Δέσμευση για αποφασιστικά βήματα αντιμετώπισης του ρατσισμού από την Άνγκελα Μέρκελ - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Δέσμευση για αποφασιστικά βήματα αντιμετώπισης του ρατσισμού από την Άνγκελα Μέρκελ

Για αποφασιστικά βήματα αντιμετώπισης του ρατσιμού δεσμεύθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, μετά το αιματηρό επεισόδιο στη Χανάου της Έσσης, με 11 νεκρούς.

Οι διπλοί πυροβολισμοί το βράδυ της Τετάρτης φουντώνουν τις ανησυχίες για την άνοδο της ακροδεξίας στη Γερμανία, ανατρέποντας την παραδοσιακή πολιτική τάξη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης την ώρα που διανύει τα τελευταία στάδια στη θητεία της Μέρκελ στην καγκελαρία.

Εάν επιβεβαιωθεί το κίνητρο του δράστη, θα είναι η τρίτη επίθεση από στοιχεία της ακροδεξιάς σε διάστημα λιγότερο από ένα χρόνο μετά την επίθεση σε εβραϊκή συναγωγή στην Ανατολική Γερμανία τον Οκτώβριο και τη δολοφονία του βουλευτή Βάλτερ Λίμπκε, στελέχους του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, τον Ιούνιο.

«Θα εργασθούμε εναντίον εκείνων που προσπαθούν να μας διχάσουν στη Γερμανία με όλη τη δύναμη και αποφασιστικότητά μας», δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ από το Βερολίνο. «Ο ρατσισμός είναι δηλητήριο, το μίσος είναι δηλητήριο και αυτό το δηλητήριο υπάρχει στην κοινωνία μας και ευθύνεται για πάρα πολλά εγκλήματα», τόνισε.

Εννέα άνθρωποι με «μεταναστευτικό υπόβαθρο» όπως δήλωσαν οι αρχές σκοτώθηκαν χθες το βράδυ από την επίθεση σε δύο διαφορετικά νυκτερινά κέντρα στο Χανάου, προτού ο φερόμενος δράστης και η μητέρα του εντοπιστούν νεκροί σε διπλανό σπίτι. Έξι ακόμη τραυματίσθηκαν, ο ένας σοβαρά. Ο ύποπτος είναι 43χρονος Γερμανός από το Χανάου, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της περιφερειακής κυβέρνησης της Έσσης, Πέτερ Μπουθ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ