επίπεδο όλο τον χρόνο

Εγκατάσταση υπαίθριων πάρκων γυμναστικής με σκοπό την δωρεάν κάλυψη των αναγκών άθλησης των πολιτών, σε περιοχες όπως:

 • Παραλία
 • ‘Ατλαντίδα’ στο Σέιχ-Σου
 • Ξηροκρήνη

Δημιουργία δημοτικών γυμναστηρίων σε κτίρια του Δήμου που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών Θεσσαλονίκης, προσβάσιμα και λειτουργικά σε άτομα με αναπηρίες

 Παιδική χαρά ΑΜΕΑ

Κατασκευή παιδικής χαράς ΑΜΕΑ και δημιουργία αθλητικών ομάδων ΑΜΕΑ (στίβος, μπάσκετ, κτλ.). Κάλεσμα σε αθλητικά σωματεία που απασχολούν παιδιά να πραγματοποιήσουν κοινές προπονήσεις με σωματεία ΑΜΕΑ σε Παραολυμπιακά αθλήματα.

Δημιουργία πάρκου Skateboard – Ολυμπιακό άθλημα από το Τόκυο 2020

Η εισαγωγή νέων αγωνισμάτων γίνεται για να προσελκύσουμε νεαρότερο κοινό. Κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα  ‘Go Skateboard Day’με πρωτοβουλία της Διεθνούς ένωσης εταιριών τροχοσανίδας για την προώθηση της δυναμικής του αθλήματος.

Αναβάθμιση των κολυμβητηρίων

Σε συνεννόηση με την ΓΓΑ, αναβάθμιση σε διαδρομές, βατήρες και ηλεκτρονικό χρονόμετρο για να  μπορέσουμε να προσελκύσουμε μεγάλους διεθνείς αγώνες αρτιμελών αθλητών και αθλητών με αναπηρίες.

Δημιουργία προκάτ πισίνας 33 μέτρων για να μπορέσουμε να αποσυμφορίσουμε τα κολυμβητήρια, για:

 • την καλύτερη προσέλευση του κόσμου
 • χρήσεις προπόνησης, προπονητικό κέντρο πόλο, συγχρονισμένη κολύμβηση και κατάδυση

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ