Δημοτικό Κολυμβητήριο: «Ανάσα ζωής» για ολόκληρη την πόλη - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Δημοτικό Κολυμβητήριο: «Ανάσα ζωής» για ολόκληρη την πόλη

του Κωνσταντίνου Αναστασίου

Η ανάπλαση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Τούμπας, δίπλα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Κάθε περαστικός που βρίσκεται στην περιοχή, είναι αδύνατο να μην προσέξει το κτίριο που δεσπόζει απέναντι από το Πολιτιστικό Κέντρο: αυτό είναι το Δημοτικό Κολυμβητήριο Τούμπας.

Στη θέση της πρώην αλάνας της Τούμπας κατασκευάστηκε πριν 10 χρόνια περίπου το κολυμβητήριο, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, λειτουργώντας από το 2009 σε καθημερινή πενθήμερη βάση, ενώ από τον Απρίλιο μέχρι το Σεπτέμβριο ανοίγει και τα πρωινά του Σαββάτου. Ο χώρος έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο, καθώς, όπως τόνισε ο υπεύθυνος λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, κ. Χαράλαμπος Αμοιρίδης, «υπάρχει μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα μια πισίνα 50 μέτρων, δηλαδή Ολυμπιακών διαστάσεων, με μια ποιότητα νερού ίσως την καλύτερη σε όλη την πόλη». Σε συνδυασμό με το χαμηλό αντίτιμο, ο δημότης μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά» συμπλήρωσε ο κ. Αμοιρίδης.

«Το κολυμβητήριο λειτουργεί με μηνιαίες συνδρομές, αλλά κυρίως ο κάθε αθλούμενος προπληρώνει για τον αριθμό των επισκέψεων που θα επιλέξει ο ίδιος. Για παράδειγμα, ο συμμετέχων για την ελεύθερη κολύμβηση προπληρώνει πέντε φορές, με 8 ευρώ. Οι εκπτωτικές κατηγορίες είναι στο μισό της κανονικής τιμής, δηλαδή 4 ευρώ. Υπάρχουν και πολλές δωρεάν κατηγορίες. Το πλεονέκτημα του κολυμβητηρίου είναι το γεγονός ότι είναι σχεδόν όλη τη μέρα ανοιχτό, από τις 8:30-14:30 και τις 15:30-21:00», εξήγησε ο υπεύθυνος του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Πλήθος τμημάτων περιλαμβάνει, επίσης, το πρόγραμμα του κολυμβητηρίου: τμήματα εκμάθησης κολύμβησης παιδιών, εφήβων, ενηλίκων, τμήματα Φυσικής Κατάστασης, όπου οι συμμετέχοντες κάνουν μια ήπια προπόνηση, καθώς και τμήματα Υδρογυμναστικής. Η προτίμηση του κόσμου φαίνεται από τον αριθμό των ατόμων που επιλέγουν το Δημοτικό Κολυμβητήριο, αφού όπως υπογράμμισε ο κ. Αμοιρίδης, «με περισσότερα από 10.000 εγγεγραμμένα μέλη, από τα οποία τουλάχιστον τα μισά είναι ενεργά, δηλαδή έχουν ανανεώσει την ιατρική τους βεβαίωση, η επισκεψιμότητα καθημερινά φτάνει τα 300-400 άτομα, ανάλογα τη μέρα και τις καιρικές συνθήκες». Οι ώρες αιχμής είναι μετά τις 18:00, σύμφωνα με πληροφορίες της γραμματείας.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας για την κατασκευή των αθλητικών αυτών εγκαταταστάσεων, ο υπεύθυνος του κολυμβητηρίου υποστήριξε ότι «εδώ ήταν μια εγκαταλελειμμένη περιοχή, ένα χωμάτινο μέρος. Οπότε με την κατασκευή του κολυμβητηρίου, της πεζογέφυρας από πάνω, του Πολιτιστικού Κέντρου δίπλα, νομίζω για την τοπική κοινωνία ήταν «ανάσα ζωής». Έγιναν δενδροφυτεύσεις, μπήκε χλωροτάπητας, πάρκα, παγκάκια, έχει αναβαθμιστεί πολύ η περιοχή. Δηλαδή μπορεί κάποιος να περπατήσει, να καθίσει στους χώρους αναψυχής. Είναι αναβάθμιση ζωής.».

Ο κ. Αμοιρίδης δήλωσε ακόμη ότι, με ιατρείο, νοσηλεύτρια και γυμναστές, οι οποίοι είναι υποχρεωτικά δύο τουλάχιστον ανά βάρδια και εκτελούν χρέη ναυαγοσώστη, είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να δράσουν αποτελεσματικά σε κάθε κατάσταση. Αυτό που μένει είναι να πάρετε μαζί σας το μαγιό, ένα λαστιχένιο σκουφάκι, κολυμβητικά γυαλιά, τις ειδικές σαγιονάρες, την πετσέτα σας, και είστε έτοιμοι για κολύμπι στο ανοιχτό Δημοτικό Κολυμβητήριο Τούμπας!

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ