Γ. Πατούλης: Ο Κλεισθένης δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Γ. Πατούλης: Ο Κλεισθένης δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης

«Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή απέδειξε ότι το νομοσχέδιο δεν απορρίφθηκε μόνο από την αυτοδιοίκηση, αλλά και από την πλειοψηφία του πολιτικού προσωπικού της χώρας καθώς υπερψηφίστηκε μόνο από 150 βουλευτές», τονίζει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Το γεγονός αυτό, συνεχίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, διαμηνύει στην κυβέρνηση και στον υπουργό Εσωτερικών ότι «δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης», για να εφαρμόσει ένα νομοσχέδιο, που οδηγεί τους Δήμους σε «ακυβερνησία και παράλυση». Επίσης, ο κ. Πατούλης υποστηρίζει ότι επικράτησε η λογική της εξυπηρέτησης «μικροκομματικών συμφερόντων» και ότι με ευθύνη του υπουργού «πετάχτηκαν στα σκουπίδια» δύο χρόνια διαλόγου, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία, για «μια πραγματική μεταρρύθμιση», που έχει ανάγκη η χώρα.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, υπογραμμίζει ότι η Κ.Ε.Δ.Ε. θα συνεχίσει την προσπάθεια για να ανατρέψει τον «Κλεισθένη» και να προχωρήσει μέσα από σύνθεση απόψεων στην αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης. «Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ενίσχυση της τοπικής διακυβέρνησης μέσω της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, για ισχυρούς Δήμους και ισχυρούς πολίτες», δηλώνει επιγραμματικά ο κ. Πατούλης.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ