Γ. Ορφανός: Πυλώνας ανάπτυξης τουρισμού η Άνω Πόλη - Karfitsa.gr
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 Θεσσαλονίκη

Γ. Ορφανός: Πυλώνας ανάπτυξης τουρισμού η Άνω Πόλη

Στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει η Άνω Πόλη στο σχεδιασμό της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», προκειμένου να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη ελκυστικό τουριστικό προορισμό 365 μέρες το χρόνο (Thessaloniki Destination), αναφέρθηκε ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Ορφανός, κατά τη διάρκεια συνάντησης με κατοίκους της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας.

Ο Γιώργος Ορφανός είπε ότι στο σχεδιασμό του περιλαμβάνεται η δημιουργία περιπατητικών διαδρομών, προκειμένου να αναδειχθούν όλα τα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης (τα περισσότερα βρίσκονται στην Γ’ Κοινότητα, όπως ο Άγιος Νικόλαος ο Ορφανός και ο Όσιος Δαυίδ), οι οποίες θα ξεκινούν από την παραλία και θα καταλήγουν στην Άνω Πόλη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα Καστρόπληκτα, σημειώνοντας ότι σε συνεργασία με την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, θα καταδειχθεί, ποια από τα συγκεκριμένα ακίνητα πρέπει να αξιοποιηθούν και ποια να εκμεταλλευθούν για άλλες χρήσεις (π.χ. δημιουργία πάρκων).

Ο Γιώργος Ορφανός τόνισε ακόμα ότι στο σχεδιασμό του περιλαμβάνεται η δημιουργία ελεύθερων χώρων στην Άνω Πόλη, προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, περιπάτου και αναψυχής, φέροντας ως παράδειγμα το παλιό γήπεδο της Ατλαντίδας, το οποίο βρίσκεται ουσιαστικά μέσα στο δάσος.

Ανέφερε ακόμα ότι σε σημεία της Άνω Πόλης μπορούν να δημιουργηθούν διάφορες δράσεις με επίκεντρο τον πολιτισμό, όπως, για παράδειγμα, στην πλατεία Τερψιθέας, οι οποίες μπορούν να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό τουριστών.

«Ερχόμασταν εδώ εκδρομή με το Δημοτικό Σχολείο και περπατούσαμε πάνω στα τείχη. Αισθάνομαι όμορφα που είμαι εδώ, ωστόσο, δεν αισθάνομαι όμορφα με την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Άνω Πόλη, η οποία απέχει από την εικόνα της γειτονιάς που φαντάζομαι εγώ. Πρέπει να αναδείξουμε τα μνημεία και η Γ’ Κοινότητα έχει να παρουσιάσει εξαιρετικά πράγματα στον τομέα αυτό», υπογράμμισε ο Γιώργος Ορφανός.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ