Γ. Χατζόπουλος: Mονόδρομος η ενίσχυση του Ν. Ταχιάου σε μέγιστο βαθμό - Karfitsa.gr
Slider Άρθρα Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

Γ. Χατζόπουλος: Mονόδρομος η ενίσχυση του Ν. Ταχιάου σε μέγιστο βαθμό

Πέρασε ένας χρόνος, που άρχισαν να εκδηλώνονται οι υποψηφιότητες των συνδυασμών για το Δήμο Θεσσαλονίκης, των οποίων  οι αρχηγοί προέρχονται από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ*

Πολλές από αυτές τις υποψηφιότητες δεν περιμένανε την απόφαση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δημοσιοποιήσανε την βούλησή τους από δική τους πρωτοβουλία. Άλλες υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσιοποίησε την προτίμησή του στον Νίκο Ταχιάο. Και στις δύο περιπτώσεις όμως η κίνησή τους αυτή ήταν εντελώς προσωπική παρακάμπτοντας τις αποφάσεις του αρχηγού του κόμματος, στο οποίο αντρώθηκαν και ανελίχθηκαν πολιτικά.

Δεν αφορά το άρθρο ποιες μπορεί να ήταν ή ποιες μπορεί να είναι οι επιδιώξεις τους, η κίνησή τους αυτή όμως θα πρέπει να προβληματίσει όσες και όσους θα ψηφίσουν συνδυασμούς προερχόμενους από  την Νέα Δημοκρατία. Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να σκεφτούν γιατί το έκαναν αυτό οι υποψήφιοι δήμαρχοι, γιατί βιάστηκαν τόσο πολύ, γιατί παρέκαμψαν την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και γιατί θέλησαν με την κίνησή τους αυτή να προκαταβάλουν την απόφασή του.

Είναι αναγκαίο σε αυτό το σημείο να δούμε και την περίπτωση του Ιγνάτιου Καϊτετζίδη. Η περίπτωση του υποψήφιου Δημάρχου του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και βέβαιου Δημάρχου το βράδυ της 26ης Μαϊου είναι μια περίπτωση, από την οποία έπρεπε να παραδειγματιστούν και να ακολουθήσουν όλοι οι υποψήφιοι, που χαρακτηρίζονται από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ως αντάρτες και που προέρχονται από τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Ιγνάτιος Καϊτετζίδης ήρθε σε επαφή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ενδεχόμενο να γίνει υποψήφιος του Δήμου Θεσσαλονίκης και μετά τις συζητήσεις που είχαν μαζί, ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ ότι δεν θα είναι τελικά υποψήφιος. Θα μπορούσε δηλαδή και ο κύριος Καϊτετζίδης να ‘’κατέβει’’ υποψήφιος αγνοώντας τον αρχηγό του κόμματος ή μετά τις συζητήσεις τους να τραβήξει τον δικό του δρόμο και να ‘’κατέβει΄΄ αυτοβούλως, με δικό του συνδυασμό στον μεγάλο Δήμο.

Η ΝΔ είναι ένα κόμμα με κυβερνητική δυναμική. Έτσι όσο πλησιάζουμε στις βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να συσπειρώνει τις δυνάμεις της και όχι να αποσυσπειρώνεται. Αυτό έγινε σε αυτές τις Δημοτικές εκλογές, με ευθύνη των υποψήφιων δημάρχων, θέλω να πιστεύω χωρίς να το θέλουν και χωρίς να μπορούν να προβλέψουν τις επιπτώσεις των επιλογών τους. Αυτό όμως μπορεί να καταλήξει να γίνει στοιχείο αποδυνάμωσης για την παράταξη, ειδικά ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Οι πρωτοβουλίες αυτές εκθέτουν τον αρχηγό του κόμματος και αυριανό πρωθυπουργό της χώρας. Έναν αρχηγό που εκλέχθηκε από την βάση του κόμματος, έναν αρχηγό που πρέπει να χαίρει της γενικής αποδοχής και συμπόρευσης όλων των πολιτών της χώρας που απαρτίζουν το κόμμα. Έτσι αυτή η συμπεριφορά εκθέτει και τα μέλη του κόμματος, που ψήφισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως αρχηγό και περιμένουν από αυτόν να αναλάβει τα ηνία της χώρας και  να φέρει εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο. Εκτίθενται όμως και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι αν επιλέξουν τελικά άλλον συνδυασμό , από αυτόν που προτίμησε ο αρχηγός του κόμματος, που υποστηρίζουν, γιατί με την κίνησή τους αναιρούν την δική τους επιλογή να εκλέξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως αρχηγό.

Για να συγκλίνει η αποσυσπείρωση θα πρέπει μεταξύ της πρώτης Κυριακής και της επαναληπτικής εκλογής οι αρχηγοί των συνδυασμών να λειτουργήσουν συσπειρωτικά και όχι διχαστικά και να επικρατήσει η αγάπη για την πόλη μας. Ο νέος νόμος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ένα στοίχημα για όλους, στον οποίο θα δοκιμαστούν όλοι, σε ότι αφορά τις αγνές προθέσεις, που πιστεύω ότι κατά βάθος υπάρχουν. Έτσι πρέπει να ενισχυθεί ο Νίκος Ταχιάος, σε μέγιστο βαθμό, για να αποφευχθούν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά την 26η Μαϊου.

* Ο Γιάννης Χατζόπουλος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα». Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και επιχειρηματίας. Είναι επίσης πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου Αποφοίτων του ιστορικού Ε’ Γυμνασίου – Λυκείου Θεσσαλονίκης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ