Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Υλοτόμηση ξηρών δένδρων στο Δημοτικό Άλσος Συκεών - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Υλοτόμηση ξηρών δένδρων στο Δημοτικό Άλσος Συκεών

Στην εξυγίανση του Δημοτικού Άλσους Συκεών (Δενδροφυτεία), με την υλοτόμηση και απομάκρυνση των ξηρών δένδρων, προχώρησε σήμερα η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η παρέμβαση αυτή προέκυψε μετά την αυτοψία που διενεργήθηκε από στελέχη της Υπηρεσίας το προηγούμενο διάστημα, εν μέσω της έξαρσης και εξάπλωσης του τραγικού φαινομένου με τον αφανισμό δεκάδων χιλιάδων δένδρων στο δάσος του Σέιχ-Σου από το έντομο του φλοιοφάγου ή βλαστοφάγου (Tomicus piniperda), που είναι το έντομο φονιάς των πεύκων και το οποίο δεν αντιμετωπίζεται με ψεκασμούς παρά μόνο με υλοτόμηση και άμεση απομάκρυνση των νεκρών και προσβεβλημένων δένδρων.

Στο Δημοτικό Άλσος Συκεών έχουν εντοπισθεί και σημανθεί συνολικά 77 δένδρα (πεύκα, κυπαρίσσια, λέιλαντ) προς υλοτόμηση και απομάκρυνση, κατόπιν και της έγκρισης του Δασαρχείου. Ωστόσο, ένα ελάχιστο ποσοστό από αυτά έχουν προσβληθεί από το έντομο του βλαστοφάγου, με τον αριθμό των δένδρων να φθάνει περίπου στα 3-4, ενώ τα υπόλοιπα επλήγησαν από άλλες αιτίες.

Ειδικά συνεργεία του δήμου με τον κατάλληλο εξοπλισμό, κατόπιν της ειδικής άδειας του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, από νωρίς σήμερα το πρωί (Τρίτη 25 Ιουνίου 2019), ανέλαβαν δράση στο Άλσος της Δενδροφυτείας υλοτομώντας τα νεκρά δένδρα, «κατεδαφίζοντας» και τεμαχίζοντας τα 20 πρώτα, για να συνεχισθούν οι εργασίες και το επόμενο διάστημα.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ