Δέκα χιλιάδες ασπίδες προσώπου και μάσκες παρέδωσε σε μέλη του και σε νοσοκομεία ο ΙΣΘ - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Δέκα χιλιάδες ασπίδες προσώπου και μάσκες παρέδωσε σε μέλη του και σε νοσοκομεία ο ΙΣΘ

Παραδόθηκαν από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης δέκα χιλιάδες ασπίδες προσώπου και μάσκες στα μέλη του αλλά και σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (ΑΧΕΠΑ, Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ). Με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Νίκο Νίτσα, μέλη του ΔΣ, εθελοντές γιατροί κι εργαζόμενοι του συλλόγου διένειμαν το υλικό κάτω από τα γραφεία του ΙΣΘ, με γρήγορο και ασφαλή τρόπο. Όλοι παρέλαβαν τα μέσα προστασίας μέσα από τα αυτοκίνητα που σταματούσαν για λίγα… δευτερόλεπτα, έδειχναν την ταυτότητα και τη βεβαίωση που είχαν λάβει στο email τους κι έφευγαν!

Ο κ. Νίτσας τόνισε ότι «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες στήριξης του ιατρικού κόσμου και της κοινωνίας, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Ύστερα από σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων -μέσω διαδικτύου- είμαστε και πάλι δίπλα στους συναδέλφους που δίνουν τη μάχη, ώστε να παραμείνουν υγιείς και να συνεισφέρουν στην προστασία της δημόσιας υγείας. Εκτός από τα μέλη του ΙΣΘ, υλικό προστασίας παρέλαβαν και εκπρόσωποι των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση από την έναρξη της πανδημίας από τον SARS-CoV-2. Τις τελευταίες ημέρες ύστερα από επαναλαμβανόμενα αιτήματα μελών να παρέμβει στο υπουργείο υγείας για τις ελλείψεις σε Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) – Personal Protective Equipment (PPE) ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών κι επαφών τόσο για την ενημέρωση της πολιτείας (βλ επιστολή και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη) όσο και για την κάλυψη των αναγκών -γιατρών του ιδιωτικού τομέα αλλά κι όσων συναδέλφων τους εργάζονται σε δημόσιες δομές- από ίδιους πόρους.

Με τη συνδρομή της εθελοντικής δράσης COVID-19 Response Greece, ο ΙΣΘ στράφηκε στην εγχώρια αγορά και σε συνεργασία με βιοτεχνίες αγόρασε αρχικά 5000 ασπίδες προσώπου και στη συνέχεια 5000 υφασμάτινες μάσκες δύο επιπέδων. «Επίσης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δεσμευθεί για την διάθεση ΜΑΠ (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά ) τις επόμενες μέρες» ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας και «θα υπάρξει νέα ενημέρωση για τις μέρες και τις ώρες διανομής του υλικού. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους και τους φορείς που εργάζονται αυτές τις μέρες κάτω από αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες ώστε να προστατευθούν υγειονομικοί και πολίτες. Μαζί τους, θέλω να τους διαβεβαιώσω, θα είναι συνεχώς και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης»

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ