Γ. Προβόπουλος: Αποκαρδιωτικά τα επόμενα χρόνια για την οικονομία - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Οικονομία

Γ. Προβόπουλος: Αποκαρδιωτικά τα επόμενα χρόνια για την οικονομία

Αποκαρδιωτικό για την ελληνική οικονομία προβλέπεται το μέλλον εκτιμά ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος για το θέμα των «κόκκινων» δανείων υποστηρίζει ότι θα πάρει χρόνια η επίλυσή τους.

Ο κ. Προβόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι βάσει των οικονομικών μοντέλων του ΔΝΤ αλλά και της Κομισιόν, τα επόμενα χρόνια προβλέπονται αποκαρδιωτικά για την ελληνική οικονομία.

«Τα επόμενα 40 χρόνια η οικονομία θα τρέχει κατά μέσο ετήσιο όρο με 1% του ΑΕΠ… Αρχικά τα μοντέλα του Ταμείου έδειχναν και -0,7%, καθώς  οι δημογραφικές προοπτικές είναι πολύ άσχημες, οι χειρότερες στην ευρωζώνη» σημείωσε.

Για δε τα «κόκκινα» δάνεια επισήμανε ότι ανέρχονται στο 46,5% με 47% του συνόλου των δανείων των τραπεζών, όταν στην Ευρώπη δεν ξεπερνούν το 4%. «Είμαστε η χώρα με τη χειρότερη επίδοση… Οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν νέα δάνεια σε υγιείς επιχειρήσεις» τόνισε.

Όσον αφορά το τεράστιο χρέος της χώρας που ανέρχεται στο 180% του ΑΕΠ, ο κ. Προβόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει καθημερινά να πείθει τις αγορές για να το αναχρηματοδοτεί, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για να μην επιστρέψει η χώρα στις πρακτικές του παρελθόντος.

Ο κ. Προβόπουλος πρόσθεσε ότι «αν η χώρα γυρίσει σε πρακτικές του παρελθόντος και δεν γίνουν επενδύσεις, θα υπάρξει δυσπιστία στις αγορές. Δεν έχουμε μάθει το μάθημά μας και επανερχόμαστε με μεγαλύτερη ευκολία στο παρελθόν».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ