Γ. Παπαγεωργίου για UBER: «Κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ της αξιολόγησης» - Karfitsa.gr
Οικονομία Ροή

Γ. Παπαγεωργίου για UBER: «Κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ της αξιολόγησης»

«Με την ανακοίνωσή της η UBER, δεν αποχωρεί από την Ελλάδα εν συνόλω αλλά καταργεί την μια εκ των δυο υπηρεσιών που παρέχει, της UberX, δηλαδή της διακίνησης επιβατών από ιδιώτες οδηγούς», αναφέρει σε δήλωση του ο οικονομολόγος Msc HR Management και γενικός Διευθυντής του ΚΕΑΣΜ, Γιάννης Παπαγεωργίου, αναφορικά με την επ’ αόριστον αναστολή των υπηρεσιών της εταιρείας στην Αθήνα.

«Να είμαστε ξεκάθαροι: Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι παράνομη και προσβάλλει τον υγιή ανταγωνισμό. Μάλιστα σε όλη την Ευρώπη προκαλεί ανάλογες αυστηροποιήσεις στη νομοθεσία. Δεν είναι ελληνική ιδιομορφία.

Ο οδηγός ταξί, σε όποια εταιρεία η συναιτερισμό και αν ανήκει ή δεν ανήκει, αισθάνεται δικαιωμένος. Δεν πληρώνει εκείνος άδικα και άσκοπα τις ασφαλιστικές του εισφορές και τη βαριά φορολόγηση καθώς και τα υπερβολικά ασφάλιστρα του οχήματος ταξί», υπογραμμίζει ο κ. Παπαγεωργίου.

«Όλοι αυτοί είναι οι υγιώσ σκεπτόμενοι επαγγελματίες οδηγοί ταξί που προσπαθούν τίμια να βγάλουν το ψωμί τους και θέλουν ένα περιβάλλον επαγγελματικής ισότητας και δικαιοσύνης. Σε αυτό το πλαίσιο θα ήταν άδικο να κατηγορήσουμε την καινοτομία γενικά πχ beat app, αλλά μόνο αυτή που προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό. Η αξιολόγηση των υπηρεσιών και η συνεχής εξέλιξη της αγοράς πρέπει να είναι βασικός στόχος σαν χώρα. Πάντα στα πλαίσια της προάσπισης των Ελλήνων πολιτών.

Η τήρηση των εργασιακών, φορολογικών και ασφαλιστικών κανόνων δεν είναι a la carte. Ιδιώτες οδηγοί ταξί και χαμηλότερες τιμές είναι απολύτως θεμιτές και το θέλουμε όλοι, αλλά πάντα με τις νόμιμες διαδικασίες», καταλήγει ο ίδιος.

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απ. Τζιτζικώστα;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ