Γ. Ορφανός: Η Τουρκία οφείλει κατ’ ελάχιστο μια δημόσια συγνώμη για τη Γενοκτονία των Ποντίων - Karfitsa.gr
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 Θεσσαλονίκη

Γ. Ορφανός: Η Τουρκία οφείλει κατ’ ελάχιστο μια δημόσια συγνώμη για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Στην εκδήλωση μνήμης για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, την οποία συνδιοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων, παραβρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο μνημείο για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού, στην πλατεία Αγίας Σοφίας και περιελάμβανε κατάθεση στεφάνων από επισήμους και εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης.

Συγκίνηση προκάλεσαν η ερμηνεία από δύο μικρά παιδιά παραδοσιακών τραγουδιών του Πόντου και ο πανάρχαιος πολεμικός χορός Σέρρα, τον οποίο παρουσίασαν άντρες με παραδοσιακές φορεσιές.

Νωρίτερα ο Γιώργος Ορφανός παραβρέθηκε στο μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας, το οποίο τελέστηκε στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας.

«Σήμερα είναι ημέρα μνήμης και τιμής των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Μαζί τους τιμούμε και τη γενιά των προσφύγων που ξεριζώθηκε από τις πατρογονικές της εστίες. Είμαι μαζί με τον ποντιακό ελληνισμό στη διεκδίκησή μας για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας. Η Τουρκία οφείλει κατ’ ελάχιστο μια δημόσια συγνώμη για τα αθώα θύματα», σημείωσε ο Γιώργος Ορφανός.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ