Δημοσκόπηση: Σταθερή εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη - Karfitsa.gr
Δημοσκοπήσεις

Δημοσκόπηση: Σταθερή εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σε κρίσιμα και επίκαιρα ερωτήματα  σχετικά με το θέμα της Αγίας Σοφίας, την πρόθεση ψήφου αλλά και για το ποιοί είναι οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί της Κυβέρνησης απαντά η νέα Πανελλαδική Δημοσκόπηση που διενήργησε για τη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ η INTERVIEW.

Σήμερα παρουσιάστηκε το Α’ μέρος της δημοσκόπησης  ενώ την Παρασκευή 17 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί το Β’ μέρος που εστιάζει στο θέμα της Αγίας Σοφίας απαντώντας σε 8 σοβαρά ερωτήματα του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Α’ μέρους της δημοσκόπησης, η ΝΔ επιβεβαιώνει τη δυναμική και την αδιαμφισβήτητη πρωτιά της, οι υπουργοί Κ. Πιερρακάκης, Β. Κικίλιας και Α. Γεωργιάδης κρίνονται από τους πολίτες ως «οι πλέον αποτελεσματικοί» ενώ 75% όσων ρωτήθηκαν εκτιμούν πως η απόφαση Ερντογάν για την Αγία Σοφία δεν πρόκειται να ανακληθεί παρά τις όποιες κυρώσεις Διεθνών Οργανισμών.

Σταθερή εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους που έγινε στο διάστημα από 13 έως 15  Ιουλίου 2020  πανελλαδικά, στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται κατά 20,5  μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας ποσοστό 41,7%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 21,2%. Την ίδια ώρα το ΚΙΝΑΛ παραμένει με μικρή απόκλιση από την προηγούμενη δημοσκόπηση,  στο 6,5% , ενώ ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, εμφανίζονται με το ίδιο ποσοστό (4,6%).

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου

ΝΔ  41,7%

ΣΥΡΙΖΑ 21,2%

ΚΙΝΑΛ 6,5%

ΚΚΕ 4,6%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,6%

ΜεΡΑ25    3,5%

ΑΛΛΟ  5,9%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 11%

Η βαθμολογία των υπουργών για την αποτελεσματικότητά τους

Στη βαθμολογία των υπουργών της κυβέρνησης, πρώτος  σε θετικές ψήφους για την αποτελεσματικότητά του αξιολογείται από τους πολίτες ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με βαθμολογία 7,3, και ακολουθούν στη δεύτερη θέση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 7,1 και στην τρίτη θέση ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με βαθμολογία 7.

Στη συνέχεια, με 6,9 βαθμολογείται από τους πολίτες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, με 6,7 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης και με 6,2 ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά την αποτελεσματικότητά τους εμφανίζονται η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με 6 και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με 5,4.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ