Δερμιτζάκης: Τα rapid test έχουν νόημα σε άλλους χώρους και περιοχές, όχι στη Θεσσαλονίκη - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Δερμιτζάκης: Τα rapid test έχουν νόημα σε άλλους χώρους και περιοχές, όχι στη Θεσσαλονίκη

Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε για μία ακόμη φορά ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο «να γίνουμε Ιταλία, εάν δεν προσέξουμε».

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε τεράστια ανηφόρα μπροστά μας, μία ανοδική πορεία» και πρόσθεσε με νόημα ότι είμαστε δύο εβδομάδες πίσω από αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ισπανία και την Ιταλία.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, είπε ότι τα rapid test που γίνονται σήμερα στην πόλη είναι άχρηστα και λάθος. Εξήγησε ότι είναι καλύτερο αυτά τα τεστ να κατευθυνθούν σε χώρους νέων, ώστε να συγκρατηθούν οι ασυμπτωματικοί ή να γίνουν σε πράσινες και κίτρινες περιοχές για να περιοριστεί η πανδημία. «Το τι γίνεται ή τι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το ξέρουμε, είναι κόκκινη, δεν αλλάζει η πολιτική μας εκεί, το θέμα είναι να προλάβουμε άλλες περιοχές» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο λοκνταουν ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι μπορούμε να το αποφύγουμε και εξέφρασε την αντίθεσή του σε μία οριζόντια καραντίνα. Όπως είπε πάντως το τελευταίο κριτήριο μπορεί να είναι το σύστημα υγείας, καθώς δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να φτάσει αυτό στα όριά του, αλλά να εκτιμήσουμε τις απώλειες που μπορεί αν έχουμε στο μεταξύ.

Για το εάν θα κάνουμε γιορτές, δήλωσε ότι ο καθένας θα είναι με την οικογένειά του και ίσως να είναι και ανοιχτά τα καταστήματα.

Όσον αφορά στο εμβόλιο σημείωσε ότι από τον Γενάρη πιθανόν να έχουμε κάποιες ποσότητες για τις πιο ευάλωτες ομάδες, αλλά πρόκειται για μία μακρά διαδικασία.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ