, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής για τους κατηγορούμενους στο σκάνδαλο της τράπεζας.

Στον Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης,  επέστρεψε σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία για την υπόθεση με τις κλοπές στις θυρίδες του υποκαταστήματος Τράπεζας στην οδό  Ίωνος Δραγούμη.

Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους,  η ειδική  ανακρίτρια διαφθοράς που ανέλαβε την κύρια ανάκριση της υπόθεσης,  δεν εντόπισε ενδείξεις ενοχής σε βάρος  των έξι  κατηγορουμένων με αποτέλεσμα η ανάκριση να περατωθεί και ο φάκελος να επιστρέψει στον εισαγγελέα.  Οι έξι κατηγορούμενοι δεν απολογήθηκαν μετά τις ποινικές διώξεις που τους ασκήθηκαν από τον Εισαγγελέα διαφθοράς.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους  είναι  διευθυντής, προϊστάμενος και υπάλληλοι αρμόδιοι  για τη φύλαξη των κλειδιών στις θυρίδες στο υποκατάστημα της Ίωνος Δραγούμη στη Θεσσαλονίκη.

Ο φάκελος της υπόθεσης  βρίσκεται στα χέρια της  ειδικής ανακρίτριας  από τα τέλη Μαρτίου οπότε ο εισαγγελέας  διαφθοράς, άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της υπεξαίρεσης από εντολοδόχο, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα  στοιχεία και  τα έγγραφα  που πήρε στα χέρια της η ειδική ανακρίτρια, αλλά και από τις καταθέσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης, δεν προέκυψε η ενοχή των κατηγορουμένων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασιστεί αν η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να αποφανθούν οι δικαστές αν θα συνεχιστούν ή όχι οι  ποινικές διώξεις.

Το χρονικό  της υπόθεσης

Η υπόθεση ξεκίνησε στο τέλος του 2013, όταν υποβλήθηκαν μηνύσεις σε αστυνομικά τμήματα από  καταθέτες που διαπίστωσαν ότι έλειπαν τιμαλφή, χρυσαφικά, χρήματα, κ.α. από τις θυρίδες που διατηρούσαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας, επί της οδού Ι. Δραγούμη.  Η προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014.  Ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια έρευνας της αστυνομίας η δικογραφία με το προανακριτικό υλικό διαβιβάστηκε τον Μάιο του 2016 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.  Η έρευνα έδειξε ότι από εννέα τραπεζικές θυρίδες που είχαν μισθώσει 13 ιδιοκτήτες, αφαιρέθηκαν ρολόγια και χρυσαφικά, η αξία των οποίων προσεγγίζει τα 2,7 εκατ. ευρώ, χρυσές λίρες, όπως επίσης 100.000 ευρώ και 3.196 δολάρια ΗΠΑ σε μετρητά.

Δέσποινα Κρητικού

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.