Δημήτρης Δαγκλής: Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει «αταξία» στην πόλη - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Δημήτρης Δαγκλής: Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει «αταξία» στην πόλη

Από την ημέρα που ανέλαβε τη διοίκηση της δημοτικής Αστυνομίας στο δήμο Θεσσαλονίκης ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Δαγκλής πήρε μια απόφαση: Να κάνει την πόλη προσβάσιμη για όλους. Η απόφαση άρχισε να υλοποιείται από την οδό Δωδεκανήσου  και όπως αναφέρει στη συνέντευξη του στην Karfitsa δεν θα σταματήσει εδώ.

Συνέντευξη στη ΔΕΑΣΠΟΙΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Η εμπειρία σας στην Αστυνομία βοηθά στα νέα σας καθήκοντα και αν ναι με ποιόν τρόπο; 

Η ιδιότητά μου ως ένστολου πολίτη, ως Αστυνομικού, πιστεύω καταρχήν ότι συμβαδίζει απόλυτα με τα νέα καθήκοντα που μου ανατέθηκαν από τον Δήμαρχό μας, δηλαδή, ως εντεταλμένου συμβούλου για θέματα σχετικά με τη Δημοτική Αστυνομία, καθόσον ο Οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας, στον οποίο υπηρετώ επί 21 συναπτά έτη, όσο και η Δημοτική Αστυνομία έχουν πολλά κοινά αλλά και συναφή καθήκοντα. Υπηρετούν νόμους που έχουν να κάνουν με την ευταξία της πόλης μας και ειδικότερα, με την  καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου, την εφαρμογή των διατάξεων του Κ.Ο.Κ. στο σκέλος των σταθμεύσεων, τον έλεγχο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η εμπειρία μου λοιπόν θεωρώ ότι θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην ουσιαστική επικοινωνία των δύο Υπηρεσιών προκειμένου το αποτέλεσμα της συνεργασίας που θα αναπτυχθεί να είναι το καλύτερο δυνατό. Θα υπάρχει δηλαδή αμεσότητα που θα μεταφράζεται σε αποτελεσματικότητα. Έχω το προνόμιο να γνωρίζω επ’ ακριβώς πως λειτουργούν, πως «σκέπτονται», πως δρουν οι δύο Υπηρεσίες. Εξάλλου η πλειοψηφία των στελεχών της Δ.Α. έχουν υπηρετήσει κ στην ΕΛ.ΑΣ έχει καταστεί ευκολότερη η επικοινωνία τόσο με εμένα όσο και με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα της δημοτικής αστυνομίας για την ευκολότερη πρόσβαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και τη διαχείριση του κυκλοφοριακού;

Ξεκινήσαμε, βάσει ολοκληρωμένου σχεδίου όπως πολύ καλά γνωρίζετε από την οδό Δωδεκανήσου, έναν κεντρικότατο οδικό άξονα της πόλης μας, τεσσάρων λωρίδων, όσο και το πλάτος της οδού Τσιμισκή δηλαδή, προκειμένου να τον παραδώσουμε σε όλο το μήκος και το πλάτος του στην κυκλοφορία. Αυτό επετεύχθη από την κοινή δράση της Δημοτικής Αστυνομίας με την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Παράλληλα προχωρήσαμε άμεσα στην εκ νέου διαγράμμιση της οδού, η οποία είχε ατονήσει σε σημείο που δεν φαινόταν, στο κλάδεμα των δέντρων προκειμένου να φαίνονται οι ρυθμιστικές πινακίδες και οι φωτεινοί σηματοδότες και στον καθαρισμό της με νερό. Αυτές οι ενέργειες θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους κεντρικούς άξονες, οι οποίες και δέχονται το σύνολο του όγκου των αυτοκινήτων με άμεση προτεραιότητα στη Β. Όλγας και στην Αγίου Δημητρίου. Παράλληλα θα ενταθεί η αστυνόμευση στην Τσιμισκή, στη Λ. Νίκης, στην Εγνατία και στην Ι. Δραγούμη. Η προσπάθειά μας αυτή ίσως προσωρινά προκαλέσει κάποια «αναστάτωση» αλλά γίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών τους οποίους χρειαζόμαστε ως «συμμάχους».

Λόγω των εργασιών του μετρό κλείνουν δρόμοι και ελαχιστοποιούνται θέσεις στάθμευσης. Ποιος είναι ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αστυνομίας;

Οι χώροι στάθμευσης είναι συγκεκριμένοι. Εμείς θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα τα άρθρα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αυτό το καθήκον μας έχει αναθέσει η Πολιτεία. Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει «αταξία» στην πόλη. Δυστυχώς θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτά τα δεδομένα μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο. Χρειάζεται υπομονή.

Πως σκοπεύετε να διαχειριστείτε τα τραπεζοκαθίσματα στα κεντρικά πεζοδρόμια της πόλης;

Καθολική εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας εάν διαπιστώνεται ότι δεν τηρείται, οποτεδήποτε, οπουδήποτε και από οποιονδήποτε. Θα επιμείνω στην λέξη «ευταξία», γιατί αυτό λείπει από την πόλη μας. Εννοείται λοιπόν ότι θα υπάρξουν και άρσεις τραπεζοκαθισμάτων.

ΣΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ