Δεσμεύσεις Ορφανού για οικονομική ανάπτυξη -τουρισμό -υποδομές - Karfitsa.gr
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

Δεσμεύσεις Ορφανού για οικονομική ανάπτυξη -τουρισμό -υποδομές

Τους βάσικους αξονες για την οικονομική ανάπτυξη,τον τουρισμό και τις υποδομες της πόλης ανέπτυξε ο υποψηφιος Δημαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη  είναι το μέλλον» Γιώργος Ορφανός.  Στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού  κέντρου της τράπεζας Πειραιώς ο υποψηφιος δημαρχος Θεσσαλονίκης ξεδίπλωσε το όραμα της παράταξης του για τη Θεσσαλονίκη του αύριο. 

 «Οραμά μας είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να μετατραπεί σε Λιμένας Αφετηρίας Κρουαζιέρας (Home Port) και προς αυτή τη διαδρομή θα χαράξουμε τη στρατηγική της πόλης» τόνισε μεταξύ άλλων ο κύριος Ορφανός και εξήγησε ότι «τα οφέλη για την πόλη από τους επισκέπτες της κρουαζιέρας είναι πολλαπλά και θα γίνουν αισθητά σε όλους τους τομείς της αγοράς». Στις προτασεις του κυρίου Ορφανού είναι σε συνδυασμό με τα μουσεία και τα  πολιτιστικά κέντρα, την νέα παραλία και το παραλιακό μέτωπο και τη Βυζαντινή πόλη, η Θεσσαλονίκη θα ξεδιπλώνει το χαρακτήρα της και θα προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία στους επισκέπτες. 

Επισης όπως τόνισε σε  συνδυασμό με τα έργα του λιμένα (180 εκατομμύρια επένδυση), θα ξεκινήσουν και τα έργα στην πόλη.

Η πόλη και το λιμάνι της θα επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους και θα την εκσυγχρονίσουν. Αναφερόμενος στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης ο κ Ορφανός τόνισε ότι  πρέπει να αναπτυχθεί και πάλι, να επανασχεδιαστεί και να γίνει σύγχρονο, ωφελώντας και την πόλη και το λιμάνι. «Η σχέση πόλης και λιμανιού πρέπει και πάλι να αλλάξει, να ανανεωθεί, όπως και οι στόχοι τους» ανέφερε ο κ Ορφανός και τόνισε ότι «μέσα από συνεργασία ο Δήμος, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο ΟΛΘ, οι φορείς της πόλης και οι πολίτες θα αναπτύξουμε εκ νέου το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, με πρωταρχικό στόχο τη μετατροπή του λιμανιού σε ένα λιμάνι του μέλλοντος, ωθώντας την πόλη στους νέους της διεθνείς στόχους». 

Οπως εξήγησε ο κ Ορφανός η ανανεωμένη αυτή συνεργασία της Θεσσαλονίκης με το λιμάνι της θα οδηγήσει στην πολυποικιλότητα της οικονομικής ανάπτυξης μέσα από πηγές καινοτομίας.

Τα οφέλη του σχεδιασμού 

Τα πλεονεκτήματα στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης από το home porting τόνισε ότι αυτά είναι:

– Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες θα φιλοξενούνται στη Θεσσαλονίκη στην αρχή και στο τέλος του ταξιδιού τους, με αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικα ο αριθμός διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της πόλης.

– Τόνωση της τοπικής οικονομίας από εργασίες του λιμανιού

– Αύξηση θέσεων εργασίας στο λιμάνι, αλλά και στις γύρω επιχειρήσεις, όπως σε τουριστικά πρακτορεία, καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες

– Αυξημένες παροχές για τους εργαζόμενους σε αυτή τη βιομηχανία σε σχέση με άλλους τομείς

– Αύξηση εσόδων των υπηρεσιών (π.χ. αναψυχής και διασκέδασης) και των καταστημάτων όλων των ειδών των επιβατών, αλλά και των μελών του πληρώματος κάθε κρουαζιερόπλοιου στο λιμένα αναχώρησης. Αύξηση κύκλου εργασιών των υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων

– Αγορές προϊόντων όπως ενδύματα, αναμνηστικά, κοσμήματα κα

– Αυξηση εσόδων από λιμενικά τέλη

– Μαζικές προμήθειες ύδατος, καυσίμων, τροφίμων, αναλώσιμων

– Έμμεσες επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, την παραγωγή τροφίμων, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

– Έμμεσες και συνεπαγόμενες δαπάνες από την αγορά της κρουαζιέρας

– Αεροπορικές ανταποκρίσεις, μεταφορές από και προς το λιμάνι, επισκέψεις σε αξιοθέατα, ψυχαγωγία στην πόλη

Στα επιμέρους σχέδια για την ανάπτυξη ο κ Ορφανός προέταξε τη δημιουργία κέντρου επιχειρηματικότητας

«Thessaloniki Business Region»

Την ενίσχυση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Τη στήριξη και την ενίσχυση της αγοράς του κέντρου και των περιφερειακών αγορών (Open Mall). Τον ψηφιακό  κατάλογο για όλους τους επαγγελματίες – επιχειρηματίες της πόλης

Εμπορικό κέντρο για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

ΔΕΘ ανάπλαση -εκσυγχρονισμός-ανάπτυξη

 Το project Destination Thessaloniki

Ο υποψηφιος δημαρχος Θεσσαλονικης ανακοίνωσε την καμπάνια Destination Thessaloniki, μία ολοκληρωμένη επικοινωνιακή εκστρατεία που θα αναδείξει τη Θεσσαλονίκη στο παγκόσμιο στερέωμα. «Θα γίνει μία επιθετική προσπάθεια να εντυπώσουμε την πόλη μας στις συνειδήσεις των ανθρώπων που δεν τη γνωρίζουν πραγματικά. Να τους δείξουμε ότι είναι μια πόλη όπου μπορεί κανείς να περπατήσει δίπλα στην αρχαία ελληνική και βυζαντινή ιστορία. Μια πόλη γι’ αυτούς που γιορτάζουν το φαγητό, που θέλουν να δοκιμάσουν γεύσεις με αναφορές σ την Ανατολή όσο και στη Δύση. Ένας προορισμός για όσους ψάχνουν μια πόλη με άπειρες διαφορετικές αποχρώσεις στην ταυτότητα της και που υπήρξε πάντα ανοιχτή προς όλους, ως πέρασμα ή ως προορισμός διάφορων λαών. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη για όσους δεν θέλουν να επιλέξουν ενός είδους τουρισμό—ό,τι και να ψάχνουν μπορούν να το βρουν εδώ. Αυτό είναι το Destination Thessaloniki!», τόνισε ο κ Ορφανός.

Έπιπλέον δεσμεύτηκε για μια σειρά μέτρων όπως την Τουριστική Εκπτωτική κάρτα επισκέπτη για εισιτήρια ΜΜΜ, μουσείων, αξιοθέατα της πόλης και εκπτώσεις σε εστιατόρια, καφέ. «Έτσι αυξάνεται ο οικονομικός κύκλος, παρέχοντας στους κατόχους μείωση τιμών από τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες που συμπράττουν. Επέρχεται αύξηση της επισκεψιμότητας των αξιοθέατων της πόλης, αλλά και του τζίρου των επαγγελματιών και των καταστηματαρχών που συνδέονται με τον τουριστικό τομέα».

Επίσης ανακοίνωσε  τη δημιουργία τουριστικων οδηγών και θεματικών χαρτών για τη Θεσσαλονικη την συστηματική παρουσία και συμμετοχή του Δήμου σε Διεθνή Συνέδρια και Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού. Τη χάραξη τουριστικής στρατηγικής την ανάδειξη της ως προορισμό αστικού τουρισμού σύντομης διάρκειας. Την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στον επισκέπτη της πόλης.

Οι υποδομές αλλάζουν 

Σε ότι αφορά τις υποοδομες ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» υπογράμμισε ότι με βάση τις αρχές της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, οι στόχοι για τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος είναι η οικονομική ευημερία, η κοινωνική ισότητα και η περιβαλλοντική ποιότητα. «Όλες οι υποδομές της Θεσσαλονίκης θα αποτελούν ένα δίκτυο, με εσωτερική διασύνδεση μεταξύ τους, οι οποίες θα διασφαλίζουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Η ανάπτυξη της πόλης στηρίζεται στην καινοτομία, στην κοινωνική συνεκτικότητα, στη βιωσιμότητα και στη διασύνδεση. Στόχος μας για τη Θεσσαλονίκη είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον με ποιότητα ζωής για τους πολίτες, κοινωνική υποδομή που θα διασφαλίζει τη διαδικασία της εκπαίδευσης, της υγείας και την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας, και δημιουργία χώρων αναψυχής και διασκέδασης στην πόλη και τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες με τον πιο επιτυχημένο τρόπο» 

Αναφέρθηκε στον εκσυχρονισμό των υποδομών μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογικές επεμβάσεις που θα τις μετατρέψουν  σε αποτελεσματικές  και ποιοτικές υπηρεσίες τόσο για το δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα.

• Αεροδρόμιο & Λιμάνι

• Βασικές υποδομές της Θεσσαλονίκης και αναβάθμισή τους

• Οδικό δίκτυο

• Οδική επιδομή

• Συστήματα μεταφορών

• ΤΑΞΙ

• Δημόσιες Συγκοινωνίες

• Ποδήλατο

• Πεζή μετακίνηση

• Εναλλακτική μετακίνηση

• Στάθμευση

• Στάθμευση παρά την οδό

• Ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης

• Δημοτική Αστυνομία

• Ταυτότητα δημοσίου χώρου: προδιαγραφές παρεμβάσεων

Φωτογραφίες: Θανάσης Ελμάζης

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ