Δεν τελειώνουν οι κλοπές της «σπείρας της Αριστοτέλους» - Karfitsa.gr
Slider Θεσσαλονίκη

Δεν τελειώνουν οι κλοπές της «σπείρας της Αριστοτέλους»

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη της καταδικαστικής απόφασης για τα μέλη της «σπείρας της Αριστοτέλους» στα οποία επιβλήθηκαν ποινές μέχρι και 27,5 χρόνων κάθειρξης (εκτιτέα τα 20 χρόνια) για ληστείες και κλοπές, και αποκαλύφτηκε σήμερα πως ενέχονται σε άλλες 40 περιπτώσεις.

Τα ευρήματα της επιχείρησης που είχε γίνει από το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης, ειδικά κλοπιμαία και βίντεο, οδήγησαν στην εξιχνίαση ακόμη 29 κλοπών, επτά ληστειών και τεσσάρων περιπτώσεων αποδοχής προϊόντων εγκλήματος. Μάλιστα σε τουλάχιστον 15 περιπτώσεις κλεμμένες συσκευές κινητών τηλεφώνων, στις οποίες κατά κόρον στόχευαν οι κατηγορούμενοι, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σπείρα της Αριστοτέλους «χτυπούσε» στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας με τεχνικό συνωστισμό και άρπαζε μικρά χρηματικά ποσά, κινητά και πορτοφόλια. Επικεφαλής κατηγορείται ότι είναι ένας 19χρονος Σύρος, στον οποίο είχε επιβληθεί για τις πρώτες υποθέσεις (45 κλοπές και ληστείες) ποινή κάθειρξης 27,5 ετών, παρά τις προσπάθειες συγκατηγορουμένων του να τον απαλλάξουν από τον ρόλο του ηγέτη της συμμορίας.

Στη νέα δικογραφία που σχηματίστηκε για κλοπές και ληστείες που διαπράχθηκαν από τον Ιούνιο του 2018 μέχρι τον Απρίλιο του 2019 εμπλέκονται 25 άτομα, όλοι από τη Συρία, την Αλγερία και τη Λιβύη, εκτός από δύο νεαρές που είναι Ελληνίδες. Σύμφωνα με τη δικογραφία τα κορίτσια τα χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι για να επιβλέπουν τις περιοχές όπου χτυπούσαν.

Κώστας Καντούρης

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ